EKONOMİ - 08 Ekim 2021 Cuma 15:54

Zorlu Enerji’den, müşterilerin hayatını kolaylaştıracak yenilik

A
A
A
Zorlu Enerji’den, müşterilerin hayatını kolaylaştıracak yenilik

Enerji şirketi Zorlu Enerji, abonelerine hızlı ve kolay yoldan fatura ödemelerini ve talimat işlemlerini sağlayacak uygulamayı başlattı. Uygulama sayesinde şirketin aboneleri artık fatura ödeme ve talimat işlemlerini bankalardaki işletme kodu ve abone numarası yerine sözleşme hesap numarası ile gerçekleştirebilecek.

Müşterilerinin hayatını kolaylaştırmaya devam eden Zorlu Enerji, müşterilerine fatura ödemelerini ve talimat işlemlerini, sözleşme ve faturalardaki sözleşme hesap numarası ile kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilme imkanı sağlayan uygulamasını devreye aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, şirketin aboneleri artık fatura ödeme işlemlerini 21 haneden oluşan işletme kodu ve abone numarası ile ödemek yerine faturada yer alan 10 haneli sözleşme hesap numarasını girerek kolayca gerçekleştirebilecek. Müşteri memnuniyetini artırmak amacıyla hayata geçirilen uygulama ile tüketicilerin faturalarını kolayca ödemesi ve talimat işlemlerini en kolay şekilde verebilmesi amaçlanıyor. Ayrıca ''Son ödeme tarihi sizden sorulur'' kampanyası ile otomatik ödeme talimatı veren müşteriler fatura son ödeme tarihini çağrı merkezini arayarak diledikleri bir tarih olarak belirleyebiliyorlar.

Dijital abonelikle evden abonelik ve fatura oluşturma imkanı sağlıyor
Zorlu Enerji’nin üç ay önce başlattığı çağrı merkezi üzerinden dijital endeks ve fatura oluşturma uygulaması tüketicilerin hayatına önemli kolaylık sağladı. Uygulama sayesinde, elektrik saatleri erişilemeyecek yerlerde olması nedeniyle okunamayan her müşteri için anlık bilgilendirme SMS’i gönderiliyor. Çağrı merkezinden tam otomasyon ile müşterilerin bildirdiği endeksler işleniyor ve otomatik olarak fatura oluşuyor. İlgili faturalar SMS ve mail yolu ile dijital ortamda kullanıcılara iletiliyor. Yıl sonuna kadar yaklaşık 100 bin faturanın çağrı merkezi kanalı ile oluşturulmasının öngörüldüğü, faturaların aboneler tarafından oluşturulmasına da imkan tanıyan uygulamada, uygulamanın başlatıldığı ilk üç ayda 21 bin adet fatura çağrı merkezi kanalı ile oluşturuldu.

Hayata geçirdiği farklı dijital kanallarla müşterilerine dijital deneyim yaşatmayı amaçlayan şirket, yılsonuna kadar gerçekleşmesi öngörülen abonelik işlemlerinin yüzde 80’ini dijital olarak gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Yabancı öğrenciler Sivas’ta bayramlaştı Üniversite öğrenimi için Sivas’a gelen Afrika uyruklu öğrenciler Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinlikte hem toplu olarak bayramlaştı hem de Türkiye ve Sudan mutfağına özgü lezzetleri tattı. Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü, ‘Kurban Paylaşmaktır’ sloganıyla örnek bir etkinliğe imza attı. Sivas’ta yaşayan Afrika uyruklu öğrencileri bir araya getiren Vakıflar Bölge Müdürlüğü, öğrencilere yemek ikramında bulundu. Sudan’ın yöresel lezzetlerinin de yapıldığı etkinlikte öğrenciler bayramlaştı. Etkinliğe yaklaşık 200 yabancı uyruklu öğrenci katıldı. Etkinlik ile ilgili bilgiler veren Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, “Biz Vakıf çalışanlarının ve Vakıfa gönül verenlerin en hazlı günlerinden birindeyiz. Sudanlı birkaç öğrencimiz bize müracaat ettiler. ‘Ailelerimize gidemiyoruz, Kurban Bayramı’nı da burada geçireceğiz. Bu hususta bize yardımcı olur musunuz?’ dediler. Bizler de tabi dedik. Böylece ailelerine gidemeyen, onlarla bu hazzı yaşayamayan evlatlarımıza bu ortamı hazırladık. Ecdadımızdan aldığımız bayrağı taşıyoruz. Biz aynı ecdadın çocukları olarak burada bayramlaşmayı paylaşıyoruz. Bayramın ikinci gününde bu yavrularımız birbirleri ile buluştular, bayramlaştılar” ifadelerini kullandı. “Aile olmayı tercih ettik” Evlerinden uzak kalan arkadaşları için bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Sivas Sudanlı öğrenciler Topluluğu Başkanı Fadi Alameldin Abdalla Eltahır, “Sivas’ta okuma fırsatı sunan Türkiye Cumhuriyeti Devletine teşekkür etmek istiyorum. Türkiye’ye ayak bastığımız andan itibaren Allah razı olsun Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz bize yardımcı oldu. Arkadaşlarımız bayramda ailelerinden uzak olunca biz aile olmayı tercih ettik. Türk yemeklerine benzer Sudan yemekleri yaptık. Sudan baharatları getirdik, arkadaşlar da yardımcı oldular. Türk yemekleri ve Sudan yemeklerini karıştırdık. Ortaya güzel bir şey çıktı. Bu etkinlikten dolayı çok mutluyuz” şeklinde konuştu.