MAGAZİN - 06 Haziran 2018 Çarşamba 13:37

Yasak Elma Talat Bulut kim? Talat Bulut kimdir? Talat Bulut kaç yaşında?

A
A
A
Yasak Elma Talat Bulut kim? Talat Bulut kimdir? Talat Bulut kaç yaşında?

Şu sıralar 'Yasak Elma' dizisinde oynayan Talat Bulut hakkında çıkan iddialardan sonra meraklı vatandaşlar tarafından en çok aranan isim oldu. Peki Talat Bulut kimdir? Talat Bulut kaç yaşında? Yasak Elma Talat Bulut kim? İşte Talat Bulut hakkında bilmeniz gereken her şey...

Talat Bulut kimdir? Talat Bulut kaç yaşında? Yasak Elma Talat Bulut kim? İşte Talat Bulut hakkında bilmeniz gereken her şey... 

TALAT BULUT KİMDİR? TALAT BULUT KAÇ YAŞINDA?

Yasak Elma dizisinde rol alan Talat Bulut, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla da sık sık adından söz ettiriyor. Oyunculuğuyla olduğu kadar esprili kişiliğiyle de hayranlarının sevgisini kazanan Talat Bulut’un hayatına ilişkin bilgiler merak ediliyor.

Yasak Elma Talat Bulut kim? Talat Bulut kimdir? Talat Bulut kaç yaşında?

Talat Bulut, 23 Mart 1956 tarihinde Kars'ın Sarıkamış ilçesinde dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi, Elektronik Mühendisliği Bölümü'nü kazandı ama tamamlamadan yarıda bıraktı. 1975 senesinde Ankara Sanat Tiyatrosu'nda "Dimitrov" isimli oyunda sahneye çıkarak sanat kariyerine başladı. Ankara Sanat Tiyatrosu'na büyük emek veren Talat Bulut, Türkan Şoray vesilesiyle kamera karşısına geçti ve "Hazal" filmiyle beyazperde kariyerine adım attı.

Yasak Elma Talat Bulut kim? Talat Bulut kimdir? Talat Bulut kaç yaşında?

