GÜNDEM - 27 Eylül 2015 Pazar 10:47

Türk Halk Müziği'nin sevilen sesi Güler Duman Yenimahalle’de

A
A
A
Türk Halk Müziği'nin sevilen sesi Güler Duman Yenimahalle’de

Türk Halk Müziği sanatçısı Güler Duman, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı ziyaret etti.

Kendisinin ve yakın dostu, sahne arkadaşı Musa Eroğlu’nun son albümlerini Yaşar’a hediye eden Duman “Hizmet hak içindir. Sizi kutluyorum” dedi. Türk Halk Müziği’nin sevilen sesi Güler Duman, Menajeri Hayrettin Özayvaz ile birlikte Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı makamında ziyaret etti.

“SANATI SEVDİĞİMİZ ZAMAN İNSANI SEVECEĞİZ”
Keyifli bir sohbetin gerçekleştirildiği ziyarette, kendisi de tam bir türkü tutkunu olan Başkan Yaşar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Sanat aşk demek, sevgi demek, barış demek. Sanatın dini, mezhebi, ırkı olmaz. Sanat, insanları birbiriyle kaynaştırır. Bu güzel dünyanın nimetlerini de paylaştırır. Sanatın her alanını sevmeli çocuklarımıza da sevdirmeliyiz. Çünkü sanatı sevdiğimiz zaman insanı seveceğiz, doğayı seveceğiz, yaşamayı seveceğiz, işte o zaman hayattan keyif alacağız” ifadelerini kullandı.

