ASAYİŞ - 25 Kasım 2017 Cumartesi 09:37

Üvey annesini ’para’ için öldürtmüş

A
A
A
Üvey annesini ’para’ için öldürtmüş

Adana’da evine girerken pompalı tüfekle öldürülen bar sahibi kadını üvey oğlunun mal varlığı için öldürttüğü ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, olay, 17 Kasım gecesi Seyhan İlçesi Tellidere Mahallesi 72193 sokakta bulunan Ağabayar Sitesi girişinde meydana geldi. İddiaya göre, ortağı olduğu bardan çıkıp evine gelen Tuba Çelik (35), kimliği belirsiz kişiler tarafından apartmanın bahçe duvarının arkasından pompalı tüfekle gece saat 03.00’da saldırıya uğradı. Ağır yaralanan kadın sabah namazı okunana kadar fark edilmediği için apartman girişinde hayatını kaybetti. Namaza giden bir vatandaşın polise haber vermesiyle ortaya çıkan olaydan sonra Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.

ÜVEY OĞLU UZAKLAŞTIRMA ALDI

Polis, cinayeti çözmek için yaptığı çalışmada Tuba Çelik’ten sürekli para isteyen 26 yaşındaki üvey oğlu Mazlum O. ile kavga ettiği bu yüzden uzaklaştırma cezası aldığını, Mazlum O.’nun bu olaylardan sonra Tuba Çelik’i öldürmesi durumunda mal varlığının kendisine kalacağını arkadaşlarını söylemeye başladığını saptadı.

Polis, araştırmasına apartman güvenlik kameralarını inceleyerek devam etti. Ekipler, görüntülerde 2 kişinin apartman etrafında keşif yaptığını ve Tuba Çelik’in gece eve geldiği saatlerde apartmanın önünde beklediğini tespit etti.

Apartman önünde bekleyen Hamza I. ve Müslim S.’yi gözaltına alan polis, azmettirici Mazlum O. olduğunu tespit etti. Olaydan sonra katillerin kaçtığı arabanın plakasını tespit eden ekipler, aracın Mazlum O.’nun arkadaşına ait olduğunu da belirledi.

Üvey annesinin para kazandığı ve kendisine vermediği için kıskançlık yüzünden arkadaşına öldürttüğü iddia edilen Mazlum O. Havuzlubahçe Mahallesi’nde pompalı tüfeği kullanan Hamza I.’yı ve gözcülük yapan Müslim S.’yi Gülbahçesi Mahallesi’nde gözaltına aldı. Şüphelilerden Mazlum O., olayla bir ilgisinin bulunmadığını söylerken diğer zanlılar suçlarını itiraf etti. Geniş güvenlik önlemleri ardından zanlılar adliyeye sevk edildi.

Fatih Keçe - Serkan Çetinkaya

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Büyükşehir hem çiftçiyi hem vatandaşı gülümsetti Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in talimatıyla Mustafakemalpaşalı ve Karacabeyli çiftçilerden değerinde alınan kavun ve karpuzlar, kentin farklı noktalarında vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı. Geçtiğimiz günlerde Mustafakemalpaşa ilçesini ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bölgedeki çiftçi ve köylülerle biraraya gelerek sıkıntılarını dinlemişti. Tarladaki kavun ve karpuzların çiftçiden 2-3 liraya alınmak istenmesine duyarsız kalmayan Başkan Mustafa Bozbey, ürünlerin Tarım Peyzaj AŞ tarafından değerinde ve direk çiftçiden alınması ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılması talimatını verdi. Anında harekete geçen Tarım Peyzaj AŞ yetkilileri, Mustafakemapaşalı ve Karacabeyli üreticilerle görüşerek ürünlerini satın aldı. Tarladan toplanan kavun ve karpuzlar, Bursa’nın çeşitli bölgelerinde vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı. Tarım Peyzaj AŞ personeli tarafından ilk aşamada 100 ton kavun ve karpuz, Ortabağlar Fakülte Cami önü, Yavuzeselim Aziziye Merkez Cami önü, Dikkaldırım Mihraplı Parkı önü, Soğanlı Merkez Cami önü ve Nilüfer Işıktepe Cami önünde vatandaşlara ulaştırıldı. Toplam 700 ton civarında ürün alımı yaparak 17 ilçede vatandaşa dağıtmayı hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, hem ürünleri değerinde alarak üreticinin mağdur edilmesini önlemeyi hem de sıcak yaz günlerinde ihtiyaç sahiplerinin kavun ve karpuza ücretsiz ulaşmasını amaçlıyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Köylünün malını tarlada bırakmayacağız, ürünlerin ucuz rakamlarla alınmak istenmesine de fırsat vermeyeceğiz. Tarım Peyzaj AŞ aracılığıyla kavun ve karpuzları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız” dedi.
Bursa Başkan Yılmaz belediyecilikte karakuşağa yükseldi... Bursa Yıldırım Belediyesi’nin karate kurslarında eğitim gören 70 sporcu düzenlenen sınav sonucu kuşak yükseltti. Genç sporculara sertifikalarını takdim edip kuşaklarını bağlayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Spor Kenti Yıldırım’da yeni başarılara imza atacak gençlere desteğin tam olduğunu ifade etti. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Sıracevizler İlyas Kader Spor Merkezi’nde karate branşında eğitim gören sporcularla bir araya geldi. Kuşak atlayan sporcular için düzenlenen törende öğrencilere diplomalarını takdim eden ve kuşaklarını bağlayan Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, genç karatecilerle antrenman yaptı. Sporcularla iç içe büyüyen çocuklar Karatenin diğer spor dalları gibi azim ve kararlılık gerektirdiğine vurgu yapan Başkan Yılmaz, “Hizmete açtığımız kurslarda evlatlarımızı sadece bir spor branşında uzmanlaştırmayı hedeflemiyoruz. Onlara disiplinli olmayı, takım ruhunu, sabretmeyi öğretiyoruz. Sporla iç içe büyüyen nesillerimiz gelecekte daha sağlıklı, bilinçli, dinamik bireyler olarak toplumumuza rehberlik edecek. Bugüne kadar göstermiş oldukları çaba ve azim için tüm evlatlarımızı tebrik ediyorum. Bu uzun serüvende esas olan kuşak kazanmak değil, sporun getirdiği değerlere hayatın her alanında uygulamaktır” dedi. Yıldırım Belediyesi olarak ilçede sporla tanışmayan çocuk kalmasın diye tüm Yıldırım’a hizmet verecek projeleri ortaya koyduklarını ifade eden Yılmaz, “Yıldırım Belediyesi olarak sporu tabana yaymak, gençlerimizin ve çocuklarımızın sağlıklı ve dinamik bir hayata kavuşmalarını sağlamak için sportif hizmetlerimize devam ediyoruz. Yıldırım’ın gelecekteki şampiyonlarını keşfetmek ve evlatlarımızı spora teşvik etmek amacıyla geride bıraktığımız 5 yılda ilçemize 22 spor tesisi kazandırdık. Evlatlarımızın geleceği için çalışmalarımızı arttırarak sürdüreceğiz” diye konuştu.