SPOR - 01 Ekim 2017 Pazar 17:03

Velimir Perasovic: Bu tartışma basketbol için büyük sorun

A
A
A
Velimir Perasovic: Bu tartışma basketbol için büyük sorun

Anadolu Efes Başantrenörü Velimir Perasovic, Euroleague ile FIBA arasında devam eden tartışma hakkında yaptığı açıklamada, “Bence bu basketbol için büyük sorun. İki tarafın da anlaşması lazım. Yapılacak her anlaşma yaşanılan bu sorundan daha iyidir” dedi.

Anadolu Efes Spor Kulübü, 2017-2018 sezonu Euroleague Medya Günü’nü Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirdi. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Anadolu Efes Başantrenörü Velimir Perasovic, “Tüm sezonların başında olduğu gibi yeni bir takım yaptık. Geçen sezon sadece 3 tane oyuncumuz var. Sezonun nasıl gideceğini hep beraber göreceğiz. Genç ve yeni bir kadromuz var. Ama sezon içerisinde bu genç oyuncuların kendilerini çok iyi geliştirip, bize iyi bir sezon geçirtebileceklerini biliyoruz” diye konuştu.

“GENÇ OYUNCULARIN DA ZAMANA İHTİYACI VAR”

"Cedi Osman ve Furkan Korkmaz’ın NBA’ye gitmesinin ardından Türk ve genç oyuncuların bu açığı kapatabilir mi?" sorusuna Perasovic, “Tabiki kapatabilirler. Özellikle Euroleague’den bahsedersem, 9 tane yabancı oyuncu var. Bu açığı kapatabileceklerini düşünüyoruz. Türkiye Ligi’nde de genç oyuncularımız bu açığı kapatabilecekler. Aynı zamanda genç oyuncularımız 18 yaşında. Bu genç oyunculara büyük sorumluluklar yükleyemeyiz. Çünkü çok gençler. Cedi ve Furkan, 22 yaşında yüksek dakikalar oynamaya başlamışlardı. basketbol için büyük sorun. Sezon sırasında bize yardımcı olabilmeleri için onlara zaman tanımamız gerekiyor. Bu sezon sırasında göreceğiz” şeklinde konuştu.

“BASKETBOL İÇİN BÜYÜK SORUN”

Euroleague ile FIBA arasında devam eden sorunun hatırlatılması üzerine Hırvat çalıştırıcı, “Bence bu basketbol için büyük sorun. İki tarafında anlaşması lazım. Yapılacak her anlaşma yaşanılan bu sorundan daha iyidir. Kişisel olarak iki taraftan da uzlaşma konusunda beklenti içerisindeyim” diye cevap verdi.

“BU SEZON OYNAMAYA AÇ OYUNCULARA SAHİBİZ”

Kağıt üzerinde geçen sezona göre daha kötü bir takım sahip olduklarını söyleyen deneyimli çalıştırıcı, “Bu sezon oynamaya aç oyunculara sahibiz. Bu ne kadar rekabetçi olacağımızı sezon içerisinde gösterecek. Diğer takımlar her zaman aynı. Fenerbahçe, Real Madrid, Yunan takımları gibi iyi takımlar var. Sezon içinde sürprizler bizi bekliyor. Rekabet herkes için sert olacak” ifadelerini kullandı.

Oğuzhan Ort - Bora Akyol - Mehmet Şirin Topaloğlu 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Büyükkılıç: "El vicdan" Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sosyal medyadaki eleştirilere cevap vererek, "Sahada gece gündüz emek veren değerli kardeşlerimizin emeklerine saygısızlık yapılması bizleri derinden üzüyor. El vicdan diyorum" dedi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kentte kar yağışı sonrası bazı sosyal medya sayfalarında yapılan eleştirilere şu şekilde cevap verdi: "Biz bu şehirde her daim birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaptık. Çalışmalarımızı bu şekilde sürdürdük. Fakat bugün haber sitelerinde ve sosyal medyada yapılan çalışmaları adeta görmezden gelerek kendi cenahlarından 3-5 beğeni almak için aslı astarı olmayan açıklamalar yapıldı. Sahada gece gündüz emek veren değerli kardeşlerimizin emeklerine saygısızlık yapılması bizleri derinden üzüyor. El vicdan diyorum. Sabahın ilk saatlerinden itibaren etkisini artıran yoğun kar yağışına rağmen ekiplerimiz sahada hem makine gücüyle hem de insan emeğiyle büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışından önce hazırlıklarımızı tamamladık, koordinasyonu sağladık. Sabahtan bu yana da yürüttüğümüz tüm çalışmaları, şeffaflık gereği sosyal medya hesaplarımızdan anlık olarak paylaşıyoruz. Görmek isteyene hizmet de ortada, emek de Bu zorlu süreçte gece gündüz demeden emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma ve sabırla, anlayışla bizlere destek olan kıymetli hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum."
Denizli Denizli’de narkotik operasyonlarında 11 zehir taciri tutuklandı Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucu veya uyarıcı madde ticaretine önlemeye yönelik çalışmalar sürdürülüyor. 28 ve 31 Aralık 2025 tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda 11 kişi tutuklandı. 28-31 Aralık 2025 tarihleri arasında Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Denizli genelinde uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapan ve "torbacı" olarak tabir edilen sokak satıcıları ile organizasyonların yakalanmasına yönelik planlı çalışmalar ve operasyonlar gerçekleştirildi. Düzenlenen operasyonlar kapsamında 14 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli şahısların üzerlerinde ve adreslerinde gerçekleştirilen aramalarda; 33 parça halinde toplam 21 bin 540 kullanımlık kağıda emdirilmiş sentetik kannabinoid (bonzai), 3 bin 155 adet sentetik ecza hap, 19 adet ecstasy hap, 8,5 gram metamfetamin, 6,5 gram esrar, 2,6 gram kokain, 1 adet ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen bin TL nakit para ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak" suçundan gözaltına alınan 14 şüpheli şahıstan karakoldaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Adli makama çıkartılan 14 şüpheliden 3’ü hakkında adli kontrol kararı verilirken, 11 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.