“BAŞARILARINIZI TAKİP EDİYORUM”
“Hizmet hak içindir derler” diye konuşan Duman da “Sizin yaptığınız işler çok hayırlı işler ve hiç de kolay değil. Başarılarınızı takip ediyoruz. Sanata ve sanatçılara verdiğiniz destek için de ayrıca teşekkür ediyoruz. Her gün biraz daha büyüyen Yenimahalle’de yolunuz açık olsun” diye konuştu.
Duman ziyaretin sonunda, 30’uncu sanat yılına özel olarak, 2012 yılında çıkarttığı 2 CD’lik Yüreğimden Yüreğinize, Sesime Ses Katanlara Selam Olsun adlı albümünü ve Musa Eroğlu ile bir asır adlı albümleri Başkan Yaşar’a hediye etti.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da otomobil köprüden dereye uçtu: 1’i çocuk 2 kişi kayıp Antalya’da dereye uçup suya gömülen otomobilden yaralı olarak 3 kişi kendi imkanlarıyla çıktı, 2 kişiye ise ulaşılamadı. Kayıplardan birinin çocuk olduğu, diğerinin ise 20’li yaşlarda bir kadın olduğu belirtildi. Derede gerçekleştirilen 4 saatlik arama çalışmalarında aracın arka koltuğu 1 kilometre uzaklıktaki menfezde bulundu. Kaza gece saatlerinde Aksu İlçesi Gökdere Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre içerisinde 5 kişi olduğu belirtilen 15 MA 0595 plakalı otomobil, yaklaşık 2 metre yükseklikteki köprüden dereye uçup suya gömüldü. Araçtaki yabancı uyruklu ve isimlerinin henüz öğrenilemeyen 5 kişiden 3’ü kendi imkanlarıyla araçtan çıktı. İhbarla birlikte olay yerine Jandarma Arama Kurtarma (JAK), itfaiye, AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler belirtilen adrese gelirken, kazada yaralanan 3 kişi ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Derede kaybolan 20’li yaşlardaki bir kadın ile çocuk olduğunun belirtilmesi üzerine dalgıçlar derede arama başlattı. 4 saat didik didik tarandı, arka koltuk 1 kilometre uzaklıktan çıktı İlk olarak otomobilin bulunduğu noktadan arama çalışmalarına başlayan ekipler, derenin içinin adeta didik didik aradı. Akıntı yönüne doğru yapılan aramalarda 1 kilometre uzaklıktaki dere menfezinde aracın arka koltuğu bulundu. Ekipler bu noktada çalışmalarını yoğunlaştırsa da kayıplara ulaşılamadı. Yaklaşık 4 saat süren arama çalışmalarının gündüz devam edeceği öğrenildi. Kaza yerindeki terlik dikkat çekti Kazanın gerçekleştiği köprüde küçük bir çocuğa ait terlik ve aracın parçalarının yer alması dikkat çekti. Çekici yardımıyla dereden çıkartılan aracın arka bagajında ise bir kasada kabakların bulunduğu, arka camında da Zeynep yazısının yer aldığı görüldü.
Ankara Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararı ile birlikte 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4’üncü maddeleri gereğince Libya Devleti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Güven Begeç, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciğine Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Burak Akçapar atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile birlikte, Adli Tıp Kurumunda Başkan Yardımcılığına Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Yusuf Atan görevlendirildi. Birinci Adli Tıp İhtisas Kurulu Üyeliğine Doçent Doktor Yalçın Avcı, Yedinci Adli Tıp İhtisas Kurulu Üyeliğine ise Uzman Doktor Mustafa Bilal Ceylan atandı. Adli Tıp Kurumu Yedinci Adli Tıp İhtisas Kurulu Göz Hastalıkları Üyeliğine İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Öğretim Üyesi Profesör Doktor Mehmet Akif Özdamar görevlendirildi. Resmi Gazete’de yer alan karar ile birlikte Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nda açık bulunan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’na Hakkı Alp, Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü’ne Bedri Sinan Gül, Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü’ne ise Sezayi Köse atandı. Atamalar 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince gerçekleştirildi. Atama kararlarına göre Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda açık bulunan Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’ne aynı yer Genel Müdür Yardımcısı Taner Beyoğlu atandı. Aynı bakanlığın Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü için ise Muharrem Eliş görevlendirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda ise Bakanlık Sanayi Genel Müdür Yardımcıları Ali Murat Sürekli, Ömer Bilen ve Serkan Çelik görevden alındı. Boşalan müdür yardımcılıklarına ise Elif Tuğçe Çınar, Ümit Yasin Güven ve İsmail Musab Gülaçar atandı. Resmi Gazete’de yer alan karar ile birlikte Yüksek Öğretim Kurulu Üyeliğine Üniversitelerarası Kurulca seçilen Profesör Doktor Derviş Karaboğa atanırken, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörlüğü’ne Profesör Doktor Musa Kazım Arıcan, Başkent Üniversitesi Rektörlüğü’ne Profesör Doktor Hakan Özkardeş, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü’ne Profesör Doktor Zafer Asım Kaplancıklı, İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörlüğü’ne Profesör Doktor Ersoy Kocabıçak, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörlüğü’ne Profesör Doktor Mustafa Ege Yazgan, İstanbul Galata Üniversitesi Rektörlüğü’ne Profesör Doktor Şeyma Aydınoğlu ve İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörlüğü’ne Profesör Doktor Mustafa Kara atandı.
Kırıkkale Memurlardan oluşan koro, usta ses sanatçılarını aratmadı Kırıkkale’de Valilik bünyesindeki bazı kurumların müdür ve memurlarından oluşan koro, KALEFEST etkinliklerinde Türk Sanat Müziği konseri verdi. 25 kişilik koro, gösterdiği sahne performansıyla usta ses sanatçılarını aratmadı. Kırıkkale Valiliği tarafından kurumlar arası koordinasyonla kamu kaynağı kullanılmadan düzenlenen KALEFEST etkinlikleri devam ediyor. Valilik bünyesindeki bazı kurumların müdür ve memurlarından oluşan koro, şef Şeref Can Gizlenci yönetiminde, Cumhuriyet Meydanı’nda konser verdi. 25 kişilik koro, Türk Sanat Müziği ve nostalji şarkıları seslendirdi. Bazı vatandaşlar da zaman zaman koroya eşlik etti. Sahne alan Vali Yardımcısı Mustafa Erkıran, eşi Neslihan Erkıran ile birlikte hem çaldı hem de "Yıldızların altında" şarkısını seslendirdi. "Kanun" ve "ut" çalan Erkıran çifti, sahnedeki performansıyla vatandaşların beğenisini topladı. Koroda bulunan Orman İşletme Müdürü Atilla Yılmaz da "Gel gönlümü yerden yere vurma güzel ne olursun" eserini seslendirdi. "Devlet milleti için vardır" Vali Mehmet Makas, konser öncesinde yaptığı konuşmada, "Gayemiz ne? Tek gayemiz; Kırıkkale’mizde var olan birlik ve beraberliği daha üst düzeye taşımak, Kırıkkale’mizin tanıtımını sağlamak ve insanımızı mutlu etmek. Bizim devlet geleneğinin kökünde ’insanı yaşat ki devlet yaşasın’ var. Bu ne demek? Devlet milleti için vardır. Dolayısıyla bizler sizlerin emrinizdeyiz. Daha güzel festivallere sizlerle beraber yapacağız" dedi. AK Parti Milletvekili Mustafa Kaplan ise iş adamlarının desteğiyle kamu kaynağı kullanılmadan Kırıkkale’nin tarihini, kültürünü ve turizmi tanıtmak için güzel bir organizasyon yapıldığını söyledi.