EKONOMİ - 14 Nisan 2023 Cuma 10:47

Vodafone FreeZone dünyası yenilendi

A
A
A
Vodafone FreeZone dünyası yenilendi

Vodafone, 26 yaş altı gençlere sunduğu FreeZone portföyünü ve marka işbirliklerini yeniledi.

Vodafone, gençlik markası Vodafone FreeZone çatısı altında gençlere yenilikler sunmaya devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre, gençlik markasının yenilenen dünyasında gençlere yeni portföy ve marka işbirliklerinden yararlanma imkânı sunuluyor. FreeZone’lular, internetinden yemeyen sosyal medya ve oyun uygulamaları, çeşitli faydalar ve dijitale özel indirimler gibi pek çok ayrıcalıktan yararlanabiliyorlar. Gençlik markası, sunduğu yeniliklerle gençlerin özellikle ulaşım, yeme-içme, kişisel gelişim ve eğlence alanlarındaki ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanıyor.

Konuyu değerlendiren Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, şunları söyledi:

“Genç müşterilerimizi ve yaşadıkları zorlukları anlıyor; sunduğumuz faydalarla gençlerin yanında olmaya devam ediyoruz. TOG’un Konda işbirliğiyle gerçekleştirdiği ‘Gençlerin İhtiyaçları Araştırması’na göre, gençlerin büyük çoğunluğu ekonomik koşullardan dolayı umutsuz ve iş bulmakta, özellikle pandemi sonrası sosyalleşmekte zorlandığını ifade ediyor. Kendini geliştirip yurtdışına gitmek isteyen, özellikle de dil ve kodlama konularında kendilerini geliştirmeye çalışan; yüzde 97’sinde akıllı telefon olan ancak sadece yüzde 66’sının mobil internet kullandığı bir gençlik görüyoruz. Bu araştırma, gençlerin ihtiyaçlarının özellikle ulaşım, yeme-içme, kişisel gelişim ve eğlence alanlarında yoğunlaştığını gösteriyor. Biz de bu ihtiyaçlardan yola çıkarak FreeZone dünyasını yeniledik. Genç müşterilerimize yönelik teklif setimizi, hem yeni bir portföy hem de yeni marka işbirlikleri ile zenginleştirdik. Bu kapsamda, gençlik markamıza gelen gençlere, hangi tarifeye gelirlerse gelsinler, tarifelerine ek GB'lar ve çeşitli faydalar hediye ediyoruz. FreeZone’lu gençler için internetinden yemeyen uygulamalara sosyal medya uygulamalarını da ekledik. Ayrıca, tüm FreeZone’lular dönemsel olarak değişen marka işbirliklerinden de yararlanabiliyorlar. Yenilikçi ürün ve servislerimizle genç müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz.”

