EĞİTİM - 17 Haziran 2023 Cumartesi 12:19

Türkiye’de ilk olan işbirliğinde katılımcılara sertifikaları verildi

A
A
A
Türkiye’de ilk olan işbirliğinde katılımcılara sertifikaları verildi

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) ve MEDYAPIM ortaklığında yapılan ve Türkiye’de ilk kez gerçekleşen “Sinema ve Film Akademisi”, sertifika töreninin ikincisi düzenlendi. 16 hafta süren eğitimler sonunda başarılı olan ve medya sektöründe istihdam imkanı bulan kursiyerlere yapılan tören ile birlikte sertifikaları takdim edildi.

2 yıl önce akademiyle; sektöre yapımcı, yönetmen ve senarist kazandırılması amacıyla kurulan “Sinema ve Film Akademisi” kursiyerlerinden başarılı olanlara sertifika töreni düzenlendi. Üniversite ve sektör buluşmasına örnek olan bu işbirliği sonucunda ayrıca kursiyerler sektörde istihdam edilmek üzere desteklenecek.
İAÜ ev sahipliğinde gerçekleşen sertifika törenine İAÜ Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, Rektör Prof. Dr. Yadigâr İzmirli, MED Yapım Kurucusu Fatih Aksoy, MED Yapım yapımcıları, yönetmenleri, senaristleri, sektör temsilcileri yanı sıra akademik ve idari personeli katılım gösterdi. Akademide ki teorik eğitimleri İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri verirken, uygulama alanındaki eğitimleri ise MEDYAPIM’dan Fatih Aksoy, Mahir Tok, Gülümsün Özkök, Direnç Aksoy, Meltem Kayalı, Asena Bülbüloğlu, Merve Girgin, Emre Erkan, Kemal Hamamcıoğlu, Neslihan Yeşilyurt, Murat Öztürk ve Yusuf Pirhasan verdi.

“Eğitimleri hem pratik hem de teorik alıyorlar”

Doç. Dr. Mustafa Aydın yapılan işbirliği ile sektördeki yetişmiş eleman açığını kapattıklarını ifade ettiği değerlendirmesinde şu cümlelere yer verdi: “Son dönemlerde Türkiye’nin dizi, film, eğlence ve kültür sektör ürünleri dünyanın her yerinden talep görmeye başlandı. Daha önce Brezilya dizileri söylenirdi şimdi dünyanın her yerinden herkes Türkiye dizilerini konuşur oldu. Fakat bu yüzden sektör bir sıkıntı ile karşılaştı. Talep doğrultusunda sektörde yetişmiş eleman ihtiyacı doğdu. Bu açığı da kapatmak için Medyapım ile bir araya gelerek birlikte bu akademiyi kurduk. Geçen yıl başlamıştık bu ikinci mezunlarımız oluyor. Bu çocuklarımız eğitimlerini hem teorik hem pratik olarak alıyorlar. Teorik eğitimlerini üniversitemizde daha sonra aldıkları teorik eğitimleri setlere giderek yapım şirketlerinde fiili olarak alıyorlar. Böylelikle daha mezun olmadan sektör tarafından iyi şartlarda işlere alınıyorlar. Dizi-film sektöründe bu insan kaynağı açığını bu şekilde kapatmış oluyoruz. Bu çalışmalarımız ve işbirliğimiz umarım daha uzun yıllar devam edecek.

“Amacımız sektörde yer almak isteyenlere destek vermek”

