MAGAZİN - 15 Ocak 2016 Cuma 09:34

'Yunus Emre Aşkın Yolculuğu' dizisinin tanıtımı yapıldı

A
A
A
'Yunus Emre Aşkın Yolculuğu' dizisinin tanıtımı yapıldı

TRT 1'de 19 Ocak'ta yayınlanmaya başlayacak olan Yunus Emre'nin hayatının anlatıldığı ‘Yunus Emre Aşkın Yolculuğu’ isimli dizinin tanıtımı yapıldı. Oyuncuların dizide giydikleri kostümlerle katıldıkları tanıtımda konuşan Yapımcı Mehmet Bozdağ, “Yunus Emre’yi, Mevlana’yı anlatan projeleri bizim çoktan yapmamız lazımdı. Maalesef çok geç kaldık” dedi.

TRT 1'de yayınlanmaya başlayacak ‘Yunus Emre Aşkın Yolculuğu’ isimli dizinin tanıtım toplantısı, Beykoz Kundura Film Platolarında gerçekleştirildi. Toplantıya dizinin yapımcısı Mehmet Bozdağ, Yönetmen Emre Konuk ve dizinin oyuncuları katıldı. Oyuncular, tanıtım toplantısına dizide giydikleri kostümlerle katıldı.

“UZUN VE MEŞAKKATLİ BİR ÖN HAZIRLIK SÜRECİ OLDU”
Toplantıda ilk olarak konuşan dizinin yapımcısı Mehmet Bozdağ, “Hazreti Yunus’u, onunla beraber onun kültür ve irfan dünyasını ekrana getirmek başlı başına bir sorumluluk ve mesuliyet duygusunu da beraberinde getiriyor. Bu duygu ve düşüncelerle projemizi hayata geçirirken, uzun ve meşakkatli bir ön hazırlık süreci oldu. Yani her ne kadar Diriliş Ertuğrul projesinde bir bilgi ve malumat olsa da, Yunus Emre projesi üzerinde o dönemin irfan dünyası üzerinde derin bir çalışma içerisine girdik” dedi.

“MAALESEF ÇOK GEÇ KALDIK”
Bütün projelerin sinemaya aktarılarak dünyanın bir çok yerinde gösterilmesini sağlamak gerektiğini vurgulayan Bozdağ, “Bir milletin temel değerleri nedir? Kurucu her alanda, kültür, sanat, siyaset alanda, kurucu figürleri ön plana çıkarmamız lazım. Yunus Emre’yi, Mevlana’yı bugüne kadar bizim çoktan yapmamız lazımdı. Maalesef çok geç kaldık. Bizim bir çok değerimiz var. Yunus Emre projesini de sinemaya taşımayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Yönetmen Emre Konuk ise dizinin kendilerine büyük bir sorumluluk yüklediğini belirterek, Yunus Emre’yi izleyiciye aktarabilmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

“YUNUS EMRE’NİN AŞKINI DEĞİL, AŞKA YOLCULUĞUNU ANLATIYORUZ”
Yunus Emre rolünde oynayan Yusuf Gökhan Atalay ise seyirciye seslenerek, “Geçen sezon da başlarken, hikayemiz hakim olduğumuz için önden söyleme şansımız olmuştu. Seyircinin sabretmesini söylemiştik. Çünkü biz Yunus Emre’nin aşkını değil, aşka yolculuğunu anlatıyoruz. Yani nereden nereye geldiğini anlatıyoruz. Bu süreç içerisinde de her beşer gibi yaptığı hatalar oluyor. Bir sihirli değnekle olmadığını bunun, bir mücadele ile, dertle dertlenmeyle bir yol arar olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. O yüzden yine iyi bölümlerde seyirci, bu böyle oldu mu, bu yapıldı mı şeklinde bir şeyler aklına gelebilir, demesinler. Biz zaten onun nasıl düzeldiğini anlatıyoruz” diye konuştu.

Dizinin minik oyuncusu Arda Kalaycı, “Ben şuan çok heyecanlıyım. Bazı şeyler bana garip geldi etrafımda. Şimdi kendimi huzurlu hissettim bir an. İsmail afacan bir karakter. Aynı benim gibi. Böyle olması da tabii ki beni mutlu etti. Seviyorum böyle işleri” ifadelerini kullandı.

