VOLEYBOL - 01 Mayıs 2023 Pazartesi 15:29

Türkiye’nin FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’ndaki rakipleri belli oldu

A
A
A
Türkiye’nin FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’ndaki rakipleri belli oldu

Türkiye, 12-20 Ağustos 2023 tarihleri arasında organize edilecek FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’nda C Grubu’nda Ukrayna, Bulgaristan ve İzlanda ile mücadele edecek.

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Merkez Kurulu tarafından FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’nın kura çekimi Filipinler'in başkenti Manila'da gerçekleşti. Kura çekimine göre Türkiye, 12-20 Ağustos 2023 tarihleri arasında organize edilecek FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’nda C Grubu’nda Ukrayna, Bulgaristan ve İzlanda ile mücadele edecek.

Avrupa kıtası için grupların tamamı şu şekilde oluştu:

A Grubu: Çekya, Kuzey Makedonya, İsrail, Estonya

B Grubu: Portekiz, Polonya, Macaristan, Bosna Hersek

C Grubu: Türkiye, Ukrayna, Bulgaristan, İzlanda

D Grubu: Hollanda, Hırvatistan, Belçika, İsveç

Turnuvada A ve B grupları maçlarını Polonya ve Estonya’da oynayacak olup C ve D gruplarının maçları Türkiye’de oynanacak.

Avrupa kıtasından 16, Amerika, Afrika ve Asya kıtalarından da 8’er takım elemelerde mücadele edecek. Avrupa Kıtası’ndan 2, diğer kıtalardan ise 1’er takım FIBA Olimpiyat Elemeleri’ne katılım hakkı kazanacak.

Olimpiyat Eleme Turnuvaları, Temmuz 2024’te gerçekleştirilecek olup, 24 takım 6’şarlı 4 ayrı turnuvada mücadele edecek. Her turnuvanın kazananı 26 Temmuz - 11 Ağustos 2024 tarihleri arasında Paris'te düzenlenecek Olimpiyat Oyunları’na katılım hakkı kazanacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Buharkent Gençlik Merkezi, kapılarını açtı Aydın’ın Buharkent ilçesinde Belediye Başkanı Mehmet Erol’un girişimleriyle hayata geçirilen ve yapımı tamamlanan Gençlik Merkezi kapılarını açtı. Aydın’ın dört bir yanında spor yatırımları yükselmeye devam ederken, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol tarafından ilçeye kazandırılan Gençlik Merkezi kapılarını açtı. İnşaat bedelinin bir kısmının Buharkent Belediyesi tarafından karşılanan merkeze, ilk günden gençlerin yoğun ilgisi olurken, sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetler gibi geniş yelpazesi ile Buharkentli gençlerin yeni cazibe merkezi olacak. Gençlerin faydalanabilmesi ve boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebileceği merkez, uzun bir çalışma sürecinin ardından kapıları gençler için açtı. Modern ve donanımlı bir yapıya sahip olan Buharkent Gençlik Merkezi, resim atölyesi, müzik odası, sınıflar, ders çalışma ortamları ve hasır odası gibi farklı alanlarda gençlerin ilgi ve ihtiyaçlarına yönelik imkanlar bulunduruyor. Merkezin açılmasından memnun kaldıklarını ifade eden gençler ise merkezi beğendiklerini söyleyerek sunulan imkanlar için Belediye Başkanı Mehmet Erol’a teşekkür etti. Verdiği sözler arasında olan Gençlik Merkezi’ni ilçeye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol ise projeyi gençlerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak hayata geçirdiklerini belirterek merkezin, gençlerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlayacağını söyledi.