KENT HABERLERİ - 12 Nisan 2014 Cumartesi 16:46

Tosun Bayraktaroğlu'nun ilk kişisel sergisi

A
A
A
Tosun Bayraktaroğlu'nun ilk kişisel sergisi

Ressam Tosun Bayraktaroğlu'nun ilk kişisel sergisi 'Bir Dervişin Notları' Küçükçekmece’de sanatseverlere kapılarını açtı.

Küçükçekmece Belediyesi'nin ev sahipliğinde ressam Tosun Bayraktaroğlu'nun 'Bir Dervişin Notları' adlı sergisi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde açıldı. Başak Şengül'ün sunumuyla gerçekleştirilen sergi açılışına Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Besim Müftüoğlu, Mustafa Kuzugüden ve Recep Şencan başta olmak üzere, Tosun Bayraktaroğlu, Amerika'dan gelen sanatseverler ile vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, katılımcılara Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'in selamını ileterek, "Tosun Bayraktaroğlu bizim için sadece bir ressam değil; hayatı bize öğreten bir üstattır aynı zamanda. Bu nedenle bu sergi bizim için çok önemli. Buraya gelen ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

'AMERİKA'DA BİLE BÖYLE SERGİ SALONLARI YOK'

Tosun Bayraktaroğlu sergi salonunu çok beğendiğini belirterek, "Hem kültür merkezi hem de sergi salonları gerçekten harika. Amerika'da bile böylesi güzel sergi salonları bulmak zor. Ben Küçükçekmece'ye geldiğimde 50 yıl önce hiçbir şey yoktu buralarda. Şimdi ise inanılmaz gelişmiş" şeklinde konuştu.

Eserlerinde hareketi işlediğini de sözlerine ekleyen Tosun Bayraktaroğlu, genç sanatçılara gurura kapılmamaları konusunda nasihatte bulundu.
Tosun Bayraktaroğlu'nun 40'a yakın tuval çalışmasının yer aldığı sergi 5 Mayıs tarihine kadar SKSM'de ziyaret edilebilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Başkan Başdeğirmen: "Bugün Isparta’mız ülkemizde söz sahibi olan bir şehir haline gelmeye başladı" Isparta Genç İş İnsanları Derneği (IGİAD) Başkan Süleyman Çağrı Çiftçi ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, her düşünce ve fikre açık olduklarını belirterek, "Bugün Isparta’mız, ülkemizde söz sahibi olan bir şehir haline gelmeye başladı" dedi. Isparta Genç İş İnsanları Derneği (IGİAD) Başkan Süleyman Çağrı Çiftçi ve yönetim kurulu üyeleri Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile Isparta Belediyesinde bir araya geldi. Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren ve teşekkür eden Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bugüne kadar dernekle uyumlu bir şekilde çalıştıklarını, iş birlikleri yaptıklarını aktardı. Başkan Başdeğirmen, "Tabii ki Isparta’da genç olarak sizlerin bu işlerin içerisinde olması bizim ufkumuzu daha çok açıyor, daha farklı projeler ortaya çıkıyor. Bugüne kadar sizlerin projelerinden istifade ettik. Bundan sonra da inşallah aynı düşünce ve aynı amaçla Isparta’mıza hizmet edecek güzellikleri hep beraber paylaşmak istiyoruz. Bizlere vermiş olduğunuz düşünceler, fikirler çok değerli" şeklinde konuştu. Her düşünce ve fikre açık olduklarını aktaran Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, "Bugün Isparta’mız ülkemizde söz sahibi olan bir şehir haline gelmeye başladı. Daha önceleri Isparta’ya özel turlar yapılmazken, şimdi komşu illerimizden günübirlik veya 2 günlük özel turlar yapılmaya başlandı. Andık Deresi, Kirazlıdere, Gölcük, Eğirdir olsun o değerleri gayet güzel bir şekilde sunabiliyoruz. Şehrimize dışarıdan misafir alabiliyoruz. Bunlar da sizin gibi genç arkadaşlarımızın bizlere verdiği fikirlerdi. Hepimiz Isparta için bazı şeyler yapmaya çalışıyoruz. O yüzden sizlerin fikirlerinizi önemsediğimizi de belirtmek istiyorum. Bundan sonraki çalışmalarımızda da el birliği, güç birliği yaparak şehrimize hizmet edelim" görüşlerinde bulundu.