MAGAZİN - 15 Mayıs 2017 Pazartesi 10:22

Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Nuri Alço: 'Ben oynadığım rollerle güzel mesajlar verdim'

A
A
A
Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Nuri Alço: 'Ben oynadığım rollerle güzel mesajlar verdim'

Yeşilçam'da oynadığı rollerden dolayı insanlardan hiçbir tepki almadığını aktaran Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Nuri Alço, oynadığı rollerle gençlere uyuşturucu batağına ve İstanbul'a gittiklerinde kötü yollara düşmemeleri için örnek olduğunu söyledi.

Elazığ’da düzenlenen 10. Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali’ne katılmak için kente gelen ünlüler Sivrice'yi gezdi. Ünlü isimlerden Nuri Alço, Fatih Doğan, Necip Sarıcı, Biket İlhan, Engin Çağlar, Sivrice ilçesinde hayranları ile buluşup fotoğraf çektirdi. Daha sonra Hazar Gölü’nde tekne turu yapan ünlüler doğanın tadını çıkarttı.

Elazığ'ın şirin bir memleket olduğunu belirten Nuri Alço, "Hazar Gölü süper. Burada tekne turu, kayak sporları yapılabiliyor. Burası yemyeşil bir alan ve doğanın içindeyiz. Elazığ tarih kokan bir şehir. İnsanlar doğudan korkuyor ama korkulacak bir yer değil. Doğu deyip geçilmemesi lazım, buralar cennet gibi" dedi.

'Bir yargıç, emniyet müdürü veya babacan bir başsavcı rolünde oynamak istiyorum"

Yeşilçam'da oynadığı rollerden dolayı vatandaşlardan nasıl tepki aldığının sorulması üzerine Nuri Alço, "Ben Yeşilçam'da oynadığım rollerden dolayı hiçbir tepki almadım. Nereye gidersem vatandaşlar yoğun bir ilgi gösteriyor. Ben oynadığım rollerle çok güzel mesajlar vermişim. Gençlere uyuşturucu batağına düşmemeleri ve İstanbul'a gittiklerinde kötü yollara düşmemeleri için örnek olmuşum. Ondan dolayı çok mutluyum. Baktığımız zaman Erol Taş taşlandı, Coşkun aynı şekilde tepki gördü ama benim için aynı şey olmadı. Şu anda ise değişik bir rolde oynamak istiyorum. Bir yargıç, emniyet müdürü veya babacan bir başsavcı rolünde oynamak istiyorum" diye kaydetti.

"Bir hayat arkadaşımın olmasını istiyorum"

Yalnız yaşadığını vurgulayan Alço, "Bir hayat arkadaşımın olmasını istiyorum. Fazla yaşlanmadan biriyle mutlu şekilde yaşamak istiyorum. Beni taşıyabilecek bir insan arıyorum. İnşallah bu yıl şansıma böyle biri karşıma çıkar. Ben yalnız da yaşasam da hiçbir zaman yanlış bir yolda olmayan tek başıma idare eden biriyim. Ama insanın canı ev yemekleri istiyor. Onun için de Eskişehir'e ailemin yanına gidiyorum" ifadelerini kullandı.
Sivrice'de doğa gezisine katılan ünlü oyuncu Fatih Doğan ise "Sivrice'de tekne gezisi yaptık. Sivrice'de harika bir göl manzarası var. Elazığ cennet gibi. Ben Elazığ'dan olmaktan çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Yunus Özhanlı
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Başkan Şerifoğulları, sahada incelemelerde bulundu Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Akpınar Yaşam Alanı ve Doğukent Spor Köyünde incelemelerde bulundu. Geçtiğimiz dönemde vizyon projeleriyle şehri yeni marka değerlerle buluşturan Başkan Şahin Şerifoğulları, yeni dönem projelerine hız kesmeden başladı. Başkan Şahin Şerifoğulları, çalışmaları doğrultusunda, başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte açılışa hazırlanan Akpınar Mahallesi Yaşam Alanı ve Doğukent Spor Köyünde incelemelerde bulundu. Başkan Şerifoğulları ilk olarak 500 metrekare alan üzerinde yapımı devam eden Akpınar Mahallesi Yaşam Alanına gelerek yapımları süren mini amfi tiyatro, kafe, mescit, bisiklet yolu, tartan yürüyüş yolu, çocuk oyun alanları, fitness gurupları, kaskatlı süs havuzu ve oturma alanlarında ki çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Şerifoğulları daha sonra Doğukent Mahallesinde 38 dönüm alan üzerine inşa edilen Spor Köyünde incelemelerde bulundu. Spor köyünde yapımı tamamlana futbol sahası, basketbol sahaları, voleybol sahası, tenis kordu, badminton sahası çalışmalarını inceledikten sonra yapımı devam eden diğer alanlar hakkında çalışanlardan bilgi aldı. Nefes alan bir şehir hedefi doğrultusunda şehri yeni kazanımlarla buluşturduklarını ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Şehrimizin dört bir yanına kazandırdığımız yaşam alanlarına bir yenisini daha ekliyoruz. Akpınar, Sarayatik ve Çarşı Mahallelerimiz başta olmak üzere çevre mahallelerimizin yararlanacağı yaşam alanımızda çalışmalar tamamlandı. İnşallah kısa süre içerisinde şehrimizin merkezinde yer alan çocuklarımızın, gençlerimizin, ailelerimizin keyifli vakit geçirecekleri yeni yaşam alanımızı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Şehrimiz açısından bir marka değeri taşıyan çocuklarımızı, gençlerimizi sportif faaliyetlerle bütünleştirecek Spor Köyü’nde de çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Şehrimizin beklenti ve ihtiyaçlarına kalıcı çözümler üretmek ve her alanda güçlü, her alanda kalkınmış bir şehir için tüm ekibimizle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Eskişehir University of Maribor Araştırmacıları ESTÜ’yü ziyaret etti TÜBİTAK 2508 Slovenya Araştırma Kurumu ile İkili İşbirliği Destek Programı kapsamında yürütülen "Nanoakışkanların Modellenmesinde Kullanılan Yaklaşımların Doğal Taşınım Mini-Döngüleri Yardımıyla Değerlendirilmesi (Nanofluids Modeling Strategies Evaluation based on Natural Circulation Mini-Loops-NANOMETRE)” projesi çerçevesinde, Slovenya ekibi 14-17 Mayıs 2024 tarihleri arasında Eskişehir Teknik Üniversitesi’ni (ESTÜ) ziyaret etti. Ziyarette, proje ile ilgili sunumlar yanında ESTÜ ortaklığında gerçekleştirilebilecek yeni bilimsel araştırma projeleri üzerinde duruldu ve laboratuvar gezileri yapıldı. Ziyaret kapsamında Mühendislik Fakültesi Seminer Salonu’nda Doç. Dr. Elçioğlu proje hakkında bilgilendirici bir sunum yaptı. Ardından Prof. Dr. Jure Ravnik, "Matematiksel Modelleme Alanında Araştırmalar", Dr. Bla Kamenik "Dondurarak Kurutmanın Çok Ölçekli Modellemesi" ve Nejc VOVK "Stokes Akışında Parçacıklara Etki Eden Sürüklenme İçin Sinir Ağı Modelleri" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi. Sunumlar, soru-cevap oturumuyla sona erdi. Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, NANOMETRE Proje Ekibini makamında kabul etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Onur Kaya’nın da hazır bulunduğu ziyarette University of Maribor proje yürütücüsü Prof. Dr. Jure Ravnik, Dr. Bla Kamenik ve Nejc Vovk, Türkiye ekibinden ise proje yürütücüsü Doç. Dr. Elif Begüm Elçioğlu ve proje araştırmacısı Dr. Öğr. Üyesi Erdem Özyurt yer aldı. Görüşmede devam eden projenin güncel durumu ve Eskişehir Teknik Üniversitesi ile University of Maribor arasındaki araştırma işbirliklerinin artırılması konuları ele alındı.
Tekirdağ Kampüsü Gazze’ye çevirdiler: Senaryosu bile acıtıyor Tekirdağ’da üniversiteli öğrencilerin İsrail’in saldırısı altındaki Gazze için başlattığı protestolar bugünde devam etti. Öğrenciler Gazze’lilerin acılarını duyurmak için kampüsteki ağaçlara parçalanmış kanlı terlikler, oyuncaklar, biberon, emzikler, doktor önlükleri ve kefenleri astılar. İsrail’in Gazze’ye başlattığı saldırı sonrası tepkiler çığ gibi büyümeye devam ederken üniversite öğrencileri de İsrail’e dur diyebilmek için eylemlerini ve protestolarını sürdürüyor. Üniversiteli öğrenciler protesto alanı oluşturdukları alandaki ağaçlara Gazze’nin acılarını daha iyi anlatabilmek ve duyurabilmek için İsrail’in saldırıları sonrası Gazze’deki senaryoyu kampüste gözler önüne sermeye çalıştı. Öğrenciler tarafından alanda bebek mezarlıkları oluşturularak içerisine kanlı kefenler ve kanlı oyuncaklar bırakıldı. Bunun yanı sıra parçalanmış kanlı terlikler, ayakkabılar, oyuncaklar, biberon, emzikler, doktor önlükler ve kefenler kampüsteki ağaçlara asıldı. Öğrenciler aynı zamanda İsrail’in saldırılarına karşılık kampüste yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş boyunca çeşitli sloganlar atılarak Filistin Bayrakları taşındı. Yürüyüşü sonucunda öğrenciler tarafından çeşitli açıklamalar yapıldı. Yürüyüşün ardından grup adına açıklamada bulunan üniversite öğrencisi Süleyman Karakurt, "İsrail’in Filistin’de yaptığı zulümle uluslararası hukukun ve insan haklarının en temel prensiplerini alanen ihlal edildiği görülüyor. Tüm dünya insanlık onurunun çiğnendiği, çocuklarının hedef alınarak yok edildiği bir soykırıma şahit oluyor. Bu zulüm karşısında sensiz kalmak, suça ortak olmak demektir. Bizler bu durumu asla kabul etmiyoruz. Filistin halkı uzun yıllardır baskı ve işgal altına yaşam mücadelesi vermektedir. Son dönemde artan şiddet olayları sivillere yönelik kasıtlı saldırılar ve temel insani ihtiyaçların karşılanamadığı insanlık dışı şartlar, durumu soykırım boyutuna taşımaktadır" dedi. Öğrencilerden Merve Özcan da Gazze’de yaşananlara ses çıkartmanın insanı ve vicdani bir görev olduğunu ifade ederek, "Gazze’de yaşananların normalleştirilmemesi gerekiyor. Kampüs intifadalarının direniş meşalesini Tekirdağ’da yaktık. Yaptığımız çeşitli etkinliklerle yaşanan soykırımı geniş kitlelere duyurduk. Yaptığımız farkındalık etkinlikleriyle insani ve vicdani duyguları harekete geçirdik" diye konuştu.