ÇEVRE - 06 Mayıs 2023 Cumartesi 11:42

Davetsiz misafir: Aç kalan tilki piknikçilerin yemeğini yedi

A
A
A
Davetsiz misafir: Aç kalan tilki piknikçilerin yemeğini yedi

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Derecik ilçesinde aç kalan bir tilkinin, piknikçilerin yemeğini yemesi cep telefonu ile kaydedildi.

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Derecik ilçesinde aç kalan bir tilkinin, piknikçilerin yemeğini yemesi cep telefonu ile kaydedildi. İlçenin farklı bir bölgesinde ise ayı ailesi ile karşılaşan vatandaş, ıslık çalıp ayıların uzaklaşmasını sağladı.


Derecik’te Sılo yaylasına pikniğe giden vatandaşlar, bir taraftan mangallarını yaparken bir taraftan da eğlenmeye başladılar. Piknik alnından kısa süre ayrılan vatandaşlar, geri geldiklerinde davetsiz misafirleri olan tilki ile karşılaştılar. Yemek artıklarını yiyen tilkiyi piknikçiler cep telefonu ile kaydettiler.



Pancar toplamaya giden vatandaşın ayı ailesi ile diyaloğu


Derecik kırsalında pancar toplamaya giden Mithat Aslan adlı vatandaş ise ayı ve 2 yavrusu ile karşılaştı. Soğukkanlılığını kaybetmeyen Aslan, bir yandan ayıları cep telefonu ile kaydederken, bir yandan da ıslık çalıp ayıların uzaklaşmasını sağladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Büyükçekmece’de bıçaklanarak öldürülen 16 yaşındaki Abdulbaki Demirel’in kabrinde hüzünlü bayram İstanbul Büyükçekmece’de akranları tarafından defalarca bıçaklanarak öldürülen 16 yaşındaki Abdulbaki Demirel’in ailesi, Kurban Bayramı’nın ilk gününü çocuklarının kabri başında geçirdi. Anne Müşerref Demirel, "Geçen Kurban Bayramı’nda Baki ile beraberdik" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. 10 Mayıs Pazar günü akranları tarafından defalarca bıçaklanarak öldürülen 16 yaşındaki Abdulbaki Demirel’in ailesi, Kurban Bayramı’nın ilk gününü çocuklarının mezarı başında geçirdi. Oğlunun kabri başında duygu dolu anlar yaşayan Müşerref Demirel, "Geçen Kurban Bayramı’nda Baki ile beraberdik" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. Bayram sabahını çocuğunun mezarı başında geçiren Demirel ailesi dualar etti. Baba Cevdet Demirel, "Mutlaka bu olayların üzerinde durulması lazım. Kimler bu işin içerisinde varsa cezalarını almasını istiyorum. Bu çocukları yönetenler var. Kim yönetiyorsa bunların hepsinin cezalandırılmasını istiyoruz. Tekrar diyorum ki idam istiyoruz" diye konuştu. "Lütfen adalet gelsin ki başka anneler yanmasın" Çocuğunun kabri başında duygu dolu anlar yaşayan anne Müşerref Demirel ise, "Geçen Kurban Bayramı’nda Baki ile beraberdik. Ama bugün kabristanda kutluyoruz. Kamera tekrar incelensin. Sokak ortasında iki tane vahşi çocuk bu cesareti kimden alıyorlar. Bu kadar insanın içinde çocuğum vahşice katledildi. Lütfen adalet gelsin ki başka çocuklar, başka anneler yanmasın" şeklinde konuştu. "Herkese bayram geldi ama bize gelmedi" Öte yandan 1 Mayıs’ta Iğdır’da arkadaşı tarafından şakalaşırken silahla vurulması sonucu hayatını kaybeden 13 yaşındaki Berat Irmak’ın teyzesi Şükran Duran da aileye destek ziyaretinde bulundu. Şükran Duran, "Herkese bayram geldi ama bize bayram gelmedi. Hüzünlüyüz. İstediğimiz tek şey adaletin yerini bulması. Ne olursunuz artık bu yasayı yürürlüğe koyun. Başka annelerin, babaların ciğeri yanmasın. Ben de Berat Irmak’ın teyzesiyim. Abdulbaki Demirel için taziyeye geldik. Olmayan bayramımızda yaralarımızı birlikte saralım diye geldik" dedi.