GENEL - 18 Mart 2019 Pazartesi 21:57

MHP Gurup Başkan Vekili Akçay Çukurca’da

A
A
A
MHP Gurup Başkan Vekili Akçay Çukurca’da

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili ve Gurup Başkan Vekili Erkan Akçay, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde esnafları ziyaret etti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili ve Gurup Başkan Vekili Erkan Akçay, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde esnafları ziyaret etti.



MHP Gurup Başkan Vekili Erkan Akçay, Kuzey Irak sınırında bulunan Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bir takım incelemelerin ardından ilçedeki esnafları ziyaret etti. Burada esnafın sorunlarını dinleyen Akçay, daha sonra Çukurca Belediyesine geçerek Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Temel Ayca’yı ziyaret ederek ilçesin genel sorunları ve belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Akçay daha sonra MHP İlçe Başkanlığına geçerek partililerle bir araya geldi. Burada açıklama yapan Akçay, “Bu gün MHP TBMM Grup Başkan Vekili olarak Hakkari’yi ziyarete geldik. Önce Yüksekova ziyaretimizi gerçekleştirdik, şimdi de Çukurca ilçemizdeyiz. Malumunuz 31 Mart seçimlerinde az bir süre kaldı. Öncellikle bu 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin de hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Tüm adaylara da başarılar dileriz. Ancak bildiğiniz üzere su seferki seçimler daha evvelki mahalli idareler seçiminden biraz daha farklık arz etmektedir. Ve artık biz ittifaklar halinde bu seçimleri gerçekleştiriyoruz. Biz de Milliyetçi Hareket Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi ile birlikte bilhassa 15 Temmuz hain darbe girişiminde bu yana başlayan süreçlerde ittifak halinde götürüyoruz. Gerek 16 Nisan 2017 anayasa değişikliği 24 Haziran Genel Seçimleri olmak üzere 31 Mart’taki yerel seçimlerde de bir Cumhur İttifakı adı altında AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak birlikte kampanya yürütüyoruz ve adaylarımız da aynı zamanda Cumhur İttifakı’nın adaylarıdır." diye konuştu.



Akçay, "Çukurca ilçemizde de Cumhur İttifakı’nın adayı Ensar Dündar kardeşimizdir. Şimdi AK Parti İlçe Başkanlığı ile Milliyetçi Hareket Partisi olarak ve Cumhur İttifakı mensupları olarak Cumhur İttifakı’nın adayı arkadaşlarımız Ensari Dündar Bey’i ve meclis üyesi adayı arkadaşlarımızı var gücümüzle destekliyoruz. İnşallah 31 Mart itibariyle de Hakkari’de gerek il, gerek ilçelerimizde Cumhur İttifakı’nı başarılı bir netice elde etmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Yerel yönetimler fevkalade önem kazanmıştır. Gerek bütçeleri ile gerekse yapacaklar hizmetlerle bir beldeyi daha medeni imkanlara, vatandaşımıza daha iyi yaşam şartlarına kavuşması için çok önemli hizmetler yapacaklardır. Biz de Ensar Dündar kardeşimizde bu çalışmaları en iyi şekilde yerine getirecektir. Biliyorsunuz biz yöneticilere genelde üç şey teslim edilir. Bütün yönetimler ve yöneticileri için geçerlidir bu. Belediye başkanları da yine aynı şekildedir. İş emanet edilir, para emanet edilir ve insan emanet edilir. Bunu da en iyi şekilde yerine getirecektir arkadaşlarımız. Bütün Çukurcalı ve Hakkarili vatandaşlarımıza Cumhur İttifakı adaylarına oy vermeye ve destek olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.



Bir gazetecinin, “Geçenlerde HDP Genel Başkanı Sezayi Temelli’nın bir açıklamasını vardı, büyük şehirlerde diğer ittifakı desteklediğini söyledi. Bununla ilgili görüşlerinizi alabilir miyim?” sorusuna cevap veren Akçay, “Biliyorsunuz Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Genel Başkanımız Devlet Bahçeli birlikte ellerini kenetlediler. Biz Cumhur İttifakıyız,diye milletin huzuruna çıktılar. Cumhur İttifakı’nın da ne olduğu, mahiyeti sınırı da kapsamı belli. Ülkemizin bekası milletimizin refahı huzuru ve Türkiye’nin temel meselelerinde ve bilhassa dışarıdan içeriye yönelen tehlikelere karşı dimdik kenetlenmenin adıdır. Buna karşılık karşımızda oluşan ittifaka biz zillet ittifakı diyoruz. Neden zillet ittifakı diyoruz? Bu ittifak dikkat ederseniz kendileri CHP, HDP, İyi Parti, SP, yiğitçe, mertçe ortaya çıkıp da ellerini kenetleyip milletin huzurunu çıkamıyorlar. Birbirlerinden utanıyorlar, birbirlerine mahcuplar, ezikler. Birisi bir şey söylüyor öbürü bir şey söylüyor. Fakat bu söylemlere baktığımızda bilhassa HDP’nin Eş Başkanı Sezai Temlli’nin lafları bu zillet ittifakının gerçek amacını ve niyetini de ortaya koyuyor. Milletin huzuru, refahı, güvenliği için, geleceği için, istikbali için, bekası için en küçük bir sözleri yok. Varsa yoksa işte iktidar düşmanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan düşmanlığı, Devlet Bahçeli düşmanlığı üzerine bir siyaset oluşturmuşlar. Bunun ne kendilerine bir faydası var, ne memlekete bir faydası var, kimseye de faydası yok, zararı var." açıklamasında bulundu.



