ASAYİŞ - 12 Temmuz 2018 Perşembe 09:04

Vicdansız sürücünün çarptığı çocukların inanılmaz kurtuluşu kamerada

A
A
A
Vicdansız sürücünün çarptığı çocukların inanılmaz kurtuluşu kamerada

İstanbul Bayrampaşa’da kontrolden çıkan hafif ticari araç refüjde oturan 3 gencin arasına daldı. Çarpmanın etkisiyle metrelerce havaya fırlayan gençler kazayı hafif sıyrıklarla atlatırken, şoför arkasına bile bakmadan kayıplara karıştı. Facianın eşiğinden dönülen korku dolu anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, önceki gece saat 02.30 sıralarında Bayrampaşa Hudut Yolu Caddesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mert Karabulut (17), Semih Demir (17) ve Batuhan İnkaya (17) isimli 3 arkadaş iş çıkışı bir araya gelerek cadde üzerindeki refüje oturup sohbet etmeye başladı. Gençler şakalaşarak sohbet ettikleri sırada kontrolden çıkan aracın üzerlerine geldiğini fark ettikleri an hayatlarının şokunu yaşadı.

Aracın çarptığı gençler metrelerce havaya fırladı 

Gece saatlerinde kimliği öğrenilemeyen 34 EA 7265 plakalı hafif ticari araç kontrolden çıkarak refüjde sohbet eden gençlerin arasına daldı. Birkaç saniye içinde gelişen olay karşısında kaçma fırsatı bulamayan gençler çarpmanın etkisiyle metrelerce havaya fırladı. Yaşanan feci kazayı 3 arkadaş hafif sıyrıklarla atlattı. Kullandığı aracın kontrolünü kaybederek refüjdeki gençlere çarpan kimliği belirsiz sürücü, kazanın ardından çarptığı gençlere yardım etmek yerine olay yerinden kaçtı. Kazaya neden olan sürücü, olay yerinden uzaklaşmak için ters yöne girerek kayıplara karıştı.

Gençlerin ölümden kurtulduğu kaza anı kamerada 

Bayrampaşa’da sadece birkaç saniye süren o feci kaza anı çevrede bulunan güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Görüntülerde, 3 gençten bir tanesinin oturduğu, diğerinin oturan arkadaşının yanında ayakta olduğu bir tanesinin de yolda olduğu görülüyor. Şakalaştıkları sırada aracın geldiği ve gençlere çarparak havaya fırlattığı görülüyor.

"Ben havada uçtuğumu hatırlıyorum" 

Kazada aracın çarpmasıyla arkadaşıyla birlikte havaya fırlayarak yola düşen 17 yaşındaki Semih Demir, kaza anını anlattı. Görüntüleri izleyince kendini şanslı hissettiğini söyleyen Demir, "Burada ben ayakta duruyordum, arkadaşım da yanımda oturuyordu. Kafamızı sağa çevirir çevirmez birden beyaz ışık geldi. Araba bize çarptı, ben havada uçtuğumu hatırlıyorum. Yolun ortasına kadar uçtum, bir süre yolda baygındım onu hatırlıyorum. Kafamı kaldırdığımda sol tarafımda kan akıyordu, sağ tarafımda Batuhan arkadaşım bana sesleniyordu, ben de ona bacağımı hissetmiyorum dedim. Araç kazanın ardından kaçıp gitmiş. Tersten dümdüz yukarı çıkarak gitmiş. Görüntüleri izleyince kendimi şanslı hissettim. O kazadan herkes kurtulamaz çok değişik bir duyguydu" diye konuştu.

"Görüntüyü izleyince elim ayağım titredi, korktum" 