Halen sinema ve dizilerde rol alan Talat Bulut, bir döneme damga vuran Annem dizisinde Vahide Perçin ile başrolü paylaştı. Yönetmenliğini ve senaristliğini Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı 2014 yapımı sinema filminde Mahir Öğretmen performansıyla ise büyük beğeni kazandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla Büyükşehir Gazeteciler Derneği’nden Başkan Aras’a ‘Hayırlı olsun’ ziyareti 31 Mart yerel seçimlerinde Muğla Büyükşehir Belediye başkanı seçilen Ahmet Aras’ın göreve başlaması nedeniyle Muğla Büyükşehir Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu ve ilçe temsilcileri ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Muğla Büyükşehir Gazeteciler Derneği ve Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanı Cem Kaytan, “Muğla olarak seviyeli ve sakin bir seçimi geride bıraktık. Bu süreçte Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından başta siz olmak üzere Muğla’nın gelişmesi ve Muğlalıların daha refah bir yaşam seviyesine ulaşması için projeler ortaya koydunuz. Demokrasinin gereği herkes aday olabilir ama bir kişi seçilecekti. Seçmen tercihini sizden yana kullandı. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte Muğla basını olarak sizlerin çalışmalarını yakından takip edeceğiz” dedi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’da 5 yıl görev yaptığım süreçte Bodrum basını ile kurdukları iyi ilişkilerin bundan sonra tüm Muğla genelinde de aynı düşünce içinde sürdüreceklerini açıkladı. Başkan Aras, “Muğla çok özel bir il. Bu ilin Büyükşehir Belediye Başkanı olma gibi bir onur, 31 Mart tarihinde vatandaşlarımız tarafından bize layık görüldü. Turizmi ile tarımı ile çevresiyle toplumun her kesimiyle barışık, 13 ilçemizi a partili, b partili ayrımı yapmadan hizmet edeceğim. Bu konuda seçim çalışmalarında da bunu sıklıkla dile getirdim. Artık şimdi Muğla’yı bir dünya kenti yapma zamanı” dedi.
Mersin Mersin Büyükşehir Belediyesi ’Kardeş Şehir Programı’ ile gençleri Almanya’ya götürüyor Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘uluslararası kardeşlik, uluslar ötesi birlik’ mottosuyla ’Kardeş Şehir Öğrenci Değişim Programı’ kapsamında Mersinli gençleri Almanya’ya götürecek. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Mersinli gençlerin değişim programı ile yabancı kültürleri ve coğrafyaları yerinde görebilmesi ve kalıcı dostluklar geliştirebilmesi adına yapılan ’Kardeş Şehir Öğrenci Değişim Programı’ sayesinde gençler, farklı ülkeler görme fırsatı yakalıyor. Program kapsamında bu yaz gençler Almanya’nın Oberhausen kentine gidecek. 3-18 Ağustos tarihleri arasında yapılacak gezi için hazırlıklarını titizlikle sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, başvuruları almayı sürdürüyor. Bilgi almak isteyenler ise ’www.mersin.bel.tr’ ile ’Teksin Mersin’ ve ’Alo 185’ üzerinden alabilecek. “Prensip, iki şehir gençleri arasında kültürel, sosyal yakınlaşma sağlamak” Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, projeyle alakalı bilgi vererek, “Bu Oberhausen kardeş kentimizle yaptığımız bir proje. Bir yıl onlar bize geliyorlar, bir yıl biz onlara gidiyoruz. Prensip; iki şehir gençleri arasında kültürel, sosyal yakınlaşma sağlamak. İki yıl boyunca karşılıklı bir tanışma ve yakınlaşma vesilesi oluyor. Etkinlikler çok güzel geçiyor. Oberhausen Belediyesi buna çok önem veriyor. Güzel bir proje” dedi. Benzer projeyi Mersin’in diğer kardeş şehri Kushimoto ile de yaptıklaını kaydeden Evrim, hazırlıkların sürdüğünü belirterek, “Çok ciddi bir hazırlık döneminden geçiyoruz. Sıkı bir yönetmelik var, çocukları çok titizlikle seçiyoruz. Genel Sekreterimiz Başkanlığında bir üst kurul oluşuyor. Onlar çocukların dil seviyelerini, temsil kabiliyetlerini inceliyorlar ona göre