KÜLTÜR SANAT - 02 Temmuz 2023 Pazar 20:24

Hakkari’de ’5. Cilo Fest’ Tuğçe Kandemir konseri ile sona erdi

A
A
A
Hakkari’de ’5. Cilo Fest’ Tuğçe Kandemir konseri ile sona erdi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki 3 bin 400 rakımlı Sat Buzul Gölleri’nde binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen "5.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki 3 bin 400 rakımlı Sat Buzul Gölleri’nde binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen "5. Cilo Fest" sanatçı Tuğçe Kandemir’in konseri ile sona erdi.



’Milli Park" ilan edilen Sat Buzul Gölleri, bu hafta sonu 5’incisi düzenlenen ’5. Cilo Fest’ ile kültür, sanat ve sportif faaliyetlere ev sahipliği yaptı. Hakkari Valiliği’nin organize ettiği, Yüksekova Kaymakamlığı ile çeşitli kurumların da destek verdiği festivale, Hakkari’nin yanı sıra birçok ilden hatta yurt dışından gelenlerin de aralarında bulunduğu binlerce kişi katıldı. Yüksekova ilçesinde bulunan 3 bin 400 rakımlı Sat Buzul Gölleri’nde düzenlenen festivale iki gün boyunca vatandaşlar akın etti. Renkli görüntülere sahne olan festivalde katılımcılar Sat Gölü çevresinde kurdukları çadırlarda geceyi geçirdi.



Festivalin birinci gün etkinliklerine; Hakkari Valisi İdris Akbıyık, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel, Vali yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tevfik Kumbasar, Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar, Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu ve binlerce vatandaş katıldı. Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Hakkari Valiliği koordinesinde Hakkari Belediyesi ve Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (CİSAD) ortaklığı ve Yüksekova Kaymakamlığı ev sahipliğinde Cilo Fest’e yoğun katlım sağladığını söyledi. Vali Akbıyık, "Festivale Türkiye’nin dört bir yanından davetliler katıldı. Önümüzdeki yıllarda daha profesyonel ve kalabalık festivaller yapılacak inşallah. Terörden arındırılan Hakkari’de festivallerin yanı sıra sanat, spor, eğitim ve sağlık alanlarında da büyük ilerlemeler kaydetti. Festivale Türkiye’nin dört bir yanından 15 bine yakın kişi katıldı" dedi.



Festival Tuğçe Kandemir konseriyle sona erdi


Belediye sanat topluluğu gösterisi, rafting, kano, bisiklet yarışı, doğa yürüyüşü, yamaç paraşütü, tırmanış, kayak, snowboard ve flyboard gibi etkinliklerin yapıldığı festivale katılanlar, bölgenin eşsiz manzarasında doğayla iç içe zaman geçirmenin heyecanını yaşadı. Sanatçı Tuğçe Kandemir, birbirinden güzel şarkılar seslendirerek binlerce kişiye neşeli saatler yaşattı. Hakkari Valisi ve Belediye Bakan Vekili İdris Akbıyık, sanatçı Tuğçe Kandemir ve emeği geçenlere hediyeler vermesinin ardından festival sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da alkollü sürücü park halindeki hafif ticari araca çarptı: 2 yaralı Ordu’nun Ünye ilçesinde alkollü sürücünün neden olduğu kazada 2 kişi yaralandı. Kaza, Fevzi Çakmak Mahallesi Devlet Sahil Yolu Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Fatsa istikametinden Ünye şehir merkezi yönüne seyir halinde olan Mustafa U. (62) yönetimindeki 52 FM 985 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarında park halinde bulunan ve içerisinde Muharrem K.’nın (24) oturduğu 59 ACC 363 plakalı hafif ticari araca çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle savrularak takla atan otomobilde sürücü Mustafa U. (62) aracın içinde sıkıştı. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin çalışmasıyla araçtan çıkarılan Mustafa U. ile hafif ticari araçta bulunan Muharrem K. (24), sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Ünye Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle ulaşım bir süre tali yollardan sağlanırken, Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliğine bağlı ekipler bölgede güvenlik önlemi aldı. Kazaya karışan otomobilin çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından trafik akışı yeniden normale döndü. Kazada yaralanan araç sürücülerinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, otomobil sürücüsü Mustafa U.’nun 0.94 promil alkollü olduğu öğrenildi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.
Nevşehir Nevşehir’de bir araçtan uzun namlulu silah mermileri çıktı Nevşehir’de polis ekiplerince bir araçta yapılan aramada çok sayıda uzun namlulu silaha ait mermi ile bıçak ele geçirildi. Olay, gece saatlerinde 2000 Evler Mahallesi TOKİ İş Merkezi civarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, telefonda tartıştıkları şahıslarla buluşmaya giden iki genç, karşılarında kalabalık bir grup görünce geldikleri araçla olay yerinden kaçtı. Bunun üzerine kalabalık grup, kaçan araca saldırarak zarar verdi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Şüphelileri yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatan ekipler, gençlerin kaçtığı 50 NE 368 plakalı otomobili, 2000 Evler Mahallesi 38. Sokak üzerinde bir apartmanın yanında terk edilmiş halde buldu. Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla araçta yapılan aramada çok sayıda uzun namlulu silaha ait mermi ile bıçak ele geçirildi. Araç sahibi, otomobilin oğlu ve arkadaşları tarafından gezmek amacıyla alındığını belirterek, araçta bulunan mermilerin geçmiş tarihlerde iş yerine gelen bir müşteriden kaldığını, bir süre dükkânda muhafaza ettikten sonra araca koyduğunu ifade etti. Araçta bulunan bıçaklardan ise haberi olmadığını söyledi. Araçta yapılan adli aramanın ardından araçta bulunan mermi ve bıçaklara el konulurken, şahıslar ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
İzmir Husumetli olduğu akrabasının boğazını kesip kahvehanenin önüne attı İzmir’in Urla ilçesinde, alacak-verecek meselesi yüzünden husumetli olduğu akrabasının boğazını keserek öldüren zanlı, cansız bedeni otomobille getirip kahvehanenin önüne attı. Zanlının cesedi bıraktıktan sonra çevredekilere, "Polise haber verin, ibreti alem için yaptım" dediği iddia edildi. Olay, Urla ilçe merkezinde bulunan Mermerli Çeşme mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, R.Ş. ile akrabası Gökhan Şimşek (35) arasında alacak verecek meselesi yüzünden husumet bulunuyordu. R.Ş., henüz bilinmeyen bir yerde Şimşek’i otomobil içerisinde boğazını keserek öldürdü. Daha sonra içi kan gölüne dönen otomobille Mermerli Çeşme mevkiine gelen cinayet zanlısı R.Ş., araçtan indirdiği cansız bedeni bir kahvehanenin önüne attı. "İbreti alem için yaptım" Olayı gören çevredeki vatandaşlar büyük bir şok yaşarken, zanlının kalabalığa dönerek, "Polise haber verin, ibreti alem için yaptım" dediği öne sürüldü. Vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Adrese gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrollerde Gökhan Şimşek’in hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alırken, Şimşek’in cenazesi, savcı ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Cinayet şüphelisi R.Ş. ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.