Vodafone FreeZone’un yenilenen dünyası hakkında detaylı bilginin vodafone.com.tr adresinde yer aldığı belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tunceli Vatandaşları 10 milyon lira dolandıran şahıslar yakalandı Türkiye’nin farklı illerinde “kolay para kazanma, yatırım” adı altında çok sayıda vatandaşı 10 milyon lira dolandıran şahıslar, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şahıslardan 2’si tutuklanırken 1’i de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce sosyal medya üzerinden “Kolay para kazanma, yatırım” adı altında paylaşımlar yaparak nitelikli dolandırıcılık suçu işleyen şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. Farklı illerde çok sayıda kişiyi yaklaşık 10 milyon lira dolandıran ve çok sayıda dolandırıcılık suçundan firari olarak aranan ve Mersin ilinde oldukları tespit edilen M.S, A.E ve S.E isimli şüpheliler, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerini ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.S ve S.E. tutuklanırken A.E. adli kontrol şartı ( yurt dışı çıkış yasağı- haftalık imza) ile serbest bırakıldı. Şüphelilerin ikamet ve iş yerinde yapılan aramalarda 4 cep telefonu, 3 sim kart, 4 pos cihazı ve 8 banka/kredi kartı ele geçirildi. Tunceli Emniyet Müdürlüğünden operasyona ilişkin yapılan açıklamada, internet ortamında işlenen suçların önlenmesine, suçluların tespitine ve yakalanmasına yönelik yapılan çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.
Hakkari Hakkarili kaşif TEKNOFEST’e davet edildi Hakkari’nin Derecik ilçesinde yaşayan ve 2 yıl önce atık malzemelerden robotik aletler yapmaya başlayan 14 yaşındaki Aram Kaynak, Adana’da yapılacak Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’e davet edildi. Derecik ilçesine bağlı Yeşilova köyünde ikamet eden 7. sınıf öğrencisi Aram Kaynak, çevresinden temin ettiği malzemelerle uzaktan kumandalı helikopter, araba, örümcek, akıllı soba maketleri yaptı. Bugüne kadar helikopter ve güneş enerjisi ile çalışan araçlar üreten Kaynak’ın hayali olan TEKNOFEST’e davet edilerek hedefine ulaştı. Bu yıl Adana’da düzenlenecek olan TEKNOFEST’e davet edildi. Müjdeyi BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından duyurdu. 2024 yılında Türkiye Teknoloji Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde 10. festivalinin gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST, Adana’da milyonlarca teknoloji tutkununu buluşturmaya hazırlanıyor. Bu kaşiflerden biri de Aram olacak. İki yıldır robotik malzemelerle uğraştığını ifade eden Aram Kaynak, "İlk yaptığım helikopter başarılı geçti. Engelden kaçan robot ve süspansiyon araba yaptım. Onun gibi bir sürü çalışmalarım oldu ve buna benzer bi sürü projem var. Öncelikle sesimi duyuran Belediye Başkanımız Hasan Dinç ve Govend dergisine çok teşekkür ediyorum. Yıllardır hayal ettiğim TEKNOFEST’te çağrıldım çok mutluyum. Selçuk Bayraktar abime ve tüm ekibine çok teşekkür ediyorum. En büyük hayalim olan projelerimi tüm dünyaya göstermek istiyorum. Eğitimimi, hayalim olan mekatronik mühendisliğini İngilizce olarak, Yıldız teknik üniversitesinde okumak istiyorum" dedi.
Adana Adana şalvarının tescillenmesini davul zurna ile kutladılar Adana’nın yöresel kıyafeti şalvara, Türk Patent ve Marka Kurumu’nca ’coğrafi işaret belgesi’ verildi. Tescillenen şalvar için davul zurna eşliğinde kutlama yapıldı. Adana’da bir zamanların vazgeçilmez yöresel kıyafetleri arasında yer alan şalvar, artık giyilmiyor. Modern çağın getirdiği yeniliklerle unutulmaya yüz tutan şalvar için üreticiler de zamana karşı direniyor. Tarihi Büyüksaat Çarşısı’nda geçmişte bulunan onlarca şalvarcı dükkanından bugün sadece birkaç tane kaldı. Genellikle siyah olan ve geçmiş zamanda Adana’da kadın ve erkeklerin şehir içerisinde de giydiği şalvardan, kırsal kesimde yaşayan vatandaşlar vazgeçmiyor. Tescillendi Yüreğir Ziraat Odası tarafından unutulmaya yüz tutan Adana şalvarı tescili için 2021 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvuru yapıldı. Dün ise Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Adana şalvarı için ’coğrafi işaret belgesi’ verildiği açıklandı. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri şalvar giyerek Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’i ziyaret etti. Davul zurnalı kutlama Ardından Yüreğir Ziraat Odası’na geçen üyeler, davul zurna eşliğinde tescillenen şalvar için kutlama yaptı. O anlar ise renkli görüntülere sahne oldu. “Adana şalvarının ayırt edici özellikleri var” İhlas Haber Ajansı’na konuşan Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, “2021 yılında başvurduğumuz belgeyi bugün aldık. Adana sadece kebaptan ibaret değil. Adana’nın gelecek kuşaklara aslını kaybetmeden aktarılması gereken birçok değeri bulunuyor. Bunlardan birisi de Adana şalvarı. Kesim özellikleri, dikimi ve rahatlığı ile Adana şalvarı başka yörelerin şalvarlarından birçok ayırt edici özelliğe sahip” ifadelerini kullandı. “Herkes Adana şalvarını tanısın” Adana şalvarının artık giyilmediğini vurgulayan Doğan, “Adana şalvarımız şarkılara, filmlere konu olmuştu. Adana şalvarımızın dikimi azaldı ama halen yapılıyor. Artık şalvar çok az giyiliyor maalesef. Bayram, düğün, kına, yöresel halk oyunları ve özel günlerde sadece giyiliyor. Bizler bu gelenek unutulmasın diye uğraşıyoruz. Bugün davul zurna ile kutlama yaptık. Adana şalvarını herkes tanısın istedik” dedi.