seçiyoruz. Giden çocukların yüzde 30’u kadar da belediye personeli çocuklarına kontenjanımız var” diye konuştu. “Yakın dostluklar, güzel hikayeler doğuyor” Evrim, yapılan gezilerin çocukların kariyer kararlarında da etkili olduğunu belirterek,“Geçen sene gönderdiğimiz kızlarımızdan biri orada yüksek öğrenime başladı. Böyle çok yakın dostluklar, güzel hikayeler doğuyor. Amaç da bu zaten” ifadelerini kullandı. Programla ilgili dikkat edilmesi gereken konular ise şöyle belirtildi; "Veliler, Kardeş Şehirler Öğrenci Değişim Programı öncesinde uçak bileti, vize işlemleri, seyahat sigortası gibi ödemeleri kendileri yapacak. Program sırasında yaşanacak sağlık sorunları, seyahat sağlık sigortası kapsamında değilse, yapılan harcamalar veliler tarafından karşılanacak. Program, karşılıklı ağırlama esasına dayalı. Programa katılan öğrenci, bir sonraki değişim programında yurt dışından gelecek olan öğrenciyi ağırlamakla yükümlü."
İzmir Başkan Önal muhtarlarla buluştu: "Her vatandaşımızın sesine kulak vereceğiz” Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, yerel seçimlerin ardından görevlerine başlayan 24 mahalle muhtarıyla bir araya geldi. Meclis Salonu’ndaki ilk muhtarlar buluşmasında birlik, beraberlik ve dayanışma mesajı veren Önal, vatandaşın sesine kulak vereceklerini belirterek, her mahalleye eşit ve adil hizmet gideceğini söyledi. Başkan Önal, “Vatandaşlarımızdan gelen talepleri ileten muhtarlarımızla güçlü bir bağ kurarak bütün sorunları yerinde tespit edip, imkanlarımız dahilinde çözüme kavuşturacağız" dedi. Her mahalleye eşit ve etkin hizmet Bayraklı Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya yerel seçimler sonrası görevlerine başlayan 24 mahalle muhtarı katıldı. Yeni dönemde Bayraklı’ya en iyi hizmeti vermek için muhtarlarla her zaman dayanışma içinde olacaklarını belirten Başkan Önal, “Bayraklı’da mali disiplinini sağladıktan sonra mahallelerimizin öncelikli sorunları başta olmak üzere acil çözüm bekleyen işler için harekete geçeceğiz. Belediyenin rutin hizmetlerini daha disipline edilmiş bir şekilde gerçekleştirmek için hizmeti önceleyen bir anlayışla yola çıktık. Her gün belediyedeki görevimi yapmak için özellikle ayrı mahallelerden geçerek geliyorum ki; eksikleri yerinde görüp ihtiyaçlara hızlıca cevap verebileyim. Muhtarlarımız bizim mahallelerdeki gözümüz, kulağımız. El birliğiyle sahada hizmetlerimizi her mahallemize eşit ve en etkin şekilde götürmek için Bayraklı’nın her mahallesinde ve sokağında vatandaşlarımızın sesine kulak vereceğiz. Belediyemizde kimsenin kayrılmadığı, herkesin emeğinin takdir edildiği bir süreç kurmak için elimden geleni yapacağım. Amacım; sizlerin de desteği ile beş yılın sonunda Bayraklı Belediyesini daha kurumsal bir yapıya kavuşturmak. Gördüğünüz eksiklikleri duyarlılıkla bize iletmenizi özellikle rica ediyorum. Bu yeni dönemin hepimiz için hayırlı olmasını ve her birimiz için başarı ile neticelenmesini diliyorum” dedi. Muhtarlardan hizmet sözü Başkan Önal’a yeni dönemde başarı dileklerini ileten muhtarlar ise; mahallelerindeki öncelikli sorunları ve ihtiyaçları anlattı. Belediyenin mali disiplininin en kısa sürede alınan tasarruf tedbirleriyle sağlanacağına inandıklarını ifade eden muhtarlar, “Bayraklı’ya yapılacak her hizmet için elimizi taşın altına koymaya hazırız” dedi.
