SPOR - 16 Ocak 2015 Cuma 18:25

Yarsuvat Sırp taraftarın mezarını ziyaret etti

A
A
A
Yarsuvat Sırp taraftarın mezarını ziyaret etti

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, Sırbistan ekibi Kızılyıldız ile oynayacakları basketbol maçı öncesi İstanbul’da öldürülen Sırp taraftarın mezarını ziyaret etti.

Galatasaray Liv Hospital, Turkish Airlines Euroleague Top 16 E Grubu 3. maçında bu akşam Crvena Zvezda (Kızılyıldız) ile karşı karşıya gelecek. Sırbistan’da bulunan Kombank Arena’daki mücadele 22.00’da başlayacak. Mücadele öncesi sarı-kırmızılı kulübün başkanı Duygun Yarsuvat, Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay ile birlikte başkent Belgrad’daki Novo Bejaniysko Mezarlığı’na geldi. İstanbul’daki oynanan karşılaşmanın öncesinde çıkan olaylarda bıçaklanarak öldürülen Sırp taraftar Marko Ivkoviç’in mezarını ziyaret eden Yarsuvat, mezara çelenk bıraktı.

Kızılyıldız ekibinin başkanı Nebojsa Covic’in de eşlik ettiği ziyaretin ardından konuşan Yarsuvat, "Buraya zaten kardeşlik ve barış için geldik. Bu da görevimizdi. Ziyaret ettik mezarını ve dua ettik" dedi.

SIRP BASINI GENİŞ YER VERDİ

Öte yandan başkan Yarsuvat’ın Marko Ivkoviç’in mezarını ziyaret etmesi ve çelenk bırakması Sırbistan basınında geniş yer aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.