MHP Gurup Başkan Vekili Akçay, konuşmasına şöyle devam etti:


"Şimdi Amerika Birleşik Devletleri de açık açık Türkiye’yi tehdit eder hale gelmiş. Beka tehdidi yok, diyorlar. Amerika 23 bin tır silah ve mühimmatı Suriye boşuna mı gönderiyor? Kime karşı gönderiyor bunu? Ülkeyi yönetenler ve siyasi parti liderleri çok uyanık olmak durumundalar. İçimizden dışımızdan bir takım zafiyetlere meydan vermemek gerekir. Türkiye’nin birliğini bütünlüğünü korumamız gerekir. Devletimizi daha güçlü zinde ve hayatta tutmamız gerekir. Devleti ayakta olmayan ülkelerin halini görüyoruz, o ülkelerin toplumları ayaklar altında eziliyor. Hemen yanı başımızda yıllardır Irak’ın yaşadığı felaketler, Suriye’nin içinde bulunduğu durum, Libya’nın içinde bulunduğu durum, Afganistan’ın Akdeniz’de Kıbrıs’ın etrafında yaşanan hadiseler Ege’de birilerinin yapmak istediği oluşumlar, Türkiye’ye yönelik bir takım Avrupa’dan, Amerika’dan yönelen açık açık tehditler var iken bize düşen ülke olarak, millet olarak birlik ve beraber olmamız gerekir. Siyasi partiler demokrasilerde demokratik bir rekabet ve yarış içerisinde bulunabilirler. Ama bunu bir düşmanlığı, bir kör dövüşüne götürmemek gerekiyor. Fakat görüyoruz ki hem bir taraftan yerel seçimlerdir diyerek farklı söylemler geliştirmeye çalışılırken, bir taraftan da bunun iktidar meselesi olduğunu kendileri söylüyor. Yani dolaylı da olsa bunun bir beka seçimi olduğunu bunların açıklamalarına söylemlerinden görmemek için kör olmak lazım, duymamak için sağır olmak lazım, veya iktidar sahibi olmamak gerekiyor. Dolayısıyla Sezai Temelli emperyalizminin borazanlığını yapıyor Türkiye’de. Hiçbir vatandaşlarımız da onların sözlerine itibar etmeyecek.”



Daha sonra bir konuşma yapan AK Parti Çukurca İlçe Başkanı Zeki Derin, "MHP Gurup Başkanı Erkan Akçay’ın aramızda olmasının onur ve gururu yaşıyoruz. 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde ülkemizin en ücra noktası olan Çukurca ilçesinde bulunması Emperyal güçlülerin dinazorlar gibi kol gezdiği bir ortamda bizlere bu manevi desteğini esirgenmesi bizleri çok fazla memnun etmiştir. Biz Kürtler ve Türkler 1071 yılında resmi olarak bir nikah yapmışız. 1514 Çaldıran’da, Kurtuluş Savaşı’nda pekiştirmişiz. Kimsenin bizlerin arasına nifak ekmesine izin vermeyeceğiz. Devlet Bahçeli’nin dediği gibi; ’Önce devletim, sonra partim sonra ben.’ Bizlerde bu sözünü kendimize şiar ediyoruz." dedi.



