GÜNDEM - 12 Eylül 2015 Cumartesi 11:55

Yasağın kalktığı Cizre'den ilk görüntüler

A
A
A
Yasağın kalktığı Cizre'den ilk görüntüler

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 4 Eylül’de ilan edilen sokağa çıkma yasağı bugün saat 07.00 itibariyle kaldırıldı. 9 gündür evlerinden çıkamayan vatandaşlar, yasağın kalkmasıyla birlikte sokaklara döküldü. İlçedeki market ve fırınlarda uzun kuyruklar oluştu.

Şırnak Valiliği’nce, Cizre ilçesinde 4 Eylül Cuma günü saat 20.00’da ilan edilen sokağa çıkma yasağı, bugün saat 07.00 itibariyle kaldırıldı. 9 gündür yoğun silah ve bomba seslerinin yankılandığı ilçe, yasağın kaldırılmasıyla birlikle sessizliğe büründü. Birçok ev, işyeri ve kamu binasının zarar gördüğü çatışmalardan geriye, savaş kalıntıları kaldı. İlçede, 8 gündür evlerinden çıkamayan vatandaşlar ise, yasağın kaldırılması ile birlikte sokaklara döküldü. Birçok market ve fırının önünde uzun kuyruklar oluştu. 

BÜYÜK TAHRİBAT

4 Eylül’de sokağa çıkma yasağı ilan edilen ve geçen süre zarfında hergün şiddetli çatışmalar yaşanan Şırnak’ın Cizre ilçesinde yasağın kalkmasının ardından Yafes, Nur, Cudi ve Sur mahallelerinde büyük tahribatlar meydana geldi.

Şırnak Valiliği’nin, Cizre ilçesinde 4 Eylül’de ilan ettiği sokağa çıkma yasağının kaldırılması ile birlikte, ilçede yaşanan çatışmaların şiddeti gün yüzüne çıktı. Özellikle şiddetli çatışmaların yaşandığı Sur, Cudi, Yafes ve Nur mahallelerinde birçok işyeri, ev ve kamu binası zarar gördü. Sokak ve caddelerinde onlarca boş mermi kovanının bulunduğu ilçede, teröristler tarafından açılan hendeklerin tamamının kapatılmadığı, kurulan barikatların enkazlarının ise yol kenarlarına itildiği görüldü. İlçede polis tarafından alınan geniş güvenlik önlemleri de dikkat çekerken, zırhlı araçlar devriye görevlerini sürdürdü. Sokağa çıkan vatandaşlar, gıda ihtiyaçlarını giderebilmek için market ve fırınların önünde kuyruklar da oluşturdu.

Öte yandan, gidiş ve çıkışları da açılan ilçeye gazeteciler de akın ederken, çevre il ve ilçelerden de ilçedeki durumu gözleriyle görmek isteyen çok sayıda vatandaşın geldiği görüldü. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa CHP Genel Başkanı Özel’den Dervişoğlu’na tebrik CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ederek, "Bundan sonra İYİ Parti de, Müsavat beyle beraber yol yürüyeceğine göre kendisine hayırlısı olsun diyoruz" dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’da 484. UNESCO Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında düzenlenen fener alayına katıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen ve çok sayıda vatandaşla birlikte yürüyen Özel, vatandaşları selamladı. Fener alayının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu ile ilgili, “Hayırlı, uğurlu olsun. Bir siyasi partide parti içi demokratik yarış hem o partiye katkı sağlar hem de ülkenin demokrasisine katkı sağlar. Çok kıymetli adaylar yarıştı. Dikkatle takip ettik. Müsavat Dervişoğlu benimle birlikte grup başkanvekilliği yaptı. İYİ Parti’de çok emeği olan çok kıymetli bir isimdir. Bundan sonra İYİ Parti de Müsavat beyle beraber yol yürüyeceğine göre kendisine hayırlısı olsun diyoruz. En kısa zamanda kendisini tebrik etmek için ziyaret edeceğim. İYİ Parti iyi insanlardan oluşan bir partidir. Son seçimlerde de çok sayıda iyi insan Türkiye İttifakıyla birlikte olarak Adalet ve Kalkınma Partisi ile MHP’den Cumhur İttifakı’na geçit vermedi. Bu iyi insanlar kendilerine yeni bir yol çiziyor. Müsavat beye hayırlısı olsun” dedi. “Akşener Türk siyasi tarihinde önemli izi olan bir insan” Meral Akşener’in Türk siyaseti açısından önemli bir siyasetçi olduğunu söyleyen Özel, “Ayrıca Meral Akşener çok değerli bir insan. Türk siyasi tarihinde önemli kilometre taşlarında izi olan bir insandır. Millet İttifakı’nın Kılıçdaroğlu ile mimarlarından biridir. Onun bugün veda konuşması çok anlamlıdır. Kendisine de bundan sonraki yaşamında sağlık ve başarılar diliyoruz. Geçmiş süreçler bir yana biz kendisine hakkımızı helal ediyoruz. O da hakkını helal etsin. İYİ Parti ve İYİ Partililer için de hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.