SPOR - 15 Şubat 2019 Cuma 17:15

Türk atletizminin yıldızları Balkan Şampiyonası’nda birincilik peşinde

A
A
A
Türk atletizminin yıldızları Balkan Şampiyonası’nda birincilik peşinde

Turkcell ve Türkiye Atletizm Federasyonu iş birliğinde yeni bir döneme giren Türk atletizminin yıldızları, bir kez daha Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’nda zirveye çıkmaya çalışacak. Geçen sene olduğu gibi bu sene de İstanbul’un ev sahipliğinde gerçekleşecek organizasyonda 27 erkek, 27 kadın sporcu Türkiye’yi temsil edecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde Turkcell ve Türkiye Atletizm Federasyonu iş birliğinde yeni bir döneme giren Türk atletizminin yıldızları, 24'üncü Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’nda birincilik için mücadele edecek. Türkiye’nin, 2012-2016 yılları arasında ve geçen sene ev sahipliği yaptığı organizasyonun 24'üncüsü de yarın (16 Şubat) İstanbul’da gerçekleşecek.

Daha önce 2013, 2014 ve 2015’te erkeklerde, 2012 ve 2015’de de kadınlarda birinci olan Türkiye, bu başarılarını yinelemeye çalışacak. 1-3 Mart’ta Glosgow’da yapılacak olan Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası için son hazırlık ve baraj geçme fırsatı olacak 24. Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye’yi 27’si erkek, 27’si de kadın olmak üzere 54 sporcu temsil edecek.

24 ülkeden 122 sporcunun katılacağı ve Türkiye’nin 7. kez ev sahipliği yapacağı şampiyonada yarışacak atletlerimiz ve yarışacakları disiplinler ise şu şekilde:

Kadınlar:
60 metre
Mizgin Ay
Burcu Erdemir

400 metre / 4x400 metre
Derya Yıldırım
Berfe Sancak

800 metre
Semra Karaslan
Rahime Tekin

1500 metre
Burcu Subatan
Emine Hatun Tuna

3000 metre
Derya Kunur
Kader Güvenç

60 metre engelli
Şevval Avaz
Özge Soylu

Uzun atlama
Ecem Çalagan
Tuğba Aydın

Üç adım atlama
Beyza Tilki
Tuğba Aydın

Yüksek atlama
Kadriye Aydın
Merve Menekşe
Sırıkla atlama
Buse Arıkazan
Büşra Pekşirin

Gülle atma
Emel Dereli
Aysel Yılmaz

4x400 metre
Derya Yıldırım
Meryem Kemeç
Yaren Açar
Zeynep Kuran
Zehra Börekçi

Erkekler
60 metre
Emre Zafer Barnes
Kayhan Özer

400 metre / 4x400 metre
Yavuz Can
Akın Özyürek
Salih Tekgöz

800 metre
M. Mustafa Helvacı
Abdullah Özdemir

1500 metre
Abdurrahman Gediklioğlu

3000 metre
Hakan Çoban
Süleyman Bekmezci

60 metre engelli
Mikdat Sevler
Batuhan Buğra Eruygun
Furkan Aktaş

Uzun atlama
Muammer Demir
Emre Dalkıran

Üç adım atlama
Can Özüpek
Necati Er

Yüksek atlama
Alperen Acet
Enes Talha Şenses

Sırıkla atlama
Ersu Saşma
İlkay Aydemir

Gülle atma
Osmancan Özdeveci
Murat Gündüz

4x400 metre
Oğuz Akgül
Berke Akçam
Oğuzhan Kaya
Kübilay Ençü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Başkan Şerifoğulları, Kent Müzesi’ni inceledi Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ’ın kültür ve turizmine yeni bir değer olarak hayata geçirilecek olan Kent Müzesi’nin sona gelinen çalışmalarında incelemelerde bulundu. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, ‘Müzeler Şehri Elazığ Projesi’ kapsamında hayata geçirdiği Harput Musiki Müzesi, Basın Müzesi ve Hoca Hasan Hamam Müzesi’nin ardından Kent Müzesi’ni de kente kazandırmaya hazırlanıyor. 1896 yılında dönemin Elazığ Valisi Enis Paşa tarafından Çarşı Mahallesi’nde inşa edilen ve geçmişte hükümet konağı olarak hizmet veren, Osmanlı döneminin izlerini taşıyan tarihi bina, çalışmaların ardından kent belleğinin kayıt altına alındığı, toplumsal hafızayı canlı tutacak Kent Müzesi olarak faaliyet gösterecek. Kent Müzesi bünyesinde, şehrin tarihi dönemleri, coğrafi, sosyal ve ekonomik yapısı, unutulmaya yüz tutmuş meslekler bölümü ile geleneksel yaşam kültürü bölümleri yer alacak. Başkan Şerifoğulları, müzede devam eden çalışmaları inceledi. Yetkililerden bilgi alan Başkan Şerifoğulları; “Aziz Şehrimiz Elazığ’ımızın kültür ve turizmine katkı sağlama adına Müzeler Şehri Elazığ projemiz doğrultusunda Harput Musiki Müzesi, Basın Müzesi ve Hoca Hasan Hamam Müzesi’ni kentimize kazandırmanın onurunu ve gururunu yaşamıştık. Şehrimizin kadim kültür ve medeniyetini, övündüğümüz tarihini geleceğe taşımanın bilinciyle, geleceğimizi inşa etme hedeflerimize adım adım ilerliyoruz. Bu kapsamda Elazığ’ın tarihi ve kültürel değerlerinin geleceğe aktarılması, yaşatılması, ve korunması için kent belleğinin nesilden nesile aktarabileceği Kent Müzemize ilişkin çalışmalarımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Şehir merkezimizde hayata geçireceğimiz bu Kent Müzemiz, hem kıymetli hemşehrilerimize, hem de farklı illerden şehrimizi ziyaret edecek olan vatandaşlarımıza kentimizin geçmişine dair önemli bir deneyim yaşatacaktır. Kent Müzemizi de geleceğimize kazandırmış olmanın gururunu hep birlikte yaşayacağız” dedi.