EKONOMİ - 24 Kasım 2011 Perşembe 20:26

Zanox, Türk pazarını fethediyor

A
A
A
Zanox, Türk pazarını fethediyor

Zanox İstanbul ofisinin resmi açılışını, online pazarlama ve e-ticaret sektörünün lider temsilcisi "ETİD" ile birlikte bir etkinlik ile gerçekleştiriyor.

Etkinlik, Türkiye'de halen çok yeni olan performans reklamcılığı kanalıyla ilgili ilk izlenimler ve pazarın gelişimine odaklanacak. zanox, bu yılın Mayıs ayında Türk pazarına giren ilk Avrupalı performans reklamcılığı ağı olmuştu. "Türkiye'de geçirdiğimiz birkaç ay içerisinde, performansa dayalı online reklamcılık iş modelimiz reklamverenler, yayıncılar ve ajanslar tarafından çok iyi bir şekilde algılandı" diye belirten zanox Satıştan sorumlu genel müdür yardımcısı Christian Kleinsorge sözlerine şöyle devam etti:

"Yakın zamanda duyurduğumuz, Avrupa'nın ilk performans reklamcılık pazaryeri olan 'zanox marketplace' ile, çok yakında Türk şirketlerine hem yurtiçi hem de uluslararası pazarlarda yeni satış kanalları açacağız."

E-TİCARETTE HIZLI BÜYÜME

ETİD, Türk e-ticaret şirketlerinin lider derneği olarak, 2007'den bu yana Türkiye'de e-ticaretine ilişkin hukuki altyapının oluşturulmasında, mevzuattaki eksikliklerin veya ihtiyaçların tespitinde ve çözümlenmesinde aktif rol oynamıştır. Türkiye e-ticaret sektörü 2011'in ilk yarısında yüzde 50 oranında bir büyüme gösterdi. Buna paralel olarak, 2010 yılında Türkiye'de online reklam harcamaları da yüzde 29,6 ile (Rusya'nın hemen ardından, kaynak: IAB) Avrupa'daki en yüksek ikinci büyüme hızına sahip oldu.

ETİD Başkanı, Hakan Orhun, online pazarlama kanalını Türk perakende sektöründeki sürekli gelişimin merkezi gücü olarak görüyor: "zanox, Avrupa online reklamcılığının en önemli öncülerden biri olarak, kalite standartlarını geliştiriyor ve dolayısıyla Türkiye'deki tüm internet sektörünün gelirlerini arttırıyor. Reklamverenler ve yayıncılar tek platformda bir araya geliyor ve internetteki yeni iş fırsatlarından yararlanıyor. Bu, gelişen pazarımızda, reklamverenler, içerik sağlayıcılar ve nihayetinde internet kullanıcıları için son derece olumlu bir gelişme."

Groupon (Şehir Fırsatı), Hızlıal, Trendyol, Vestel, Bigpoint, İstanbul.net, Joygame, Gezisitesi ve Hilton Otelleri gibi perakende, seyahat ve telekomünikasyon / hizmet sektörlerinden ünlü şirketler dahil olmak üzere, yaklaşık yirmi beş yerli ve uluslararası reklamveren zanox ile Türkiye'de performansa dayalı online pazarlamaya duydukları güveni belirttiler bile. "Lansmanımız çok başarılı oldu; çok yoğun bir ilgi var. 2012 yılında büyümeye devam etmek istiyoruz, zira Türk pazarı zanox için büyük olanaklar sunuyor," diye açıklayan zanox'un Türkiye Ülke Müdürü Murat Kalafat sözlerine şöyle devam ediyor: "Yerel ajanslar ile yakın işbirliğimizi genişletmek stratejik odağımız olacak."

