GÜNDEM - 15 Mayıs 2023 Pazartesi 10:55

Yeni içecek trendi Asya’dan dünyaya yayılan: Bubble Tea

A
A
A
Yeni içecek trendi Asya’dan dünyaya yayılan: Bubble Tea

Bubble Tea’ye özel mekan konsepti oluşturan Freelance Group, içecek alışkanlıklarında yenilikler ile İzmirlilerin karşısına çıkıyor. Freelance Group Kurucusu Hüseyin Başaran, “Zengin ve farklı bir menü sunarak sektöre yeni bir soluk getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yeme içme sektörünü bir dönem etkisi altına alan süt mısır, lokma, kahve, çiğköftenin ardından, şimdi de İzmir’de gün geçtikçe popülerliği artan Bubble Tea trendleri zorluyor. Freelance Group’un Kurucusu Hüseyin Başaran, İzmir’deki diğer işletmelerinin yanına eklemiş olduğu yeni girişim ve konsepti Bobanova Tea ile farklı tarifleri ve renkli sunumlarıyla, Tayvan menşeli Bubble Tea’ye özel bir konsept oluşturan İzmir’de beğeni topladı.

1980'lerde Tayvan'da ortaya çıkan Bubble Tea’nin son senelerde dünya genelinde yaygınlaşarak geniş bir kitleye hitap etmeye başladığını söyleyen Hüseyin Başaran, "Sıra dışı bir deneyim sunması ve süt, kahve, meyve suyu, şeker gibi farklı lezzetleri birleştirilerek damak zevkinde keşif yolculuğuna çıkarmasıyla gençlerin ilgisini cezbediyor. Biz de Freelance Group olarak gençlerin merak duyduğu bu içeceği yerelleştirmek ve kendimize özgü bir tat oluşturmak için Bobanova isimli mekanımızın açılışını yaptık. Burada müşterilerimize en taze malzemelerle hazırladığımız zengin bir menü sunuyoruz" dedi.

Bubble Tea sektörün dinamiklerini değiştirmeye aday

İlginç, renkli sunumlarının sosyal medyada paylaşılan fotoğraf ve videoları sayesinde organik şekilde geniş bir kitleye ulaştıklarını ifade eden Hüseyin Başaran, “Hızla artan kafeler, kahve tüketimini arttırdı. Biz de Bornova Küçükpark’ta bu konsepti üniversiteli gençlerin sosyalleşebileceği bir kafe ortamında hayata geçirdik. Müşterilerimize kaliteli ve özgün bubble tea çeşitleri sunmaya başladık. Amacımız, Bubble Tea kültürünü İzmir'de yaygınlaştırarak diğer şehirlere taşımak ve sektöre yeni bir soluk getirmek" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayserispor 10 sezonda 22 hoca ile çalıştı Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, son 10 sezonda 22 farklı hoca ile çalıştı. Sarı-kırmızılı takım, bu dönemde Hikmet Karaman, Çağdaş Atan ve Sumudica ile en yüksek puan skalasını yakaladı. Süper Lig serüvenini sürdüren ve yeni sezon için Alman teknik direktör Markus Gisdol ile çalışma kararı alan Kayserispor, geride kalan 10 sezonda 22 farklı teknik direktör ile çalıştı. Sarı-kırmızılılar, bu dönemde Tolunay Kafkas, Hakan Kutlu, Ertuğrul Seçme, Sergen Yalçın, Mesut Bakkal, Marius Sumudica, Ertuğrul Sağlam, Hikmet Karaman, Samet Aybaba, Bülent Uygun, Robert Prosinecki, Bayram Bektaş, Alper Kelkitli, Dan Petrescu, İvko Ganchev, Hamza Hamzaoğlu, Yalçın Koşukavak, Çağdaş Atan, Recep Uçar, Burak Yılmaz, Sinan Kaloğlu ve Sergej Jakirovic yönetiminde sahaya çıktı. Kayserispor’da son 10 sezonda en başarılı dönemini Hikmet Karaman, Çağdaş Atan ve Marius Sumudica ile yaşadı. Kayserispor, 2021-2022 sezonunda Hikmet Karaman ile 47 puan toplamıştı. Sarı-kırmızılı ekip, Çağdaş Atan yönetiminde 2022-2023 sezonunda transfer yasağı olmasına rağmen 47 puan toplayıp ligi 9. sırada noktalamıştı. Romen teknik adam Sumudica’nın görev aldığı 2017-2018 sezonunda ise Kayserispor 44 puan toplamıştı. Kayserispor, en çok 2020-2021 sezonunda hoca değiştirdi. Sarı-kırmızılılar, o sezon Bayram Bektaş, Samet Aybaba, Alper Kelkitli, Dan Petrescu, Ivko Ganchev, Hamza Hamzaoğlu ve Yalçın Koşukavak ile çalışmıştı. Geride kalan sezonu 3 teknik direktör değişikliği ile tamamlayan Kayserispor, yeni sezona Alman hoca Markus Gisdol ile start verecek.
Diyarbakır 20 metrekarelik dükkanına binlerce kaset sığdırdı: Yarım asrı aşkın süredir nostaljiyle yaşıyor Yarım asrı aşkın süredir Diyarbakır’ın Sur ilçesinde faaliyet gösteren 20 metrekarelik stüdyo, hem nostaljiyi hem de teknoloji tutkusunu bir arada yaşatmaya devam ediyor. Tarihi Sur ilçesinde 20 metrekarelik dükkanda nostaljiyi yaşatan stüdyonun kurucusu Muhittin Akbey, çocukluk yıllarından itibaren ses kayıt sektörüne duyduğu tutkuyu mesleğine dönüştürdü. Mesleğine aşık olduğunu belirten Akbey, yıllardır aynı heyecanla çalışmayı sürdürüyor. Günümüzde gençlerin stüdyoya olan ilgisinin arttığını belirten Akbey, özellikle 80’li ve 90’lı yılları yaşayamadıkları için gençlerin nostaljiye ilgi duyduğunu söyledi. Akbey, "Kimi zaman eski şarkıları arıyorlar, bazen de burada kendi izlerini buluyorlar. Bu da onları mutlu ediyor’’ dedi. Kaset döneminin en büyük arşivinin bulunduğu koleksiyonu hakkında bilgi veren Akbey, ’’Yaklaşık 100 yıllık birikimim var. Türkiye’de üretilmiş neredeyse tüm kasetler elimde mevcut. Ticari bir amaçla değil, tamamen keyif ve kültürel miras duygusuyla bu koleksiyonu sürdürüyorum" diye konuştu. Günümüzde kasetlerin artık hatıra olarak değerlendirildiğine de dikkat çeken Akbey, "Bazıları artık kasetleri hediyelik eşya gibi alıyor. Tıpkı bir tabak ya da çanak gibi, hatıra olsun diye saklıyorlar’’ şeklinde konuştu. Teknolojinin hızla değiştiği bir çağda, hem analog hem de dijital dünyayı bir arada yaşatan bu stüdyo, geçmiş ile geleceği birleştiren özel bir mekan olarak varlığını sürdürüyor.