İstanbul Özel çocuklara umut oluyorlar Esenyurt Belediyesi, doğuştan öğrenme güçlüğü ve hiperaktivite tanısı konulan 12 yaşındaki Miraç Mengütaş’a umut oldu. Küçük Miraç, belediyeden aldığı bireysel eğitimle okuma yazmayı öğrenerek büyük bir başarı gösterdi. Esenyurt Belediyesi, verdiği eğitimlerle özel çocukların yanında olmaya devam ederken, 12 yaşındaki Miraç Mengütaş’a umut oldu. Doğuştan öğrenme ve hiperaktivite tanısı konulan Mengütaş’ın ailesi eğitim için belediyeye başvuruda bulundu. Başvuru sonrası bireysel eğitimlere başlayan Küçük Miraç, uzman hocaların özverili dersleri sayesinde okuma ve yazmayı öğrenerek büyük ilerleme kaydetti. Merkezde eğitim veren hocalar, özel bireylerin her zaman yanında olduklarını ifade ederken minik Miraç’ın ailesi de desteklerinden dolayı Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’e teşekkür etti. “Özel çocuklarımıza umut olmaya devam ediyoruz” Küçük Miraç’ın aldığı eğitimler sonunda büyük ilerleme kaydettiğini söyleyen Esenyurt Belediyesi Özel Eğitim Bireysel Öğretmeni Cansu Şahin, “Öğrencimiz Miraç Mengütaş, kurumumuza öğrenme güçlüğü ve hiperaktivite tanısı ile geldi. Kurumumuzda bireysel eğitim seanslarıyla akademik anlamda Miraç’a destek olmaktayız. Öğrencimiz buraya geldiğinde harfleri ve okuma yazmayı bilmiyordu. Özel teknik ve yöntemlerle önce harfleri, sonra da okuma ve yazmayı öğrettik. Miraç dikte yöntemi ile öğrendiklerimizi de pekiştirerek tamamen büyük ilerleme sağladı. Miraç artık okuyor, yazıyor ve anlıyor. Esenyurt Belediyesi Özel Eğitim Merkezi olarak özel çocuklarımıza umut olmaya devam ediyoruz” dedi. “Başkan Özer’e çok teşekkür ediyorum” Oğlu Miraç’ın aldığı eğitim sonrası derslerine daha iyi konsantre olduğunu söyleyen anne Esra Mengütaş ise, “Biz Miraç ile kuruma geldiğimizde hiç okuma yazma bilmiyordu. Okuma yazma yapamıyorduk, ders çalışamıyorduk. Buraya geldiğimizde gayet güzel bir şekilde derslerimize konsantre olduk. Okuma yazma öğrendik, dikte yapıyoruz. Hocalarımızdan çok memnunuz. Ben bir anne olarak Belediye Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Özer’e çok teşekkür ediyorum. Bize böyle bir imkan sunduğu için gerçekten çok minnettarım” ifadelerini kullandı.
Eskişehir Evlenirken dış çekim yaptırmayı düşünen çiftler bu detaylara dikkat etmeli Eskişehir’de düğün sezonunun yaklaşmasıyla birlikte dış çekim yaptırmayı düşünen çiftlere yönelik tavsiyeler veren fotoğrafçı esnafı, mağdur olmak istemeyen vatandaşların sadece sosyal medya üzerinden fiyat almak yerine yüz yüze görüşmeler yapmalarını ve korsan iş yapan kişilere karşı dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Yurt genelinde olduğu gibi Eskişehir’de de hava sıcaklıklarının artışa geçmesiyle birlikte çiftlerin düğün hazırlıkları başladı. Mayıs ayı itibariyle tam anlamıyla açılacak olan düğün sezonu için fotoğrafçılar da müşterileriyle iş görüşmelerini sürdürürken, esnaf, dış çekim yaptıracak çiftlere nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Çekimin yapılacağı gün stresten uzak durulmasını, hava şartlarına uygun tedbirler alınmasını ve çok fazla yakın kişinin getirilmemesini öneren fotoğrafçılar, arkadan birilerinin kendilerine müdahale etmeleri durumunda akıllarındaki pozları ortaya çıkartmak konusunda zorlandıklarını ifade etti. Fiyat almak konusunda sıkça kullanılan sosyal medya üzerinden anlaşma yapmanın ise son derece tehlikeli olduğunu dile getiren esnaf, fotoğraf çekiminin sadece maddi yönüyle değerlendirilmemesini ve görüşmelerin yüz yüze gerçekleştirilmesini önerdi. Çiftlere düğün gününün kendileri için en önemli gün olduğunu ve o anın bir daha yaşanmayacağını hatırlatarak korsan iş yapan kişilere de ayrı bir parantez fotoğrafçı sanatçıları, mağduriyet yaşanmaması için çekim işinin mesleğinde iyi olan kişilere emanet edilmesinin önemine dikkat çekti. “Çiftlerimiz stresten uzak durmalı” Eskişehir’de fotoğrafçılık yapan İdris İbiş, işlerin yavaş yavaş başladığını söyledi. İlerleyen günlerde nişan, söz ve düğün işlerinin artmasıyla yoğunlaşacaklarını dile getiren İbiş, “İşler başladı ama çiftlerimizin dış çekimlerde dikkat etmesi gereken bazı detaylar var. Dış çekimlerde özellikle çekim harici bir gün ise çiftlerimiz stresten uzak