Zanox'un Türkiye'deki ilk müşterilerinden biri olan Joygame genişlemesinde büyük ölçüde performans reklamcılığını kullanıyor. zanox, Joygame'i özellikle yerel ve uluslararası uzmanlığı ve kapsamlı tavsiyeleriyle ikna etmeyi başardı. "zanox'un global deneyimi şirketimize sayısız yarar sağlıyor. Önümüzdeki 6 ay içinde yapacağımız beş online oyun lansmanıyla, gelecek altı ay içerisinde şirketimizin tarihindeki en büyük pazarlama yatırımını gerçekleştireceğiz," diyen Joygame CEO'su Barış Özistek şunun altını çiziyor: "Bu sebeple, zanox ile performansa dayalı pazarlama ortaklığı bizim için başarının anahtarı olacaktır."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da geniş çaplı asayiş uygulaması Bursa’da polis ekiplerince gerçekleştirilen asayiş ve kumar uygulamalarında 1 aranan şahıs yakalanırken, kumar oynatılan iş yerine adli işlem yapıldı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde geniş çaplı asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan sabit asayiş uygulamasında 182 araç kontrol edilirken, 254 şahsın sorgulaması yapıldı. Uygulamada 1 aranan şahıs yakalandı. Osmangazi ilçesi Emek bölgesinde 5 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında ise 78 araç kontrol edilirken, 214 şahıs sorgulandı. Ahlak Büro Amirliği koordinesinde Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde yapılan kumar uygulamasında 10 iş yeri denetlendi. Denetimlerde 1 iş yerinde kumar oynandığı tespit edilerek iş yeri sorumlusu hakkında "Kumar Oynamak İçin Yer ve İmkan Sağlamak" suçundan adli işlem yapıldı. Kumar oynayan şahıslara idari yaptırım uygulandı. Ayrıca 1 iş yerinde 4207 Sayılı Kanuna muhalefet, 2 iş yerinin ruhsatsız olduğu tespit edildi. Ruhsatsız iş yerlerinden biri zabıta ekiplerince mühürlendi. Uygulamada 225 şahsın UYAP sorgulaması yapıldı. Ahlak Büro Amirliği koordinesinde Osmangazi ilçesinde yapılan umuma açık iş yeri uygulamasında ise 149 şahsın sorgulaması yapılırken, denetlenen 5 iş yerinden 2’sinde çalışan toplam 3 şahsın SGK kaydının olmadığı tespit edildi. Polis ekiplerinin kent genelindeki asayiş uygulamalarının kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.
Mersin Okul müdürünü vuran öğrenci ile babası tutuklandı Mersin’in Anamur ilçesinde okul müdürünü vuran 12 yaşındaki öğrenci ile azmettirme suçundan gözaltına alınan babası çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olay, dün sabah saat: 08.30 sıralarında ilçeye bağlı Çarıklar Mahallesi’ndeki Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, M.K. (12), okulun önünde oturan okul müdürü Ender Kara’ya (39) doğru hızla gelerek tüfekle ateş etti. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kara, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri ise çocuğu okulda gözaltına aldı. Olayda kullanılan ruhsatsız tüfeğe el konulurken baba Y.K. de (55) Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Baba ve oğlunun savcılıkta ifadesi alınmasının ardından tasarlayarak, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs ve azmettirme suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheli baba azmettirme, oğlu ise öldürmeye teşebbüs suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Valilik olayla ilgili açıklama yapmıştı Mersin Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada; "İlimiz Anamur İlçesi Çarıklar Mahallesinde bulunan Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulunda, 22.12.2025 günü saat: 08.30 sıralarında M.K. isimli öğrenci, okul bahçesinde, Okul Müdürü E.K.’yı tüfek ile karın bölgesinden yaralamıştır. Yaralanan Okul Müdürü E.K. derhal hastaneye kaldırılmış olup, tedavisi devam etmektedir. Olayı gerçekleştiren öğrenci gözaltına alınmış, konuya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denilmişti. Öteyandan Mersin’deki bir hastaneye sevk edilen okul müdürünün tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü bildirildi.