Turkcell, "Kardelenler" projesiyle, sponsorluk dünyasının Avrupa'daki en önemli organizasyonu olarak kabul edilen ESA (European Sponsorship Association) büyük ödülünü aldı.
Her yıl 5 dalda verilen ödülü, "Topluma Fayda Sağlayan Sponsorluk Projeleri" kategorisinde alan Turkcell, "Kardelenler Projesi" ile Romanya, İngiltere ve İskoçya'dan projelerle birlikte yarı finale kalmıştı.
"Kardelenler" Projesi, çift aşamalı puanlama sisteminden geçerek finale kaldı ve Brüksel'de yapılan törende büyük ödülün sahibi oldu.
Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, konuyla ilgili açıklamasında, ilk kez bir Türk şirketinin bu ödüle layık görüldüğüne dikkat çekti.
Kardelenler projesiyle aldıkları ödülle Türkiye adına da büyük mutluluk yaşadıklarını belirten Öztürkler, "Turkcell olarak bizim sosyal sorumluluk anlayışımızın temelinde 'toplumdan aldığını topluma geri verme' ilkesi yatıyor.
Desteklediğimiz projelerin, topluma fayda yaratabiliyor olması birincil önceliğimiz. Sosyal sorumluluk anlamında geliştirdiğimiz projeler sadece Turkcell'in değil, Türkiye'nin projeleri oldu.
Bundan gurur duyuyoruz" dedi. "Kardelenler" projesinin, ailelerinin ekonomik yetersizliği nedeniyle öğrenimlerine devam edemeyen kız çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağladığını, onların meslek sahibi, ufku açık "birey"ler haline gelmelerini amaçladığını hatırlatan Öztürkler, "Turkcell olarak, 2000 yılında 5 bin kız öğrenciyle başlattığı projede, 2007 yılından itibaren her yıl verdiği burs sayısını 10 bine çıkarmış olmaktan gurur duyuyoruz" diye konuştu.








