GÜNDEM - 14 Ekim 2014 Salı 11:36

TÜGİAD, Süleyman Soylu’yu ağırladı

A
A
A
TÜGİAD, Süleyman Soylu’yu ağırladı

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi, yeni dönemin ilk konuğu olarak AK Parti’nin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’yu ağırladı.

Soylu, Swiss Otel’de TÜGİAD üyelerine hitap ederken gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin 24 saatini planlayamayan bir ülke iken, bugün geleceğe ait büyük planlar yapabildiğini, elindeki avantajları iyi yönetebildiğini ifade eden Soylu, farklılıkları bir ayrışma, ötekileşme değil, en temel zenginlik gören bir Türkiye'nin olduğunu dile getirdi. Kobani'de yaşanan olaylara da değinen Soylu, şunları söyledi:
‘Kobani’de Türkiye ne yapmalıydı? Oraya savaş mı açmalıydık, orada bir savaşın içerisine mi girmeliydik? Türkiye, Irak'taki Türkmenlere, Suriye'den gelenlere, Bulgaristan'dan gelenlere, Selanik'ten mübadil olarak gelenlere, Abhazlara, Çerkezlere hangi davranışı ortaya koymuşsa tarihsel perspektif içerisinde, bugün de aynı davranışı ortaya koyuyor. Kucak açmış ve Anadolu topraklarını onlara emin bir yurt haline getirmiştir. Bilmediğimiz, sonuçlarının ne olacağını çıkaramadığımız bir savaşın içerisine sokmaya çalışanlara evet biz, sizin istediğiniz gibi buraya gireriz, mücadele ederiz diyemeyiz.”

Türkiye'nin insanlık çıkarlarına ve menfaatlerine baktığını ifade eden Soylu, “Bütün dünyaya bunu Anadolu medeniyetinin en asil sesi olarak yükselteceğiz ve söyleyeceğiz. Onun için gerek 2023, gerek 2053, gerek 2071, 77 milyonun hedefidir. Ve bu hedefi, Türkiye'de hep birlikte kucaklayacağız ve yakalayacağız’ diye konuştu.
“Biz kendi uçağımızı, arabamızı, istihbarat uydumuzu üreteceğimize inanıyoruz ve bunu gerçekleştireceğiz” diyen Soylu, Türkiye'nin dünyanın ilk 5 ülkesinden biri olacağını, bunun için gerekli insan kaynaklarının bulunduğunu kaydetti.

“AYNI KUTSAL OCAKTA YETİŞTİK”
TÜGİAD Genel Başkanı Ali Yücelen de konuşmasına, bu etkinliği organize eden TÜGİAD Parlamento ile İlişkiler Komisyonu Başkanı Seda Özbulut ile Ankara Şubesi’ne teşekkür ederek başladı. Sivil toplum kuruluşlarında kadın başkanların sayısının artmasını temenni ettiğini dile getiren Yücelen, “İnşallah bir gün TÜGİAD’ın başına da kadın başkan geçer. TÜGİAD’lı işkadınlarından TÜGİAD’a daha fazla önem vermelerini, TÜGİAD için daha fazla mesai harcamalarını istiyorum. Bu koltuk hak edilen bir koltuktur. Çalışsınlar hak etsinler biz de destekleyelim’’ dedi.
Bu etkinliği konuğundan dolayı çok önemsediğini anlatan Yücelen, şöyle devam etti:
“Sayın Süleyman Soylu ile farklı bir hukukumuz, eski hukukumuz var. Kendisi ile aynı kutsal ocaktan yetişmiş olmaktan şeref duyuyorum. Biz Süleyman Soylu Beyle, ikimiz de, idam kararı yüzüne okunurken ‘Allah milletimize zeval vermesin’ diyen bir Başbakanın ocağında bulunduk. Aynı kökenden geliyoruz. Dolayısıyla bu davayı üstlenmiş olanlar, hangi partide olurlarsa olsun sorumluluklarını bilirler. Çok şükür ki o ocakta kısa bir dönem olsa da birlikte çalışma imkânı bulduk. Dolayısıyla farklı partilerde, farklı organizasyonlarda, farklı yerlerde olsak da biz birbirimizi biliyoruz ve her zaman o idam sehpasına giderken ‘Allah milletimize zeval vermesin’ diyen değerli şahsiyetin üzerimize bırakmış olduğu sorumluluğu bilerek, bunu da kabul ederek yola çıkıyoruz.’’

