KÜLTÜR SANAT - 06 Haziran 2024 Perşembe 10:02

Hakkari’nin doğal güzellikleri kilime işlendi

A
A
A
Hakkari’nin doğal güzellikleri kilime işlendi

Hakkari’nin dağları, doğası ve ters lalesinin işlendiği el emeği kilim göz kamaştırdı.


Hakkari Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda yaklaşık 9 yıldır usta öğretici olarak çalışan 3 çocuk annesi Besna Er’in Hakkari doğasını işlendiği 1,5 metre uzunluğundaki kilim büyük beğeni topladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü spor salonundaki yılsonu sergisinde yer alan doğa manzaralı kilim; üzerindeki Hakkari doğası, dağları, ters lalesi ve keklikleriyle göz kamaştırdı.


Usta öğretici Besna Er, kendilerine bu fırsatı veren Hakkari Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne teşekkür ederek, bir ayın ürünü olan Hakkari doğasının işlendiği kilimin 1,5 metre uzunlunda olduğunu belirtti.



Hakkari’nin doğal güzellikleri kilime işlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara RTÜK’ten, Yalova’da DEAŞ operasyonu için yayın yasağı Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), terör örgütü DEAŞ’a yönelik Yalova’daki operasyon hakkında geçici yayın yasağı getirildiğini açıkladı. RTÜK, resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan soruşturmaya esas olmak üzere; 29.12.2025 tarihinde eylem hazırlığında bulunduğu değerlendirilen DEAŞ terör örgütü üyelerine yapılan operasyon kapsamında; olayla ilgili sesli, yazılı ve görsel basında yapılan yayınların soruşturmanın gizliliğini ihlal eder nitelikte olması nedeniyle, söz konusu olayla ve soruşturma dosyasına ilişkin her türlü haber, röportaj, görüntü, paylaşım ve benzeri yayınların yapılmaması, mevcut içeriklerin ise derhal yayından kaldırılmasına karar verilmiştir. Yayın yasağı; soruşturmanın sağlıklı şekilde yürütülmesi, kamu düzeni ve toplum güvenliğinin korunması, güvenlik güçlerimizin görevlerini etkin ve güvenli biçimde yerine getirebilmesi amacıyla alınmış olup, bağlayıcı niteliktedir. Bu kapsamda; olay yerinden yayın yapılması, operasyonun seyri, güvenlik güçlerinin konuşlanma ve müdahale yöntemleri ve soruşturma sürecini etkileyebilecek her türlü görüntü, ses ve bilginin, resmî makamlar dışında herhangi bir kaynakla yayımlanması açıkça yasaktır. Yayın yasağına aykırı yayınların tespit edilmesi hâlinde, 6112 sayılı Kanun başta olmak üzere ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde, Üst Kurulumuz tarafından idari yaptırım uygulanacağı, ihlal fiillerinin ayrıca değerlendirilerek müeyyide süreçleri gecikmeksizin uygulanacaktır" denildi.