TEKNOLOJİ - 27 Eylül 2012 Perşembe 13:35

Teknosa “Euronics” ile Avrupa kapısını açtı

A
A
A
Teknosa “Euronics” ile Avrupa kapısını açtı

Teknosa Avrupa’nın en büyük elektronik satın alma grubu olan “Euronics” ile stratejik işbirliği anlaşması imzaladı.

HATİCE ÇEKER
İSTANBUL

Teknosa Avrupa’nın en büyük elektronik satın alma grubu olan “Euronics” ile imzaladığı uluslararası stratejik işbirliği anlaşması ile gelecek hedeflerine bir adım daha yaklaştı. Kurulduğu 2000 yılından beri Türkiye Teknoloji Perakende sektöründe liderliği bırakmayan Teknosa, 31 ülkede 11 bin satış noktasına sahip. Euronics anlaşması ile hem rekabette bir adım öne çıkmayı hem de tüketicilere daha uygun fiyatla daha çok çeşit ürün sunmayı hedefliyor. Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grubu Başkanı Haluk Dinçer, Teknosa Genel Müdürü Mehmet T. Nane, Euronics GEIE Başkanı Hans Carpels ve Euronics İnternational Genel Müdürü Klaus Lahrmann’ın katılımıyla gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Dinçer, Türkiye’nin lider teknoloji şirketi Teknosa ile Avrupa’nın elektronik devi Euronics arasında imzalanan işbirliğinden duydukları memnuniyeti belirtti.

Dinçer, “Türkiye ekonomisi ve özellikle perakende sektörü Avrupa’nın parlayan yıldızı. Elektronik perakende sektörünün açık ara lideri olan Teknosa, Avrupa kulübüne davet edildi. Bu bir güç birliği kulübü. Euronics ile yaptığımız anlaşma sayesinde 31 ülkede 11 bin satış noktası gibi geniş bir ağa ulaşarak birbirimizin gücünden deneyiminden istifade edeceğiz. Küresel teknolojik perakendeciliği alanında gücümüzü ve mevcut ilişkilerimizi daha da geliştireceğiz. Bu uluslararası organizasyonun yönetiminde Teknosa’nın söz hakkı olacak. bu işbirliği ile Teknosa, sektöre ve Türk tüketicisine Avrupa kapısını açtı. Teknosa olarak sektörde bir ilke daha imza attık” dedi.

Teknosa Genel Müdürü Mehmet T. Nane de, Teknosa ve Euronics işbirliğinin Teknosa’nın hedeflerine ulaşmasında önemli bir aşama olduğunu söyledi. Türkiye gibi genç bir nüfusa sahip dinamik büyüme potansiyeli barındıran ve rekabetin yoğun olduğu bir pazarda 12 yıldır sektör lideri olarak teknolojiyi tüketicilerin ayağına götürdüklerini ifade eden Nane, “2000 yılında 5 mağaza ile sektöre giriş yapan Teknosa, sürdürülebilir büyüme stratejisi ve herkes için teknoloji felsefesi kapsamında bugün Türkiye’nin 75 ilinde 380 mağaza ile faaliyet gösteriyor. Mağaza yatırımlarımız tüm hızıyla sürüyor. Hedefimiz Türkiye’nin 81 ilinde Teknosa kalitesi ve hizmetini tüketicilerle buluşturmak. Pazardaki açık ara liderliğimiz bu işbirliği ile boyut değiştirecek. Yapılan anlaşma ile Teknosa, artık tüketicilere daha çok çeşit ürünü daha da uygun fiyata sunma şansı elde etti” şeklinde konuştu.

Euronics GEIE Başkanı Hans Carpels ve Euronics İnternational Genel Müdürü Klaus Lahrmann da Türkiye’de yaptıkları araştırmalar sonucu Teknosa ile işbirliği yapmaya karar verdiklerini ve işbirliği ile Ortadoğu’ya da açılma hedeflerinin olduğunu ifade etti.Konuşmaların ardından stratejik işbirliğini imzalayan Teknosa ve Euronick yetkilileri hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir Büyükşehir’den ’Meslek Fabrikası’ açıklaması İzmir Büyükşehir Belediyesi, mülkiyetinde bulunan Eski DGM binası (Meslek Fabrikası), Egemenlik Evi ve gasilhane binasının Vakıflar Genel Müdürlüğü adına tescil edilmesine tepki gösterdi. Belediyeden yapılan açıklamada, söz konusu işlemlerin ’hukuksuz bir el koyma girişimi’ olduğu savunularak yargı sürecinin devam ettiği belirtildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, mülkiyetindeki üç stratejik taşınmazın Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredilmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, taşınmazların 2025 yılının Ekim ayında belediyeye bilgi verilmeden tapu müdürlükleri üzerinden Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetine geçirildiği iddia edildi. "Vakıf yoluyla meydana gelmediği belgelerle ortada" Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün söz konusu tescil işlemlerini Vakıflar Yasası’nın 30. maddesine dayandırdığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bu taşınmazların vakıf yoluyla meydana gelmediği, tarihi belgelerle açık bir biçimde ortadadır. Tamamıyla ilgisiz birtakım vakıf belirtmeleri gerekçe gösterilerek İzmir halkının malına el konulamaz. Bahsi geçen vakıf şerhleri, yıllar önce bedelleri ödenerek sicilden silinmişken, el koyma işleminden hemen önce yeniden ortaya çıkarılmıştır." Meslek Fabrikası ve Egemenlik Evi’nin tarihi vurgulandı Açıklamada, taşınmazların tarihi önemine dikkat çekilerek, Meslek Fabrikası’nın 1926 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün imzaladığı kararname ile belediye mülkiyetine geçtiği hatırlatıldı. Yapının bugüne kadar 145 bin kursiyere hizmet verdiği ve ciddi bütçelerle restore edildiği ifade edildi. İzmir’in ilk belediye binası olan Egemenlik Evi’nin ise 1891 yılında halktan toplanan paralarla inşa edildiği, bir vakıf tarafından yapılmadığının delilleriyle mahkemeye sunulduğu kaydedildi. Yargı süreci devam ediyor Taşınmazların tahliye edilmek istendiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi, hukuki sürece ilişkin şu bilgileri paylaştı: "Meslek Fabrikası ile ilgili İzmir 26. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde tapu iptal ve tescil davası açılmış, mülkiyetin üçüncü kişilere devrini engelleyen ihtiyati tedbir kararı alınmıştır. Tahliye işlemlerine karşı açılan davada İzmir 5. İdare Mahkemesi 24.02.2026 tarihinde yürütmenin durdurulması talebini reddetmiştir. Belediyemizce bu karara karşı aynı gün üst mahkemeye itiraz yapılmış olup süreç devam etmektedir." Belediye yönetimi, kamu kurumlarının önceliğinin kamu hizmeti olması gerektiğini vurgulayarak, yargılama süreci tamamlanana kadar tahliye çabalarından vazgeçilmesi çağrısında bulundu.