SPOR - 20 Nisan 2023 Perşembe 23:31

Yasemin Adar Yiğit, Avrupa şampiyonu

A
A
A
Yasemin Adar Yiğit, Avrupa şampiyonu

Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası kadınlar 76 kiloda Yasemin Adar Yiğit, finalde Avusturyalı Martina Kuenz’i 2-2’lik skorla mağlup ederek 6. kez Avrupa şampiyonu oldu.

Hırvatistan'ın başkenti Zagrep'te düzenlenen Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda bir altın madalya da Yasemin Adar Yiğit'ten geldi. Yasemin Adar, çeyrek finalde Romen Catalina Axente’yi (10-0) sayı tuşu ile yendi. Ardından yarı finalde ise Ukraynalı Anastasia Osniach’i (14-4) sayı tuşu ile geçerek finale yükseldi. Yasemin Adar finalde Avusturyalı Martina Kuenz karşılaştı. Çekişmeli geçen mücadele 2-2 sona ererken, Adar maçı avantaj puanıyla kazanarak 6. kez Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Milli güreşçi 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2022 yıllarında da da altın madalya kazanmıştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.