Feci kazada ölümden dönen 17 yaşındaki Mert Karabulut ise yaşadığı o korku dolu anları anlattı. Refüjde oturarak aracın çarpmasıyla havaya fırladığını söyleyen Karabulut, "Yol boştu, arkadaşlarla oturalım dedik. Elimde borcam vardı, kaldırımın köşesine oturduk. Hep sağıma doğru bakıyordum, adamla göz göze geldim. Adam bence bilerek birden bana doğru direksiyonu kırdı. Borcamı ve dizlerimi havaya kaldırdım kendimi havada buldum. Gözlerim karardı, kendime geldiğim zaman ambulanslar vardı. Evde otururken, arkadaşımdan görüntü geldi. Annemle oturuyorduk izledim elim ayağım titredi, gözlerim doldu, korktum. O çarpan kişinin bulunmasını ve cezasını almasını istiyorum" diyerek kaza anını anlattı.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bulgaristan seçimleri için Mustafakemalpaşa’da sandık kurulacak Bulgaristan’ın Bursa Konsolosu Evtim Rangelov ve Bursa Ticari Ataşesi Lyubomir Lyubenov, Bulgaristan’da 9 Haziran’daki parlamento seçimleri öncesi Bursa’da oy sandığının kurulacağı noktaların başında gelen Mustafakemalpaşa’yı ziyaret etti. Bulgar diplomatik misyonu, Mustafakemalpaşa’daki soydaşların 1 ay sonra sandık başına gideceği Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi’nde incelemelerde bulunurken, protokol ziyareti de yapan heyete BAL-GÖÇ Şube Başkanı Hüseyin Arslan’da eşlik etti. Komşu ülke Bulgaristan’da 9 Haziran2024 tarihinde yapılacak erken parlamento seçimlerinde, kayıtlı seçmenin bulunduğu Mustafakemalpaşa’da bir kez daha sandık kurulması kararlaştırıldı. Seçime hazırlık çalışmalarını değerlendirmek üzere Mustafakemalpaşa’ya gelen Bulgaristan’ın Bursa Konsolosu EvtimRangelov ve Bursa Ticari Ataşesi LyubomirLyubenov, oy verme işleminin yapılacağı Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi’nde seçim güvenliğine ilişkin incelemeler yaptı. Okulun fiziki ve teknik özellikleri hakkında Hamzabey BİLSEM Müdürü Bedrettin Katmer’den bilgiler alan Bulgar diplomat heyeti, BAL-GÖÇ Şube Başkanı Hüseyin Arslan ve Şevketiye Mahallesi Muhtarı ve BAL-GÖÇ Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kurtulan ile birlikte Kaymakam Ahmet Altıntaş ve Belediye Başkanı Şükrü Erdem’i de makamlarında ziyaret etti. Heyet, seçim güvenliği ve ihtiyaçların karşılanması noktasında destek veren Kaymakam Altıntaş ve Başkan Erdem’e teşekkür etti. 6. kez sandık kurulacak Bulgaristan seçimleri için tarihinde ilk kez, 11 Temmuz 2021’deki erken parlamento seçimlerinde sandığın kurulduğu Mustafakemalpaşa’da, 9 Haziran 2024’teki seçimlerle beraber 6. kez oy verme işlemi yapılacak. BAL-GÖÇ Mustafakemalpaşa Şube Başkanı Hüseyin Arslan, seçimde oy kullanacak çifte vatandaşlar için e-beyan sürecinin 14 Mayıs’ta sona ereceğini hatırlatarak; “Bu seçimlerde de çifte vatandaşlık hakkı bulunanlar, Bursa’ya gitmeden oylarını Mustafakemalpaşa’da kullanabilecek. Çifte vatandaşlarımızın seçim listelerinde yer almaları için 14 Mayıs tarihine kadar internet üzerinden dilekçe doldurmaları gerekmektedir. Başvuru yapan kişilerin önceden seçmen listelerine dahil edilmesi oy kullanma sürecini kolaylaştıracak. Vatandaşlarımız bu konu da şubemizden yardım alabilir” dedi.
Elazığ Elazığ GSİM’den, Ziraat Türkiye Kupası finali için resmi başvuru Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 23 Mayıs tarihinde oynanacak olan Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finalinin Elazığ Atatürk Stadyumu’nda oynanması için resmi başvuruda bulundu. Beşiktaş - Trabzonspor arasındaki Ziraat Türkiye Kupası finalinin nerede oynanacağı ve saati henüz belli olmazken, Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Elazığ’da oynanması halinde şehrin; kültür, sanat, spor ve coğrafi olmak üzere birçok yönden tanıtımına büyük katkı sunacağı düşüncesi ile TFF’ye başvurdu. Elazığ’ın en büyük yatırımlarından biri olan ve 2023 yılında hizmet vermeye başlayan Elazığ Atatürk Stadyumu, Türkiye’nin futbol oynamaya müsait en kaliteli zeminlerinden biri. Türkiye - Litvanya arasında kadın kutbol milli maçına ev sahipliği yapan 18 bin 423 seyirci kapasiteli Elazığ Atatürk Stadyumu, karşılaşması sonrasında kamuoyundan birçok tebrik mesajları almayı başardı. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, maçın Elazığ’da oynatılması için TFF’ye resmi başvuruda bulunduklarını belirterek, "Şehrimize ve diğer çevre illerimize canlılık getirmek amacıyla, 23 Mayıs 2024 tarihinde Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası final maçının doğunun incisi Elazığ Atatürk Şehir Stadyumu’nda oynatılması için harekete geçtik. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak TFF’ye resmi dilekçe yazarak, maçın Elazığ’da oynanmasını talep ettik. Depremlerden etkilenen şehrimizde maçın oynatılması hem futbolseverlere psiko-sosyal destek sağlayacaktır hem de şehrimizin tanıtımına önemli katkı sunacaktır" dedi.