DÜNYA - 25 Aralık 2020 Cuma 13:38

Ukrayna: 'Rusya ile olası bir savaş çok korkunç olur'

A
A
A
Ukrayna: 'Rusya ile olası bir savaş çok korkunç olur'

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ile girilecek olası bir savaşa ilişkin soruya “Bu korkunç bir durum ve hayal bile etmek istemiyorum, çok büyük bir savaş olur” şeklinde yanıt verdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, bu sabah gerçekleştirilen basın toplantısında yerel gazetecilerin farklı konulardaki sorularını cevapladı. Zelenskiy, Ukraynalı bir muhabirin, “Rusya’nın Kırım üzerinden ülkeye tekrar saldırması durumunda ne olacağı” sorusuna yanıt olarak, “Bu korkunç bir durum ve hayal bile etmek istemiyorum. Böyle bir şeyin imkansız olmasını umut edeceğiz. Aksi halde çok büyük bir savaş olur. Biz bir yere gitmeyiz, herkes savaşır ve kadın erkek herkes seferber olur. Bu da nüfusumuz için çok kötü olur. Eminim ki Rusya da bunun farkında” dedi.

“Putin’i ararsam benimle görüşür”

Başka bir muhabirin, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile tekrar görüşmek ister miydiniz?” sorusuna ise Zelenskiy, “Putin’i ararsam benimle görüşür, onu arayabilirim ancak şuan bunun için bir sebep yok. Savaş söz konusu olursa durdurmak için Putin’le görüşmem gerekir. Görüşme, Normandiya formatında ve özel ikili diyalog şeklinde olur” cevabını verdi.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Fransa’nın başkenti Paris’te Ukrayna krizine çözüm bulmak için Rusya, Ukrayna, Almanya ve Fransa liderlerinin katılımıyla Normandiya formatında dörtlü bir görüşme gerçekleşmişti. Normandiya Dörtlüsü Liderler Zirvesi olarak adlandırılan bu görüşmede, Putin ve Zelenskiy ilk kez yüz yüze bir araya gelmiş ve Ukrayna’nın Donbas Bölgesi’nde süren çatışmalara yönelik ateşkes kararı almıştı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in de katıldığı zirve, korona virüs ve çeşitli diplomatik engellere takılması nedeniyle bir daha toplanamadı. Normandiya Dörtlüsü’nün yakın zamanda tekrar bir toplantı gerçekleştirmesi bekleniyor.

Bekir Keskin
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Türkiye’nin en soğuk ili Bolu oldu Türkiye genelinde etkili olan soğuk hava dalgasıyla birlikte gece en düşük hava sıcaklığı Bolu’da ölçüldü. Meteoroloji verilerine göre Türkiye’nin en soğuk ilk 3 noktası Bolu’nun ilçeleri olurken, Abant Gölü Milli Parkı’nda termometreler eksi 21,3 dereceyi gösterdi. Kış turizminin gözde merkezlerinden olan ve "Tabiatın Kalbi" olarak nitelendirilen Bolu, gece saatlerinde Türkiye’nin en soğuk ili olarak kayıtlara geçti. Kar yağışının ardından havanın açmasıyla birlikte kent genelinde ayaz etkili oldu. Gece boyu sıcaklıkların sıfırın altında seyrettiği kentte yaşam olumsuz etkilendi. Araçların camları buz tuttu, çatılarda uzun buz sarkıtları oluştu, göl ve göletlerin yüzeyi buzla kaplandı. İlk 3 sırada Bolu var Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu verilerine göre, gece saatlerinde Türkiye’nin en soğuk yerleşim yerleri sıralamasında zirve Bolu’nun oldu. Listenin ilk 3 sırasında Bolu’nun ilçeleri yer aldı. Ölçümlere göre Türkiye’nin en soğuk noktası, eksi 21,3 derece ile Bolu’nun doğa harikası Abant Gölü Milli Parkı oldu. Abant’ı, eksi 19,4 derece ile Gerede ilçesine bağlı Samat köyü takip etti. Listenin üçüncü sırasında ise eksi 18,3 derece ile Bolu’nun Dörtdivan ilçesi yer aldı. Dondurucu soğukların sabah saatlerine kadar etkisini sürdürdüğü kentte, vatandaşlar araçlarını çalıştırmakta güçlük çekti.