EKONOMİ - 05 Haziran 2019 Çarşamba 15:44

Uluslararası Medikal İnovasyon ve İşbirliği Forumu Fangchenggang'da gerçekleşti

A
A
A
Uluslararası Medikal İnovasyon ve İşbirliği Forumu Fangchenggang'da gerçekleşti

Uluslararası Medikal İnovasyon ve İşbirliği Forumu (Çin-Şanghay İşbirliği Organizasyonu) Fangchenggang şehrinde gerçekleştirildi.

Şanghay İşbirliği Organizasyonu Arkadaşlık ve İşbirliği Komitesi (Shanghai Cooperation Organization Good-Neighborly Friendship and Cooperation Committee) ve Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi eş sponsorluğunda gerçekleştirilen Uluslararası Medikal İnovasyon ve İşbirliği Forumu (Çin-Şanghay İşbirliği Organizasyonu) Fangchenggang şehrinde gerçekleştirildi. Yapılan bilgilendirmede; Şanghay İşbirliği Organizasyonu-SCO (Shanghai Cooperation Organization) ilk defa sağlık, işbirliği, inovasyon temalı uluslararası medikal inovasyon ve işbirliği forumu gerçekleştirerek SCO çerçevesinde medikal inovasyon ve işbirliğinin paylaşımı ve oluşumuna yönelik bir platform oluşturdu. 

Ulusal sağlık, afetten kurtulma, hastalık önleme ve kontrol, tıbbi hizmetler, geleneksel tıp, sağlık yönetimi, tıp ve hemşirelik, tıp eğitimi ve bilimsel araştırma, tıp personeli değişimleri gibi konular ele alınarak geniş çaplı fikir birliğine varıldığı kaydedilirken, forum kapsamında çoklu işbirliği anlaşmaları gerçekleştirildiği açıklandı. Ayrıca, Uluslararası Medikal İnovasyon İşbirliği Forumuna ilişkin Fangchenggang Deklarasyonu da (Çin-Şanghay İşbirliği Organizasyonu) yürürlüğe konulduğu bilgisi verildi. Forum kapsamında Şanghay, Çin'de 'Çin-Şanghay İşbirliği Organizasyonu Medikal İnovasyon ve İşbirliği Komitesinin' kurulmasına da karar verildi. 

Fangchenggang şehri, 'bir ilçe ve iki şehir' fikrini esas alarak şehirde uluslararası açık medikal deney bölgesinin kurulmasını ve bu sayede Çin-Hindistan endüstriyel farmasötik üretim parkını, ABD-Avrupa endüstriyel yeni özel ilaç üretim parkını ve Rusya endüstriyel farmasötik parkını içeren deney bölgesinde uluslararası farmasötik üretim bölgesi ve uluslararası medikal ve sağlık bakım ilçesi oluşturmayı amaçlıyor. 

Filipinler, Tayland ve Ukrayna gibi 21 ülkenin 800'ün üzerinde hükümet yetkilisi, tıp uzmanları ve bilim insanları foruma katılım gösterdiği bilgisi verilirken, katılımcıların tamamı, SCO üye devletler, gözlemci ülkeler ve diyalog ortaklarını temsil etti.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de jandarma ekipleri 2025 yılında 7 bin 900 aranan şahsı yakaladı Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan çalışmalarda, çeşitli suçlardan aranması bulunan 7 bin 900 şahıs yakalandı. Ayrıca ekipler, 161 faili meçhul olayın 133’ünü aydınlattı. Kayseri İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 2025 yılı içerisinde yapılan çalışmalar açıklandı. Ekipler tarafından suç işlenmesini önlemek, emniyet ve asayişi sağlamak amacıyla yapılan çalışmalarda, 50 bin 437 devriye yapılırken, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbarlar ve ekiplerin devriye esnasında denk geldiği toplam 2 bin 976 olaya müdahale edildi. Olaylarda 3 bin 956 şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapıldı. Ekipler tarafından yapılan devriyelerde 1 milyon 928 bin 923 kişi sorgulanırken, çeşitli suçlardan aranan 7 bin 900 şahıs yakalandı. 283 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi Ekipler tarafından uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadele çerçevesinde 2025 yılında yapılan çalışmalarda ise toplam 283, 71 kilogram çeşitli uyuşturucu madde, 2 bin 921 adet uyuşturucu veya uyarıcı hap, 328 adet kök kenevir, 282 adet elektronik sigara, 235 bin 885 adet makaron, 13 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 31 bin 791 paket kaçak sigara, bin 470 adet tarihi eser, 17 adet ruhsatsız tabanca, 12 adet ruhsatsız tüfek, bin 593 adet fişek, 11 adet ruhsatsız tabancalara ait şarjör, 26 adet av tüfeği fişeği, bin 116 adet sahte forma ve 193 adet kazı yapılırken kullanılan malzeme ele geçirilirken, konuyla alakalı toplam 602 şahıs yakalandı. 161 faili meçhul olayın 133’ü aydınlatıldı Kayseri İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Suç Araştırma Tim Komutanlığı (JASAT) ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan çalışmalarda, 161 faili meçhul olaya müdahale edilirken, bu olaylardan 133’ü aydınlatıldı. Jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen bilişim dolandırıcılıkları ile ilgili yapılan çalışmalarda da, 492 şüpheli şahsa ait kimlik bilgileri tespit edilirken, sanal devriyeler esnasında suç unsuru tespit edilen 894 kişiye işlem yapıldı. Müstehcen paylaşım yapan 5 bin 387 internet sitesi, 5 bin 242 yasa dışı bahis sitesi ve 5 bin 231 oltalama sitesine erişim engeli getirilmesi için İhbar Web ve Ulusal Siber Olayları Müdahale Merkezi’ne (USOM) konular bildirildi. Ekipler tarafından göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti ile mücadele kapsamında, 87 yasa dışı giriş ve bulunma olayına müdahale edilirken, bu olaylarda toplam 88 düzensiz göçmen yakalandi. Yakalanan düzensiz göçmenler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kayseri Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi. 844 bin 147 araç ve sürücü sorgulandı Jandarma Trafik Timi ekiplerince de, trafikte güvenliğin sağlanması, ölümlü ve yaralanmalı kazaların en az seviyeye indirilmesi adına amacıyla 26 bin 832 trafik denetimi yapılırken, denetimlerde 844 bin 147 araç ve araç sürücüsü kontrol edildi. 5 bin 883 araç trafikten men edilirken, 233 araç sürücüsünün sürücü belgesine el konuldu.