Tören öncesi konuşma yapan Fatih Aksoy, amaçlarının sektör ile ciddi bir şekilde ilgilenenlere yol göstermek olduğunu söyleyerek, “30 yıl önce kurulduk ve biz işe üniversiteden yeni mezun olanlar gibi hep çok yeni insanlar aldık. Hem eğittik hem çalıştık. Sonra da bütün sektör o insanlara iş verdi. Bugün TV sektörünün önemli bir bölümü bizden yetişmiş oldu. Çok daha fazla talep olmaya başladı yani daha fazla insana ihtiyaç oldu. Ben de o yüzden Mustafa Bey ile iletişime geçtim. O da ‘tabi hemen’ yanıtını verdi. Burası yalnızca vakıf üniversitesi değil aynı zamanda en hızlı şekilde hareket eden ve herhangi bir yeni fikri kabul edip geliştiren bir üniversite. Dolayısıyla herkese teşekkür ederim. Bizim amacımız sektörde ciddiyetle yer almak isteyenleri yetiştirmek. Bu yılın mezunları geçen yıldan daha da üst düzeyde ve daha parlak insanlar. Önümüzdeki yıllarda da böyle devam edecek. Bu mezunların kimileri hala hazırda bizde çalışıyor. Yetiştirdiğimiz insanların sektörde yer almasını sağlayarak bir standart olmasını istiyoruz. Katılımcıların mezun olduğu yıl işe başlıyor olmaları önemli. Umarım önümüzdeki yıllarda daha fazla ve başarılı mezunlar veririz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Bardız şehitleri Erzurum’da anıldı Erzurum’un Şenkaya ilçesinde, 1. Dünya Savaşı’nda Harbiye Nazırı ve Başkomutan Vekili Enver Paşa komutasındaki Osmanlı 3’üncü ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak amacıyla başlattığı Sarıkamış Harekâtı’nın 111. yılı anma programı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 1’inci Dünya Savaşı’nda Allahuekber ve Soğanlı Dağları’nda şehit olan askerlerimiz Erzurum’un Şenkaya İlçesi Bardız Mahallesi’nde düzenlenen törenle anıldı. Burada düzenlenen anma programına, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Akarsu, Şenkaya ve Oltu İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanları, Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bardız Camisi’nin minaresine 85’inci Alay Sancağı Erzurum Valiliği öncülüğünde Şenkaya Kaymakamlığı ve Şenkaya Belediyesi tarafından organize edilen program öncesinde Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve protokol üyeleri, Bardız Yayla Şehitliği’ni ziyaret ederek dua etti, kahraman şehitlerimizin anıtına karanfil bırakıldı. Şehitlik ziyaretinin ardından program, Bardız Mahallesi Allahuekber Şehitleri Meydanı’nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, 85’inci Alay Sancağı temsili olarak Bardız Camisi’nin minaresine çekildi. Ardından okunan ezan ve yapılan saygı atışıyla şehitler bir kez daha minnetle yâd edildi. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 111 yıl önce 22 Aralık’ta, Sarıkamış Harekâtı’nın başlangıç noktası olan Şenkaya’da, Allahuekber Dağları’nı iman ve vatan sevgisiyle aşmaya çalışan aziz şehitlerimizin azmin ve fedakârlığın ibret dolu hikayesini yazdığını söyledi. Program kahramanlık türküleri ve Mehteran ekibinin konsere ile sona erdi.
Kütahya Hisarcık’ta öğrencilere "Sosyal Medya Bağımlılığı" konulu konferans Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde, 8. sınıf ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik "Sosyal Medya Bağımlılığı" konulu konferans düzenlendi. Yazar Seyfullah Şenel’in konuşmacı olarak katıldığı konferansta, sosyal medyanın bilinçli ve dengeli kullanımı, dijital bağımlılığın bireysel ve akademik hayata olumsuz etkileri ile dijital dünyada farkındalık oluşturmanın önemi ele alındı. Öğrencilere, teknolojiyle sağlıklı bir ilişki kurmanın yolları örneklerle anlatılırken, dijital mecraların doğru kullanımına yönelik bilgilendirmelerde bulunuldu. Programda konuşan Hisarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kilitci, dijital çağda öğrencilerin karşı karşıya kaldığı risklere dikkat çekerek, "Günümüzde teknoloji ve sosyal medya hayatımızın vazgeçilmez bir parçası hâline gelmiştir. Ancak bilinçsiz kullanım, öğrencilerimizin akademik başarılarını, sosyal ilişkilerini ve ruhsal gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Bu tür bilinçlendirme çalışmalarıyla öğrencilerimizin dijital dünyada daha farkında, daha kontrollü ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini hedefliyoruz" dedi. Konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Kilitci, öğrenci ve velilere yönelik farkındalık çalışmalarının önümüzdeki süreçte de devam edeceğini ifade etti. İlçe Millî Eğitim Müdürü Hasan Kilitci, Yazar Seyfullah Şenel’e hediyesini takdim etmesinin ardından program sona erdi.
Erzurum Bardız şehitleri Erzurum’da anıldı Erzurum’un Şenkaya ilçesinde, 1. Dünya Savaşı’nda Harbiye Nazırı ve Başkomutan Vekili Enver Paşa komutasındaki Osmanlı 3’üncü Ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak amacıyla başlattığı Sarıkamış Harekâtı’nın 111. Yılı anma programı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi Birinci Dünya Savaşı’nda Allahuekber ve Soğanlı Dağları’nda şehit olan askerlerimiz Erzurum’un Şenkaya İlçesi Bardız Mahallesi’nde düzenlenen törenle anıldı. Burada düzenlenen anma programına; Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Akarsu, Şenkaya ve Oltu İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanları, Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bardız Camii’nin minaresine 85’inci Alay Sancağı Erzurum Valiliği öncülüğünde; Şenkaya Kaymakamlığı ve Şenkaya Belediyesi tarafından organize edilen program öncesinde Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve protokol üyeleri, Bardız Yayla Şehitliğini ziyaret ederek dua etti, kahraman şehitlerimizin anıtına karanfil bırakıldı. Şehitlik ziyaretinin ardından program, Bardız Mahallesi Allahuekber Şehitleri Meydanı’nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, 85’inci Alay Sancağı temsili olarak Bardız Camii’nin minaresine çekildi. Ardından okunan ezan ve yapılan saygı atışıyla şehitler bir kez daha minnetle yâd edildi. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 111 yıl önce 22 Aralık’ta, Sarıkamış Harekâtı’nın başlangıç noktası olan Şenkaya’da, Allahuekber Dağları’nı iman ve vatan sevgisiyle aşmaya çalışan aziz şehitlerimizin azmin ve fedakârlığın ibret dolu hikayesini yazdığını söyledi. Program kahramanlık türküleri ve Mehteran ekibinin konsere ile sona erdi.