Ziyarete MHP Hakkari İl Başkanı Fatih Özbek, Merkez İlçe Başkanı Sedat Özbek, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Turan da eşlik etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın kuzeyi, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Antalya’nın iç kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Sinop, Sivas, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevreleri ile Adana’nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzeyli, güney ve doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, kuvvetli yağış beklenen yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey ve doğu ilçeleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 21 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak yağışlı 16 İzmir: Az bulutlu, yer yer parçalı bulutlu 24 Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor) 28 Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 17 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 17 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 16 Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 23
Erzincan Türkiye’nin canlı ve minarel türleri bu müzede sergileniyor Türkiye’nin ilk doğa tarih müzesi olma özelliği taşıyan Erzincan’ın Kemaliye ilçesindeki Prof. Dr. Ali Demirsoy Doğa Tarihi Müzesi, başta Kemaliye olmak üzere Erzincan ve yurt genelinden canlı ve minarel türlerine ait yaklaşık 5 bin çeşit materyali sergiliyor. Erzincan Kemaliye’deki Prof. Dr. Ali Demirsoy Doğa Tarihi Müzesi, Kemaliyeli olan, Prof. Dr. Ali Demirsoy’un katkıları ile kuruldu. Müzeyle ilgili şu bilgilere yer verildi: “Prof. Dr. Ali Demirsoy Doğa Tarihi Müzesi, Kemaliye ilçesinde kurulan “Doğa Müzesinde Bilimsel Bir Gezinti” isimli proje kapsamında 2009 yılında kuruldu. Müzenin kuruluşuna Prof. Dr. Ali Demirsoy, Prof. Dr. Aydın Akbulut ve Öğ. Gör. Yusuf Durmuş öncelik etti. Bu müzede sergilenen örneklerin önemli bir kısmı 10 ayrı üniversiteden 48 bilim insanının görev aldığı “Kemaliye ve Çevresinin Biyoçeşitlilik Açısından İncelenmesi” projesi kapsamında bölgeden toplanan jeolojik ve biyolojik örneklerden oluşmakta. Kurulduğu tarihten bugüne bölge halkı, öğrenciler ve ekoturizm açısından önemli bir ilgi odağı oldu. Ülkemizin değişik bölgelerinden ve Kemaliye çevresinden alınan mineral, taş, toprak ve her türlü jeolojik materyal MTA’daki uzmanlara teşhis ettirilerek dolabların içindeki raflarda uygun kaplarda sergilenmekte. Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelmiş mineral, kristal, toprak, kayaç örnekleri sergilenmekte. Kemaliye ve çevresinin Gastropad, Bivalvia ve Echinodermata gruplarına ait fosil örnekleri teşhis edilerek, raflarda sergilenmekte. Bir hücreli bitki ve hayvanların mikroskop altında görüntülerinin sunulduğu bir bölüm bulunmakta. Karasal ekosistemin ilk canlı gruplarından olan likenler doğal ortamına uygun habitat ortamları hazırlanarak sergilenmekte. Yine Kemaliye’den toplanan ve teşhis edilen karayosunu örnekleri sergi panolarına yerleştirilerek sunulmakta. Omurgasızların önemli bir kısmı formol ve alkol içinde kavanozlarda etiketleriyle birlikte sunulmakta. Böceklerin büyük bir kısmı, bilimsel örnek hazırlama yöntemine göre içi boşaltılıp tahnit edilmiş, özel böcek iğnelerine geçirilerek panolarda (müze görsel materyali olarak) ya da parazitlere karşı özel korumalı, çekmeli müze dolaplarında saklanmakta. Müzenin en ağırlıklı kısmını böcekler ve herbaryum materyali oluşturmakta. Bölgenin ve ülkemizin tatlısularında ve denizlerinde yaşayan balık örnekleri çeşitli kimyasal işlemlerden geçirerek (formolalkol) görsel malzemeye dönüştürülerek sergileniyor. Aynı işlem amfibiler için de yapılmıştır. Farklı türlerden oluşan amfibi örnekleri alkollü kaplar içinde ve sergi dolaplarında teşhir edilmekte. Birçok zehirli yılın türünün bulunduğu sürüngen örnekleri de aynı yöntemle görsel malzemeye dönüştürülmüştür. Özellikleri, zehirleri ve korunma önlemleri konusunda bilgiler verilmiştir. Çeşitli fırsatlarla elde edilmiş kuş örnekleri tahnit edilerek sunulmaktadır. Kemaliye ve çevresinden 200 yakın kuş türünün (bir kısmı göçücü, transit) varlığı bilinmektedir. Bu kuş türlerine ilişkin tanıtıcı resimler ve tahnit malzemeleri önemli bir eğitim malzemesi niteliği taşımakta. Türkiye’deki yırtıcıların büyük bir kısmını barındıran yörede, memeliler önemli bir yer tutmaktadır. Soyu tehdit altında olan ayı, kurt, vaşak, sansar, dağ keçisi, porsuk, sincap, yedi uyur, fındık faresi, yer sincabı, çok sayıda küçük memeli ve kemirici türleri yörenin fauna elemanları olarak müzede halkın ve eğitim camiasının hizmetine sunulmuştur. Çeşitli şartlar altında elde edilmiş olan büyük ve küçük memeliler tahnit edilerek üç boyutlu sergilenmiştir. Ayrıca bu memelilerin postları ve bazılarının iskeletleri de sergilenmekte ve tanıtıcı bilgi verilemekte. Kemaliye ve çevresinden teşhis edilen 1000 kadar bitkinin en az yarısı, özellikle soğanlı bitkiler görsel olarak sunulmuştur. Bitkiler müze materyali olarak preslendikten sonra kartonlara yapıştırılmıştır. Bu örneklerin hepsi herbaryum örnekleri olarak özel dolaplarda bilim insanlarının kullanımına açıktır ve sergilenmekte”