Kütahya Türk diplomat ve iş insanı Ferhat Süleyman Çınar: ’’Ülkemiz ve dünya adına çok çalışıyoruz" Birleşmiş Milletler ve NATO’da önemli görevler üstlenen iş insanı Ferhat Süleyman Çınar, Türkiye ve Dünya adına çok çalıştıklarını, BM ve NATO’da birçok önemli işlere imza attıklarını ifade etti. Türkiye ve Birleşmiş Milletler arasındaki ilişkide önemli bir konuma sahip Ferhat Süleyman Çınar, 2022’den beri BM ve NATO’da birçok önemli işlere imza attı. Çınar, Birleşmiş Milletler ve NATO katkılarıyla gelişmekte olan ülkelerin kalkınmasına destek olmak amacıyla kurulan, Diplomatik Misyon Barış ve Refah Lobisi’nde büyük projeler yönetiyor. “Bizler Türkiye ile Dünya arasında köprü görevi görüyoruz” Türkiye ile Dünya arasında köprü görevi gördüklerini söyleyen King Royal Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Birleşmiş Milletler Diplomatı Ferhat Süleyman Çınar ’’Ülkemiz ve Dünya adına çok çalışıyoruz. Ekonomik, sosyal, kültürel ve insani nitelikteki uluslararası sorunları çözme düsturuyla, ırk, cinsiyet, dil veya din ayrımı gözetmeksizin herkesin insan haklarına ve temel özgürlüklerine saygının geliştirilip güçlendirilmesinde uluslararası işbirlikleri ile gelişmekte olan ülkelerin desteklenmesi ilkeler ile yola çıktık. Türk İş İnsanlarının Dünya’da temsili için güçlü lobilerde aktif rol alıyoruz. Birleşmiş Milletler misyonun gerçekleşmesi ve Türkiye’nin misyon içerisindeki rolünün daha aktif olması için buradayız’’ diye konuştu.
Denizli Pamukkale Teknoknet’in Polonya’da açılan kontak ofisi, Türkiye’nin teknoloji liderliğini güçlendirecek Pamukkale Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan; Pamukkale Teknokent’in Varşova’da kontak ofisini açarak Türkiye’nin teknoloji liderliğini güçlendirmeyi hedefledi. Böylece Polonya’nın başkenti Varşova’da temsil edilen ilk Türk teknokent, Pamukkale Teknokent oldu. Polonya’nın başkenti Varşova’da temsil edilen ilk Türk Teknokent olma özelliğine sahip Pamukkale Teknokent Kontak Ofisinin açılışına Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Polonya Türkiye Ticaret Odası Başkanı Marek Nowakowski, Atlas Hukuk Bürosu Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çınardal, PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar, Pamukkale Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. İsmail Ovalı ve Teknokent firmaları ile Polonyalı iş insanları katıldı. Pamukkale Teknokent’in Varşova’daki kontak ofisi, Polonya’daki iş insanlarıyla olan ilişkileri güçlendirmek, iş ağını genişletmek ve Türk yazılım şirketlerinin ihracatını artırmak amacıyla önemli bir rol üstlenecek. Atılan bu adımın önemine işaret eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “Pamukkale Üniversitesi olarak Pamukkale Teknokent’in bir kontak noktasını bugün Varşova Atlas Hukuk Bürosu’nda açmış bulunuyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu adımın hem Ülkemize hem de Polonya’ya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Altı yüz yıllık bir geçmişimizde birbirini seven iki ülke olarak son on yılda da savunma sanayisi başta olmak üzere birçok alanda iş birliklerinin arttığı bir noktada biz de Pamukkale Üniversitesi olarak üzerimize düşeni yapmış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Şuan Polonya Varşova’da Pamukkale Teknokent firmalarının artık bir bürosu oldu. Buradaki iş insanlarının buradaki yatırımcılarla buluşma şansları var. Avrupa Birliği’ne açılan bir kapı olarak bizlerin artık bu noktada işimizi çok ciddiye almamız ve bu fırsatı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bu adım ile hem Üniversitemizin Teknokent yolu ile uluslararası arenada kendini göstermesi hem de ciddi yatırımlar yaparak da ekonomi olarak her iki ülkeye katkıda bulunması bizleri gururlandıracak ve bu işin neden yapıldığını anlamlandırılması açısından önemli olacaktır. Ben buna vesile olan Atlas Hukuk Bürosu’na ve destekleyen Polonya Türk İş Adamları Derneği’ne çok teşekkür ediyorum. İnşallah bizler de bu kişileri ve bu kurumları mahcup etmeyecek şekilde çalışırız. Bu noktada güzel işler çıkartırız umudu ile hayırlı olsun diliyorum” diye konuştu.