MUSTAFA ESEN 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun 631. Geyikkoşan Hıdırellez Şenlikleri ve Yağlı Pehlivan Güreşleri nefes kesti SAMSUN (İHA) – Bu yıl 631.’si düzenlenen Geyikkoşan Hıdırellez Şenlikleri ve Yağlı Pehlivan Güreşleri büyük beğeni topladı. Alaçam Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Geyikkoşan Hıdırellez Şenlikleri ve Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde başpehlivanlığı finalde Bekir Eryücel’i yenen Yıldıray Pala kazandı. Güreşlerde 600 güreşçinin mücadelesi nefes kesti. Protokol üyeleri şenlik alanına mehteran eşliğinde çalınan marşlarla girdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşması yapan Alaçam Güreş Ağası İbrahim Deniz, "Burada atalarımızdan devraldığımız bu değerli geleneği sürdürüyor, kültürümüzü ve tarihimize olan bağlılığımızı gösteriyoruz. Hep birlikte Alaçam’ımızın, Samsun’un ve Türkiye’mizin kültürel zenginliklerini yaşatmaya devam edelim" dedi. Alaçam Belediye Başkanı Ramazan Özdemir ise, "Tarihi bir geçmişe sahip olan etkinliğimizi bu yıl bütün kurum ve birimlerimizin destekleriyle artırarak daha kapsamlı bir şekilde gerçekleştirmeye çalıştık. Amacımız ilçemizin süregelen geleneğini daha iyi yerlere taşımaktır. Geyikkoşan güreşlerinin tarihi olarak ülke çapında önemli bir yere sahip olduğunu da vurgulamak istiyorum. Tarihi olarak Candaroğulları döneminde, bundan tam 631 yıl önce başlayan bir geleneği sürdürmenin onurunu yaşıyoruz” diye konuştu. Alaçam Kaymakamı Fatih Kayabaşı da konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi. Yapılan ağalık yarışmasını 2 milyon 555 bin TL ile mevcut Alaçam Güreş Ağası iş adamı İbrahim Deniz kazandı. Şenlikte ayrıca "Keşkek Kazanı" açılış programı düzenlendi. Şenlikte mesire alanında seyyar tezgahlarda helvadan çereze kadar çeşitli ürünler satıldı. Şenliğe protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, İstanbul’da yaşayan Alaçamlı iş adamları ve vatandaşlar katıldı.
Antalya İbrahim Üzülmez: "Son 3 haftada karakterimizi göstererek alkışlanmak istiyoruz" Pendikspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Antalyaspor deplasmanında aldıkları 3 puana ilişkin, “Bizim için tamam mı, devam mı niteliğinde maçtı. Kazandığımız için mutluyuz. Son 3 hafta karakterimizi göstererek alkışlanmak istiyoruz” dedi. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Pendikspor, deplasmanda Antalyaspor’u 2-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından basın toplantısında maçı değerlendiren Pendikspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, 3 puanı aldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Üzülmez, "İhtiyacımız olan bir galibiyet aldık. Mutluyuz. Daha önce de bu mücadeleyi gösteriyorduk. Şansızlığımızdan kazanamadığımız maçlar vardı. Tamam mı, devam mı niteliğinde bir maçtı. Kolay değil Antalya deplasmanında önce 1-0 yenik başlayıp skoru 2-1’e getirmek. Biz pes etmeyen bir takımız. Üzüldüğümüz noktalardan birisi 33 puan yaptık ama 4-5 puan daha fazla alabilirdik. Bu maçta o direnci gösterdik. Bu maçta 23’e yakın pozisyonumuz var. 3 veya 4’ü bulabilirdik ama sonuna gitmede sıkıntı yaşıyoruz" dedi. Sergen Yalçın’ın ikinci yarının başında 2 oyuncu değişikliği sonrası baskı hissettiklerini aktaran Üzülmez, "Sonuna kadar mücadele eden bir takımız. Ne olursa olsun karakterimizi bundan sonraki 3 haftada göstererek alkışlanmak istiyoruz. Son 3 mata bu yarışın içerisinde olacağız. Galibiyet moral oldu” diye konuştu.
İstanbul Fenerbahçe son 2 deplasmanda 4 puan bıraktı Süper Lig’de en fazla puan topladığı sezonu yaşayan Fenerbahçe, son 2 deplasman maçında 4 puan kaybederek şampiyonluk yarışında yara aldı. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Fenerbahçe, Konyaspor’a konuk olurken sahadan 0-0 beraberlikle ayrıldı. Bu sonuçla puanını 90’a yükselten sarı-lacivertliler, ligde son 3 haftaya girilirken lider Galatasaray’ın 6 puan gerisine düştü. Bu sezon dış sahada mağlubiyet yaşamayan Kanarya, üst üste elde ettiği 10 maçlık galibiyet serisinin ardından Sivasspor ve Konyaspor maçlarında 2’şer puan kaybetti. Fenerbahçe dış sahada oynadığı 18 maçta 15 galibiyet, 3 beraberlik alarak 48 puan topladı ve 2020-2021 sezonunda elde ettiği ‘dış sahada en fazla puan toplama rekorunu’ da geride bıraktı. Sarı-lacivertliler 3. kez gol atamadı Sarı-lacivertliler, 18 hafta sonra bir maçta fileleri havalandıramadı. Ligde 89 golle, en golcü takım olan Fenerbahçe, 3. kez rakip fileleri havalandıramadan maçı tamamladı. İsmail Kartal’ın öğrencileri ligin 36. haftasında 12 Mayıs Pazar günü Kayserispor’u konuk edecek. Mert Müldür cezalı duruma düştü Konyaspor mücadelesine yedek kulübesinde başlayan Mert Müldür, iki takım oyuncularının yaşadığı gerginlik sonrası itirazda bulunurken hakem Bahattin Şimşek tarafından 34. dakikada sarı kart gördü. Bu sezon ligde 4. sarı kartını gören Mert, gelecek hafta iç sahada oynanacak Kayserispor müsabakasında cezalı duruma düştü. 25 yaşındaki futbolcu Samsunspor’la oynanan iki maçta ve Pendikspor karşılaşmasında sarı kart görmüştü. Konyaspor’a karşı 52. dakikada Osayi-Samuel’in yerine oyuna giren Mert Müldür, sarı-lacivertli formayla bu sezon 25 lig maçında görev aldı.