durmalı. Birincisi bu. İkincisi de, çekim esnasında telefonlarını kapatmaları gerekiyor. Bunlar çekimdeyken çiftlerimizin stresini azaltacak şeyler. Yanlarında çok fazla kişi getirmemeleri ve bunu en aza düşürmeleri iyi olur. Çünkü daha fazla insan daha fazla kafa karışıklığına neden oluyor. Daha az insanla daha iyi bir şekilde çekime devam edilebiliyor. Diğer taraftan, çekimlerde dikkat etmeleri gereken en önemli hususlardan birisi çekim günü hava şartlarına göre aksesuarlar getirilmesi. Mesela yaz aylarında ben gelinlerimden sıcaktan korunsunlar, bunalmasınlar diye şemsiye ve yelpaze istiyorum. Çünkü çiftimiz ne kadar rahat olursa çekimlerde o kadar da mutlu fotoğraflar çıkartabiliyoruz. Kalabalık olması fotoğrafçının işini çok fazla zorlaştırıyor. Çünkü her kafadan farklı sesler çıkmaya başlıyor. Fotoğraf sanatçısı kendi kafasında düşündüğü pozları yapmaya çalışırken arkadan birileri müdahale ettiğinde doğal olarak poz kafasından silinebiliyor. Birçok arkadaşımız da bu tarz sorunlar yaşayabiliyor. Ne kadar az insan o kadar mutlu fotoğraf” dedi. “Dış çekim için sadece sosyal medyadan fiyat alarak karar vermek çok doğru değil” Çoğu kişinin sosyal medyadan fiyat almak için sorduğunu ancak ama önemli olanın sadece fiyat almak olmadığını vurgulayan İbiş, “Bu fotoğraf sanatçısının fotoğrafları ne kadar iyi, gerçekte birebir görüştüğümüzde acaba bizim elektriğimiz uyacak mı? Çiftler bu soruları kendilerine sormalı. Çünkü fotoğraf sanatçısı ile çiftler arasında da bir uyum lazım. Sonuçta bu bir ekip işi olmuş oluyor. Diğer türlü, iki taraf birbirine uymuyorsa fotoğrafa da yansıyor. Onun için sadece sosyal medyadan fiyat alarak karar vermek çok doğru değil. Sadece sosyal medyadan fiyat verenler de var ama stüdyosu veya bir ajansı olan firmalarla yüz yüze görüşmek bu konuda çok daha sağlıklı oluyor. Aksi takdirde hiç görmediğiniz bir insanla dış çekimde karşılaşıyorsunuz ve fotoğraf çekimine gidiyorsunuz. Bu çok sağlıklı bir iş değil. Vergiye tabi olmayan, oda kaydı bulunmayan, ustalık ve kalfalık belgesi edinmeyen kişilere korsan fotoğrafçılar deniyor. Bu durumun aynısı diğer sektörlerde de bulunuyor. Mesela taksicilikte. Ama fotoğrafçılıkta daha çok. Küçümsemek için söylemiyorum ama bir kepçeci işini yaparken bırakıp fotoğraf çekebiliyor. Bilmiyorlar ve düşünmüyorlar ya da umursamıyorlar ki, düğün günü bu çiftin en önemli günü. Bir daha yaşanmayacak. Yani bunu işin ehline vermediğinizde doğal olarak o günü geri getiremeyeceksiniz” şeklinde konuştu.” “Çiftlerimizin korsan fotoğrafçılık dediğimiz olaya mutlaka dikkat etmesi gerekiyor” Kendilerinin her yıl gördükleri ve birebir şahit oldukları bazı mağduriyetler olduğunu da aktaran İbiş, konuşmasına şöyle devam etti: “Örnek veriyorum, korsan fotoğrafçı dediğimiz kişilere çekim yaptırıp ve paralarının tamamını ödeyip işin karşılığını alamayan çiftlerimiz var. Fotoğraflarını dijital ortamda bile zor alıyorlar. Bunları bize getirip tekrardan bir ücret ödeyip albüm yaptırıyorlar. Ben çok üzülüyorum. Çünkü hem daha fazla para ödemiş ve işin kalitesini daha da aşağıda tutmuş oluyorlar. Yani korsan fotoğrafçılık dediğimiz olayda çiftlerimizin buna çok dikkat etmesi gerekiyor. Benim demek istediğim, dolandırılmamak için sadece sosyal medya üzerinden fiyat almaktan ziyade biraz zamanlarını ayırıp birebir yüz yüze görüşmeleri. Fiyatlar genel olarak bu sene enflasyonla beraber rakamsal olarak yükseldi ama genele baktığımızda yüzdesel olarak çok yüksek değil. Ortalama 9 bin liradan başlayıp, 35 bin liralara kadar çıkıyor Eskişehir’de. 9 bin liralık bir hizmet ortalama 1 buçuk saatlik özel plato dediğimiz çekim alanında fotoğraf çekimi ve dijital arşivlerinin tamamının verilmesi. Fiziksel bir baskı olduğu zaman fiyat ona göre değişiyor.”