DÜNYA - 23 Aralık 2023 Cumartesi 17:10 | Son Güncelleme : 23 Aralık 2023 Cumartesi 17:15

Tayland'da batan feribottaki 70 yolcu son anda kurtarıldı

A
A
A

Tayland’da kıyıdan yaklaşık 7 km mesafede motor arızası nedeniyle su almaya başlayan feribotta bulunan 70 yolcu son anda kurtarılırken feribot kısa süre içinde sulara gömüldü.

Tayland'ın güney bölgesinde yer alan Surat Thani ile popüler turizm adası Koh Tao arasında sefer yapan Saengdee Maneesap 111 adlı feribot, dün teknik arıza sonrasında batma tehlikesi yaşadı. İçinde 70 yolcu ve 6 mürettebat bulunan feribot kıyıdan 7 km açıkta motor bölümünde yaşanan bir arıza nedeniyle su almaya başlarken, feribotun kaptanı acil durum raporu verdi.

Yolculardan bir bölümü feribotta bulunan acil durum şişme botuna aktarılırken, bazı yolcuların panik halinde denize atladığı görüldü. Su alan feribottaki yolcu ve mürettebat, olay yerine ulaşan ekipler tarafından kurtarma botlarına ve çevredeki balıkçı teknelerine tahliye edilirken, hava şartları nedeniyle müdahale edilemeyen feribot kısa süre içinde sulara gömüldü.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, feribotun motor bölümünde su pompasında yaşadığı bir arıza nedeniyle su almaya başladığı ifade edilirken, kazayla ilgili inceleme neticesinde batık feribota dalgıç ekibi gönderileceği bildirildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Tayland'da batan feribottaki 70 yolcu son anda kurtarıldıKaan Çolak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Servet Çetin: "Galip geldiğimizde rahat nefes alacaktık ve bunu başardık" Sarıyer Teknik Direktörü Servet Çetin, Serikspor maçının kendileri için önemli olduğunu belirterek, "Mutlak galip geldiğimiz takdirde biraz nefes alacaktık. Çok şükür bunu başardık" dedi. Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında Sarıyer, evinde karşılaştığı Serikspor’u 3-0 mağlup etti. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında Sarıyer Teknik Direktörü Servet Çetin değerlendirmelerde bulundu. Çetin, "Rakibimiz tam çalıştığımız ve istediğimiz gibi oynadı. En önemli özellikleri oyun kurmadan uzun atıp ikinci topları fazla adamla kovalamak ve böyle pozisyon yakalamaya çalışıyorlar. Buna çalışıp önlemlerimizi aldık. Biz de pozisyonlarımızda savunmalarının ağır olmasından faydalanacaktık. Attığımız 3 gol de savunma arkasına yaptığımız koşularla bulduk. Oyuncularımız biraz daha oyun disiplininde kalsa daha fazla gol de bulabilirdik. Bizim için çok önemli bir maçtı. Mutlak galip geldiğimiz takdirde biraz nefes alacaktık. Çok şükür bunu başardık. Beni sevindiren taraflardan biri de şu oldu; ilk maçta bizi 3-0 yenmişlerdi, biz de 3-0 yendik ve ikili averajı lehimize çevirdik. İkili averaj demek 1 puan demektir. 1 gol yesek üzülecektim işin açıkçası. Bizim için moral oldu. 5 maç kaldı. Bu ligde herkes herkesi yenebiliyor. Birkaç galibiyet daha alıp, buradan tamamen sıyrılmak istiyoruz. Oyuncu arkadaşlarımı tebrik ediyorum, güzel bir galibiyet aldılar" ifadelerini kullandı. "Dünya Kupası’ndan dereceyle ayrılacağımızı düşünüyorum" A Milli Futbol Takımı’nın 2026 FIFA Dünya Kupası’na katılma hakkı elde etmesiyle ilgili duygularını da aktaran Servet Çetin, "Milli takımımızı da tebrik ediyorum. Bizi çok sevindirdiler, inanılmaz iş yaptılar. İnşallah Dünya Kupası’ndan da dereceyle ayrılacağımızı düşünüyorum. Çünkü biz turnuva takımıyız. Türk halkına bu sevinci yaşattıkları için sonsuz teşekkür ediyorum. Ayaklarına, emeklerine sağlık" diyerek sözlerini noktaladı.