EKONOMİ - 19 Ağustos 2021 Perşembe 09:18

TÜBİTAK en yeni yerli ve milli projelerini sergiliyor

A
A
A
TÜBİTAK en yeni yerli ve milli projelerini sergiliyor

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF 2021’de SAGE, BİLGEM, MAM, ve UZAY ile yer alarak en yeni yerli ve milli projelerini ilgilileriyle buluşturuyor.

Savunma ve güvenlik alanlarında uluslararası ölçekte önemli bir tanıtım, pazarlama ve iş birliği platformu olarak iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF 2021, ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Yerli ve yabancı çok sayıda savunma sanayi şirketlerinin katıldığı fuarda TÜBİTAK, Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE), Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM), Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ve Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (UZAY) ile yer alıyor. Fuarda yerli firmaların sergilediği ürünler Türk savunma sanayiinin ulaştığı noktayı da gözler önüne seriyor.

"Geliştirdiğimiz ürünler ile savunma sanayiimizin dışa bağımlılığını azaltmayı hedefliyoruz"

Fuarda sergilenen ürünlerine ilişkin açıklamalarda bulunan TUBİTAK SAGE Genel Müdürü Gürcan Okumuş, "TUBİTAK olarak fuarda ağırlıklı olarak yeni ürünlerimizi sergiliyoruz. Son dönemde teknolojinin gelişimiyle savaş konsepti de değişti. Bizde bu gelişime uygun olarak projelerimizi geliştiriyoruz" dedi.

TÜBİTAK en yeni yerli ve milli projelerini sergiliyor

"Gözde ve Gökçe'yi ilk defa sergiliyoruz"

Okumuş, yeni nesil güdüm kitleri Gözde ve Gökçe'yi ilk defa bu fuarda sergilediklerini söyleyerek, "Hem savaş uçaklarımızda hem kapasitesi yeterli olan silahlı insansız hava araçlarında kullanılabilecek mühimmatlar üretiyoruz. Fuarda sergilediğimiz ürünlerin birçoğunu Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine kazandırdık. Tamamen yerli imkanlarımızla son teknoloji ürünlerimizi geliştirmeyi amaçlıyoruz. TUBİTAK olarak savunma sanayimizin yurt dışı bağımlılığını azaltmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Murat Ergin - Uğur Çetin



 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da çocuğun kulağından 2 kurtçuk çıkarıldı Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 13 yaşındaki erkek çocuğun kulağından 2 adet kurtçuk çıkarıldı. Dış kulak yolunda kanama ve şiddetli ağrı şikâyeti ile ailesi tarafından Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen çocuk hastanede görevli Kulak, Burun, Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Hakkı Caner İnan tarafından muayene edildi. Endoskop yöntemi ile kulağı incelenen çocuğun dış kulak yolunda iki adet canlı kurtçuk tespit edildi. Hızlıca tedaviye alınan çocuk, sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. Yürütülen tedavi ile ilgili açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Hakkı Caner İnan, “13 yaşında hastamız ailesiyle birlikte dış kulak yolundan kanlı akıntı şikâyetiyle başvurdu. Aile de evde dışarı doğru çıkan kurtçukları görmüştü. Biz de muayenesinde dış kulak yolunda hareket eden iki adet kurtçuk tespit ettik ve endoskop yardımı ile kurtçukları canlı bir şekilde dışarı aldık. Daha sonra incelenmesi adına mikrobiyoloji bölümü ile temasa geçerek gönderdik” dedi. Dış kulak yolunda kurtçuk bulunmasının oldukça nadir görülen bir durum olduğunu vurgulayan Doç. Dr. İnan, “Özellikle bu gibi hareketli, canlı kurtçukları görmek nadir olarak gördüğümüz bir durum. Hasta şu an normal tedavisini almakta. Herhangi bir enfeksiyon görülmesin diye kulak damlaları, antibiyotik verildi. Takip edilmekte şu an herhangi bir sıkıntısı yok” şeklinde konuştu.