GÜNDEM - 11 Şubat 2016 Perşembe 19:17

TRT Çocuk’tan yerli oyun uygulaması

A
A
A
TRT Çocuk’tan yerli oyun uygulaması

Kasım ayında reklamsız yayına geçerek çocuk yayıncılığında bir ilke imza atan TRT Çocuk Kanalı, şimdi de yerli oyun uygulaması üreterek bir ilki gerçekleştirdi.

2016 yılının hemen başında Maysa ve Bulut, Kuzucuk, İbi ve Tel Ali gibi sevilen dizilerinin oyun uygulamalarını çocuklarla buluşturan TRT Çocuk, yerli oyun uygulaması üreten ilk çocuk kanalı oldu. Farklı yaş grupları için çocuk psikologları ve eğitmenler gözetiminde geliştirilen oyunların diğer bir özelliği ise reklam içermemesi. Ücretsiz olarak sunulan oyunlar, hem web hem de mobil platformlarda oynanabiliyor.

Geliştirilen oyunlarda hedeflenen kazanımlar ise şöyle sıralanıyor:

"Kuzucuk; renkler, boyutlar, şekiller, görsel algı, eşleştirme, gruplama, el - göz koordinasyonu

Tel Ali; kelime dağarcığını geliştirme ve problem çözme

Maysa ve Bulut; Anadolu gelenekleri, kültür ve doğa

İbi; matematik, problem çözme, odaklanma."

TRT Çocuk Kanalı, içerik geliştirmeye devam ederken, ‘’TRT Çocuk Dijital Projesi’’ kapsamında TRT Çocuk mobil ve yerli yapımların 16 adet yeni oyun uygulamasını da izleyicilerle buluşturmayı planlıyor. Çocuklar ve ebeveynler; en sevilen çizgi filmlere, programlara, yaş ve kazanıma göre içeriği belirlenen kısa videolara ve daha fazlasına TRT Çocuk’un yenilenen web sitesi www.trtcocuk.net.tr adresinden ulaşabilirler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Gülşah Durbay’ın ardından Şehzadeler Belediye Meclisi yeni başkanını seçecek Manisa’nın ilk kadın Belediye Başkanı olarak CHP’den Şehzadeler Belediye Başkanı seçilen Gülşah Durbay’ın 14 Aralık’ta hayatını kaybetmesinin ardından, Şehzadeler Belediyesi’nde yeni başkanın belirlenmesi için belediye meclisi 19 Aralık’ta olağanüstü toplanacak. Manisa Valiliği tarafından Şehzadeler Belediyesi’ne gönderilen yazıya göre, Şehzadeler Belediye Meclisi 19 Aralık 2025 Cuma günü saat 16.30’da Manisa Kültür Sitesi Meclis Toplantı Salonu’nda olağanüstü toplantı yapacak. Toplantıda, vefat eden Başkan Gülşah Durbay’ın yerine görev yapacak yeni belediye başkanı meclis üyelerinin oylarıyla belirlenecek. Toplam 31 üyeden oluşan Şehzadeler Belediye Meclisi’nde 18 CHP, 5 AK Parti, 4 MHP, 3 İYİ Parti ve 1 bağımsız üye bulunuyor. AK Parti’nin yapılacak başkanlık seçiminde aday çıkarmayacağı öğrenildi. CHP’nin meclis üyeleri Uğur Doğan, Gökay Budak, Serhat Teker (Kontenjan), Ahmet Anıl Ceylan, Yenal Yıldırım, Elif Sümeyye Duygulu, Halil Kırbaş, Yiğit Can Özcan, Mümin Yılmaz, Zerrin İşnel, Cevdet Işık, Müjgan Çınar, Aleyna Nihan Akyürek, Emre Halil Esenkaya, Onur Ceylan, Baki Adıyaman ve Serkan Turbil’den oluşuyor. AK Parti meclis üyeleri Ahmet Songüler, Faruk Erdoğan, Samet Doğuş, Tülay Şentürk ve Burhan Öztürk olurken, MHP’li üyeler Engin Altun, Erdal Tengiz, Sezgin Say ve Mehmet Baskak olarak yer alıyor. İYİ Parti’yi Yunus Koca, Sadık Akçakın ve Umut Erpolat temsil ederken, meclisteki bağımsız üye ise Murat Fural olarak görev yapıyor.