EKONOMİ - 27 Mayıs 2017 Cumartesi 13:43

'Türkiye'nin katma değer üreten marka' ödülü, VSY Biotechnology'nin oldu

A
A
A
'Türkiye'nin katma değer üreten marka' ödülü, VSY Biotechnology'nin oldu

Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen Marka Türkiye 2017 Ödülleri kapsamında; “Türkiye Markasına Değer Katanlar” kategorisindeki “Katma Değer Üreten Marka Ödülü”ne VSY Biotechnology layık görüldü.

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen törende VSY Biotechnology CEO’su Dr. Ercan Varlıbaş’a ödülü Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından takdim etti.

Katma Değer Üreten Marka Ödülü’nün sahibi olan VSY Biotechnology; sağlık biyoteknolojisi alanındaki ürün çeşitliliği ile tanınıyor. Firmanın üretim gamında 1 kilogram ihracat değeri 675 bin USD dolar olan özellikli göz içi lensleri bulunuyor. Türkiye’nin biyoteknoloji ihracatının önemli bir kısmını tek başına gerçekleştiren firmanın CEO’su Dr. Ercan Varlıbaş, Türkiye’nin Katma Değer Üreten Marka Ödülü’nü almış olmalarından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek firmaların markalaşma amacıyla yaptıkları çalışmaların önemine değindi. Dr. Varlıbaş; “Firmaların sürdürülebilir başarıyı yakalamasında; benzer ürün ya da hizmet üreten firmalardan farklılaşmaları, bir değer oluşturmaları, markalaşmaları gerekir. Yenilikçi yapı, tasarım, inovasyon ve Ar-Ge’ye verilen değer ile birlikte sürdürülen titiz çalışmalar sonucunda firmalar ortaya çıkardıkları güvenilir ürün ya da hizmetleri ile markalaşmaktadır” dedi.

VSY Biotechnology’nin hedefinin marka değerini artırarak Türkiye’ye daha fazla katkı sağlamak olduğunu da dile getiren Dr. Varlıbaş; “Şirketimiz markalaşma hedefini gerçekleştirdi ve yaklaşık 60 ülkeye ihracat yapan uluslararası bir firma oldu. Fakat hedeflerimiz bununla sınırlı değil. Marka değerimizi yükselterek kendi alanında, dünyanın devleri arasındaki ilk 5 şirket sıralamasına girmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.