GÜNDEM - 31 Mart 2015 Salı 11:11

Türkiye'de elektrik kesildi! Hayat durma noktasına geldi

A
A
A
Türkiye'de elektrik kesildi! Hayat durma noktasına geldi

Türkiye'nin birçok ilinde elektrikler kesildi. Metro ve tramvay seferleri yapılamadı. İnternet erişiminde de sıkıntılar yaşandı. Son yapılan çalışmalarla birçok ilde hayat normale dönmeye başladı. Halen çalışmalar sürüyor.

Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi hayatı durma noktasına getirdi. Birçok büyük şehirde metro ve tramvay seferleri durdu, hastane ve işyerlerinde sıkıntılı durumlar yaşandı. Konuyla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız açıklama yaptı.

En üst düzeyde yapılan çalışmalarda elektirik kesintisinin sabotaj mı yoksa başka nedenlerden mi kaynaklandığının araştırıldığı bildirildi. Bu arada birçok ilde hayat normale dönmeye başladı. Bazı illerde metro ve tramvay seferleri normale dönmeye başladı. Hala elektrik kesintisinin sebebi araştırılıyor ve ne kadar süreceği bilinmiyor. 

TEİAŞ'TAN AÇIKLAMA

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan ilk açıklamada büyük hatlarda sıkıntı olduğu belirtilerek kesintinin nedeninin TEİAŞ (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) tarafından araştırıldığı bildirildi.  

Marmara bölgesinde, Eskişehir, Kütahya, Bilecik, Bursa, Kocaeli'nde elektrik kesintisi yaşandığı belirtildi. Kesintinin elektrik iletim sistemindeki bir sıkıntıdan kaynaklanmış olabileceği kaydedildi.

Kesintisi olan iller arasında Ankara, Trabzon, Aydın, Edirne, Muğla, Erzurum, Tekirdağ, Sinop, Antalya, İzmir, Bursa, Adana, Bitlis, Yozgat, Sivas, Kayseri, Çanakkale, Hatay, Denizli, Eskişehir, İzmit, Tunceli, Zonguldak, Elazığ, Bilecik ve Samsun olduğu belirtiliyor.

TAKSİM'DE METRO SEFERLERİ DURDU

 İstanbul'da elektrik kesintisi nedeniyle metro seferleri durdu. Yaşanan kesinti nedeniyle Taksim'de metro istasyonuna girişler kapatıldı. Dışarıda kalan vatandaşlar duruma tepki gösterdi. 

Türkiye'ye genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle İstanbul'da ulaşım felç oldu. Elektrik kesintisi nedeniyle metro ve tramvay seferleri tamamen durdu.

Taksim'de metro seferleri yapılamayınca, istasyona girişler de kapatıldı. Metro istasyonu girişini güvenlik şeridi ile kapatan yetkililer, yolculara enerji kesintisi olduğunu söyledi. Zaman geçtikçe metro girişinde bekleyen vatandaşların sayısı da arttı. Bazı vatandaşların elektrik kesintisi nedeniyle tepki gösterdikleri görüldü. 

ANKARA'DA METRO SEFERLERİ DURDU

Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi Ankara'yı da etkiledi. Ankara'da metro seferleri durdu. 

Metro istasyonlarına giren vatandaşlar, metronun çalışmadığını görünce otobüsleri kullanmak için yollara çıktı. Elektrik kesintisinin ne zaman giderileceği henüz bilinmiyor.

İZMİR'DE ELEKTRİK KESİNTİSİ SEFERLERİ VURDU

İzmir'de, şehrin büyük bir bölümünde elektrik kesintileri yaşanırken, kesintiler nedeniyle İZBAN ve metro seferleri yapılamıyor.

Edinilen bilgiye göre, saat 10.36 sıralarında, İzmir bölgesinde henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı elektrik kesintileri yaşandı. Kesintiler nedeniyle, şehir içi ulaşımın yükünü çeken metro ve İZBAN tren seferlerinin bazı bölgelerde yapılamadığı öğrenildi. Konuyla ilgili İZBAN tarafından yapılan açıklamada, "Metropol kentler başta olmak üzere ülkemizin büyük bölümünde saat 10.36’da yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle İZBAN’a ait seferler zorunlu ve geçici olarak hizmet dışı kaldı" denildi. 

Öte yandan, elektrik kesintileri nedeniyle duraklarda da yoğunluk yaşandı. Yolcuların bir kısmının bekleyişi sürerken, enerji yeniden sağlanır sağlanmaz seferlerin başlayacağı bildirildi.

TRAKYA ELEKTRİKSİZ KALDI

Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisinden Trakya Bölgesi de etkilendi. Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illeri ve ilçelerine elektrik verilemiyor.

Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'de saat 10.45 sıralarında elektrikler kesildi. Türkiye'nin bir çok ilinde yaşanan elektrik kesintisinin TEİAŞ kaynaklı olabileceği belirtilirken, ekiplerin harekete geçtiği bildirildi. Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş'den (TREDAŞ) yapılan açıklamada, kesinti nedeniyle vatandaşlardan çok sayıda başvuru alındığı kaydedildi.

Alo 186 Çağrı Merkezi'nde başvuru nedeniyle yoğunluğun yaşandığı ve merkezin kilitlenmiş durumda olduğu ifade edildi.

ELEKTRİĞİN KESİK OLDUĞU İLLER

Türkiye'de elektrik kesildi! Hayat durma noktasına geldi
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kocaelispor’dan Filistin’e destek Filistin’deki katliamların durdurulması amacıyla İstanbul Galata Köprüsü’nde düzenlenen "Sinmiyoruz, susmuyoruz, Filistin’i unutmuyoruz" mitingine katılan Kocaelispor Kulübü, Gazze halkına destek verdi. Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve katliamların durdurulması çağrısında bulunmak amacıyla düzenlenen "Sinmiyoruz, susmuyoruz, Filistin’i unutmuyoruz" mitingine Kocaelispor Kulübü de katılarak destek verdi. İstanbul Galata Köprüsü üzerinde gerçekleştirilen mitingde, 400’ün üzerinde sivil toplum kuruluşu ile çok sayıda futbol kulübü yer aldı. Yoğun katılımın olduğu mitingde, Filistin halkına yönelik saldırıların sona erdirilmesi, sivillerin korunması ve uluslararası kamuoyunun harekete geçmesi yönünde mesajlar verildi. Ellerinde Filistin bayrakları ve pankartlarla bir araya gelen vatandaşlar, İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında sürdürdüğü saldırılara tepki gösterdi. Mitinge katılan Kocaelispor Kulübü Başkanı Recep Durul, Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ile birlikte Galata Köprüsü üzerinde yerini aldı. Kocaelispor camiası adına mitinge katıldıklarını belirten Durul, Filistin’de yaşananların yalnızca bölgesel sorun değil, tüm insanlığın vicdanını ilgilendiren mesele olduğunu vurguladı. Sporun birleştirici gücüne dikkat çeken Durul, Kocaelispor olarak mazlumun yanında, zulmün karşısında durmaya devam edeceklerini ifade etti.