YEREL HABERLER - 22 Nisan 2017 Cumartesi 09:32

Durankaya’da 23 Nisan coşkusu

A
A
A
Durankaya’da 23 Nisan coşkusu

Hakkari’nin Durankaya Beldesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşku ile kutlandı.

Hakkari’nin Durankaya Beldesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşku ile kutlandı.


Durankaya Belediye Başkanlığı ve Pınarbaşı İlkokulu ve Ortaokulu tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinliği Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, karakol komutanı, muhtarlar, bölgenin okul müdürleri, imamlar ve belde sakinleri katıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinliklerde konuşan Belediye Başkanı Fatih Keskin, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yetiştiren değerli öğretmenlerimiz ve çok kıymetli öğrenci kardeşlerim saygı değer belde sakinleri Allah’ın rahmeti ve bereketi hepimizin üzerine olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği, 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Böylesine güzel bir günde sizlerle beraber olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Çocuklara olan sevgimi hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Değerli veliler, çocuklarımızı sevelim, önemseyelim fikirlerine saygı duyalım; çünkü bu çocuklar yarın bu ülkede söz sahibi olacak. ülkemizin ve memleketimizin refahı huzuru için yetkili konuma gelecektir. Bugün aldıkları eğitim, hepimizin yarını için büyük önem arz etmektedir. Velilerimiz bu anlayışla hareket ettikten sonra, bu çocuklarımızı hiç kimse başarıya giden yolda durduramayacaktır. Burada değerli öğretmenlerimize de olumsuzluklara rağmen, çocuklarımız için ellerinden geleni yaptıkları için ve kendi evlatları gibi öğrencilerimize yaklaştıkları için sonsuz teşekkür ediyorum. Milli eğitim müdürümüz ve ekibi, okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz gerçekten ilimiz eğitimi için ellerinden geleni ziyadesiyle yapmaktadırlar. Sevgili çocuklar sizler bizim geleceğimiz, umudumuz ve yaşama kaynağımızsınız. Hepinizin gözlerinden öpüyorum. Rabbim sizleri bütün sıkıntılardan ve sorunlardan korusun her daim zihin açıklığı versin. Ailenize, büyüklerinize, öğretmenlerinize saygıda kusur etmeyin, eğitim de yani bilgi konusunda her zaman istekli olun, her şeyin fazlası zarardır ama bilginin fazlası zarar değildir aksine kardır menfaattir. Arkadaşlarınıza sevgiyle yaklaşın, herşey paylaşınca azalır ama sevgi paylaştıkça artış gösterir. Güzel bir devletimiz, güzel bir şehrimiz ve güzel olanaklarımız var bunları değerlendirin. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun. Sizleri sevgiyle kucaklıyor” şeklinde konuştu.


Keskin, konuşmasının sonunda programda emeği geçen okul müdürü Ramazan Çetinkaya ve okulun öğretmenleri Erdal Mar, Selin Çelik, Gizem Aktaş, Kader Kaydı’ya teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Başkan Yıldırım, Ümraniye’de 11 kütüphanenin açılışını yaptı Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye’deki 11 okulda yapımı tamamlanan kütüphanelerin toplu açılışını Atatürk Ortaokulu’nda gerçekleştirdi. Ümraniye’de bulunan 11 okulda yapımı tamamlanan kütüphanelerin açılışını Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım tarafından, Atatürk Ortaokulu’nda yapıldı. Açılış törenine, Başkan İsmet Yıldırım’ın yanı sıra Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özen, Anadolu Sigorta Genel Müdürü Zekai Mehmet Tuğtan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Başkan İsmet Yıldırım, “Sosyal sorumluluk projesinin açılışı için sizlerle birlikteyiz. Bugün çok güzel bir hizmeti sizlerin huzurunda açıyoruz. Katkılarından dolayı başta Anadolu Sigortamızın Genel Müdürü Mehmet Bey olmak üzere tüm çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Nice böyle sosyal sorumluluk projelerini açmaya devam edeceğiz. Ümraniye’mize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. İlçe genelinde okullarda yapılan 11 adet kütüphanenin listesi şu şekilde, Selçuk Ecza 50.yıl Ortaokulu, Çayırönü İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Mahmut Coşkunsu Ortaokulu, Mebruke Salih Koçak Ortaokulu, Yasemin Tekin İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, Zehra Asım Ülker Anadolu Lisesi, Şehit Köksal Karmil Ortaokulu, Şehit Köksal Karmil İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit Ahmet Onay Ortaokulu.
Balıkesir 1 Mayıs kutlamalarına çizgi film ve sinema kahramanı Zoro kıyafeti ile katıldı Balıesir’in Edremit ilçesinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü düzenlenen kortej yürüyüşü ve mitingle birlikte coşkuyla kutlandı. Edremit’teki kutlamalara tiyatro oyuncusu Umut Durmaz Zoro kıyafeti ile katılarak dikkatleri çekti. Edremit’te Vergi Dairesi önünden başlayan 1 Mayıs yürüyüşüne katılan sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler Baraj Caddesi ve Azerbaycan Bulvarı üzerinden devam ederek Şehit Hamdi Bey Meydanı’nda toplandı. Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş da belediye personeliyle birlikte hizmet binası önünde toplanarak 1 Mayıs kutlamalarına katıldı. Edremit Şehit Hamdi Bey Meydanı’na doğru binlerce işçi sloganlar ve marşlar eşliğinde yürüdü. İşçiler ellerinde Türk bayrakları ve bağlı bulundukları STK’ların flamalarıyla İşçi Bayramı coşkusunu yaşattı. Meydandaki programda DİSK Genel-İş Baş Temsilcisi Ceyda Uzunkaya, Birleşik Kamu İş’e bağlı Eğitim İş Başkanı Zeki Tiryaki işçilerin hak ve talepleri hakkında konuşma yaptı. Daha sonra yerel sanatçılar tarafından konser düzenlendi. 1 Mayıs İşçi Bayramı programına binlerce işçi, sendika temsilcileri, STK’lar ve siyasi partiler katıldı. Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, işçilerin bayramını kutlayarak emekçilerin yanında olduklarının altını çizdi. Ertaş, işçinin haklarını her zaman savunduklarını bundan sonra da savunacaklarını, her yerde olduğu gibi meydanlarda da işçinin sesi olmaya devam edeceklerini ifade etti. Düzenlenen etkinliklere Çizgi Film ve Sinema karakteri Zoro kıyafeti ile katılan tiyatro oyuncusu Umut Durmaz 1 Mayısta tiyatro ve sinema emekçilerine dikkat çekmek için bu kıyafeti giyerek kutlamalara katıldığını ifade etti.