KONSENSÜS TEMENNİSİ
TÜGİAD Ankara Başkanı Türker Naslı da, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından Türkiye’de yeni bir dönemin başladığını vurguladı. İş dünyasının temsilcileri olarak ortak hedeflerinin yeni dönemde Türkiye’yi bir adım daha ileriye taşıyacak, global dünyanın etkili aktörleri arasına girmesini sağlayacak planlar ve uygulamalara imza atmak olduğunun altını çizen Naslı, şunları söyledi:

“Bizler yeni Türkiye hedefine varmada önemli kilometre taşlarından biri olacak 2023 hedeflerine ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz. Genç işadamları olarak Türkiye’nin hedeflerine ulaşabilmesi için elimizden gelen gayreti gösterme azmimiz tamdır. Biz iş dünyasının içindeki farklı sektörleri temsil eden kişiler olarak sivil toplum kuruluşlarının öneminin bilincindeyiz ve gelişime katkı sağlayacak, süreklilik arz edecek projelerimizi hız kesmeden sürdüreceğiz. Bu noktada toplum bilincinin de artması ve el birliği, güç birliği içinde hedefimize ulaşmadaki yolu kısaltacak yegâne unsurlardan biri de siyasilerimizin desteği ve gücü olacaktır. Bu desteği bize veren Sayın Soylu'ya TÜGİAD Ankara'nın yeni döneminde gerçekleştirdiğimiz bu ilk buluşmada bizimle birlikte olduğu için ayrıca teşekkürü borç bilirim.’

Ankara’nın başkent ilan edilişinin 91’inci yıldönümünü buruk bir şekilde kutladıklarını anlatan Naslı, “Maalesef son günlerde Türkiye, hem içerde hem de sınırlarının hemen dışında çok ama çok zor bir süreçten geçiyor. Bu süreçte ortaya çıkan tablo da çok ağır. Ancak şunu biliyoruz ki Türkiye artık eski Türkiye değil, bugünkünden çok daha ağır koşullardan alnının akıyla çıkan güçlü bir ülkede yaşadığımızı biliyoruz. Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. Kobane'de yaşanan insanlık dramına tepki göstermek her vatandaşımızın en doğal hakkıdır. Ancak tepkilerin de bir sınırı vardır. Kobane'de yaşananlara destek için sokağa çıktığını öne sürenlerin yaptıklarını doğal karşılamak, kabullenmek mümkün değildir. Kimsenin Türkiye’yi böyle bir tabloyla karşı karşıya bırakmaya hakkı yoktur. Meclis’te bu konuda bazı adımlar atılacaktır. Umarız iktidarın Anayasa çerçevesinde atacağı bu adımlar, TBMM’deki diğer partilerce de desteklenir, bu konuda geniş bir konsensüs sağlanır. İş dünyasının genç temsilcileri olarak temennimiz budur’ diye konuştu.
TÜGİAD PİK Başkanı Seda Özbulut da, ülke gündeminde bulunan konularla ilgili projeler geliştirmeye, etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini söyledi. 

Konuşmanın ardından TÜGİAD Ankara Başkanı Türker Naslı tarafından Süleyman Soylu'ya plaket takdim edildi. TÜGİAD Ankara’nın etkinliğine AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve AR-Ge Başkan Yardımcısı Kemalettin Aydın, Başkent’teki STK’ların başkan ve yöneticileri ile TÜGİAD üyeleri katıldı.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir