GÜNDEM - 16 Mayıs 2022 Pazartesi 12:46

“Yılın Bürokratı” Prof. Dr. Temel Kotil seçildi

A
A
A
“Yılın Bürokratı” Prof. Dr. Temel Kotil seçildi

Ekonomist Dergisi'nin gelenekselleşen 'Yılın İş İnsanları' ödüllerinde bu yıl Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, ‘Yılın Bürokratı’ seçildi. Prof. Dr. Temel Kotil, "‘Ekonomist Dergisi'nde 'Yılın Bürokratı' olarak seçilmek gurur verici. Birlikte omuz omuza çalıştığım ve bana destek olan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Ekonomist Dergisi bünyesinde bu yıl 31’incisini düzenlenen 'Yılın İş İnsanları' anketinde dokuz kategoride en çok oyu alan Prof. Dr. Temel Kotil oldu.

Yılın Bürokratı olarak seçilen Prof. Dr. Temel Kotil, "Şirkette 5’inci yılımı doldurdum. 6’ncı yılımdayım. İlk yıllarımda toplam çalışan sayımız 5 bin kişiydi bugün ise 12 bin kişiye eriştik. Ülkemize kazandıracağımız projelerimizin gerçekleşmesi için istihdam kaynaklarımızı artırdık. Bu 6 yıl içerisinde birçok ilk yaşadık. Ürünlerimizin ilk ihracatlarını gerçekleştirdik, bu gururu tüm çalışma arkadaşlarım ile birlikte yaşadık. Bu vesileyle gece gündüz çalışarak ülkemize katkı sağlamaya devam eden biri olarak Ekonomist Dergisi'nde 'Yılın Bürokratı' olarak seçilmek gurur verici. Birlikte omuz omuza çalıştığım ve bana destek olan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Anket sonucunda dokuz kategoride en çok oyu alan Prof. Dr. Temel Kotil, 2016 yılından bu yana Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü olarak görev yapıyor.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Hakkında

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, sabit ve döner kanatlı hava platformlarından insansız hava araçları ve uzay sistemlerine kadar entegre havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin tasarım, geliştirme, modernizasyon, üretim, entegrasyon ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde 4 milyon metrekare açık, 640 bin metrekare kapalı alanda 12 bini aşkın çalışanı ile hizmet vermeye devam ediyor. Türkiye’nin teknoloji merkezi konumunda olup; havacılık, uzay ve savunma sanayiinde küresel oyuncular arasında yer alıyor.

Muhammed Musab Gümüşer
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Reklam Kurulu’ndan 5 ayda yaklaşık 108 milyon lira ceza Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Reklam Kurulu’nun 16 Mayıs tarihinde gerçekleştirdiği 345 sayılı toplantısında, ele alınan 119 dosyadan 110’unun mevzuata aykırı bulunduğu ve bu dosyalar için durdurma cezası ile toplamda 13 milyon 744 bin 459 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildiği bildirildi. Bakanlığın yaptığı açıklamada, geleneksel ve dijital mecralarda sağlık reklamlarından sosyal medya fenomenlerinin reklamlarına, gıda takviyesi reklamlarından indirimli satış reklamlarına kadar birçok sektördeki reklam ve uygulamaların incelendiği belirtildi. Denetimler kapsamında, bir firmanın çeşitli mecralar üzerinden yayınladığı kampanya ilanlarında, indirimli satış süresinin 6 ay olarak belirlendiği tespit edildi. İncelemede, ’sezon indirimi’ başlığıyla kış, ilkbahar ve yaz olmak üzere üç sezona yayılan ve sürekli değişen ürünlerin dahil edilmesiyle yapılan kampanyaların, tüketicilerde belirsizlik ve sürekli indirim algısı meydana getirdiği gerekçesiyle durdurulmasına karar verildi. ’Anne tarifi’ ifadesine durdurma cezası Açıklamada, hızlı tüketim ürünlerinin tanıtımlarında kullanılan ’anneler tarafından hazırlanan ürünlere eş değer’ ifadelerinin mevzuata aykırı bulunduğu bildirildi. Gıda sektöründe, özellikle çocukların tüketimine yönelik ürünlerde, ’anne tarifi’, ’anne formülü’, ’anne dokunuşu’ gibi ifadelerin kullanımı, bu ürünlerin ev şartlarında hazırlanmış gibi gösterilerek yanıltıcı nitelikte olduğu gerekçesiyle durduruldu. Reklam Kurulu’nun, bu yılın ilk beş ayında toplam 756 dosyayı değerlendirdiği bilgisi verilen açıklamada, aldatıcı reklam veya haksız ticari uygulama olduğu tespit edilen 664 dosya için durdurma cezası ve toplam 107 milyon 883 bin 569 lira idari para cezası uygulandığı bilgisi verildi.