GENEL - 14 Mayıs 2019 Salı 10:09

Samandağ sahiline uyarıcı levhalar yerleştirildi

A
A
A
Samandağ sahiline uyarıcı levhalar yerleştirildi

Hatay’ın Samandağ ilçesinde Deniz, Çevlik ve Meydan mahallelerinde sahillere halkı bilgilendirici levhalar yerleştirildi.

Hatay’ın Samandağ ilçesinde Deniz, Çevlik ve Meydan mahallelerinde sahillere halkı bilgilendirici levhalar yerleştirildi.


Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nın işbirliği sahil boyunca herhangi bir ateş yakmanın, mangal yakmanın veya sahile çadır kurmanın yasak olduğunu belirten levhaları yerleştirerek vatandaşlara uyarıldı.


Samandağ Belediyesi Zabıta Müdürü Önder Şimşek, yaptığı açıklamada, “Belediye Başkanımız Refik Eryılmaz’ın talimatları ile yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri tarafından Samandağ sahilinde koordineli bir çalıştırma gerçekleştirdik. Daha önce, gerek belediye başkanımızın gerekse kaymakamımızın talimatları doğrultusunda Çevlik ve Deniz sahilinde kaldırımlarda koyulmuş ya da derme çatma biçimde yerleştirilmiş baraka türünde yapılan bütün seyyar satıcıları tamamen temizledik. En son Kaymakamımız Murat Kütük’de özellikle sahil boyunca herhangi bir ateş yakmanın, mangal yakmanın yasak olduğunu ayrıca sahile çadır kurmanın veya masa sandalye gibi eşyaların da kuma atılmasının yasak olduğuyla ilgili telkinlerde bulunmuşlardı. Bize ve büyükşehire bağlı zabıta ekipleri hafta sonu beraber çalışarak, sahilde olabildiğince mangal yaktırmadık" dedi.


Şimşek, yaptıkları bazı çalışmalarda çarşı merkezinde bazı dükkanların girişindeki merdivenlerin kaldırımda olduğunu tespit ettiklerini kaydederek, "Bunlarla ilgili oradaki noktalarımızı belirledik ve kaldırım ihlali olan yerlerde merdivenleri kaldırarak kaldırımı vatandaşlarımızın kullanımına açtık" diye konuştu.


Vatandaşların ve esnafın çok ciddi anlamda sıkıntılar yaşattığını ifade eden Şimşek, “Lütfen birbirimizi anlayalım, birbirimize yardımcı olalım. O kaldırımda bizim, sizin, hepimizin çocukları yürüyecek. Allah muhafaza birilerinin başına bir şey gelir ise bunun hesabını kimse veremez. Herkes sınırını kaldırımın dışına taşıyacak. Esnafımız meyvesini, sebzesini kaldırımda değil dükkanının içinde satacak” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir Kapadokya’nın lezzetleri ‘Kapadokya’da Bahar Sofraları’ etkinliğinde görücüye çıktı Kapadokya bölgesinin önemli organizasyonlarından biri olan ’Kapadokya Gastronomi Festivali’ bu yıl ’Kapadokya’da Bahar Sofraları’ adı altında Kapadokya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde başladı. İlki 2022 yılında yapıldığında Kapadokya bölgesinde gastronomi rüzgarını başlatan festival; yine insan, tarih ve doğa temaları üzerinden yürütülüyor. Tarih boyunca kadim topraklarda yaşamış çeşitli kültür ve inançlara sahip insanların baharın gelişini, şifa, bolluk ve bereket beklentileriyle anlamlandırarak kutladıkları Hıdırellez’in geleneksel lezzetleri öne çıkartılıyor. Katılımcılar doğanın uyanışı ile insanın yeşeren umutlarının bütünleştiği, mevsimsellik ve yerelliğin ön planda tutulduğu Kapadokya’da Bahar Sofraları etkinliği ile gastronomi alanında kanaat önderleri Kapadokya’nın gastronomi mirası ile tanışma imkânı buldu. Nevşehir Valiliği himayesinde Kapadokya Üniversitesi, Ürgüp Kaymakamlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) ve Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) iş birliği ile düzenlenen festival, Kapadokya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Bölümü ile Kapadokya bölgesinin değerli şeflerinin öncülüğünde hazırlanan ve ’Kapadokya’da Bahar Sofraları’ sloganı ile sunulan öğle yemeği ile başladı. Kapadokya Üniversitesi Gastronomi bölümü mutfağında hazırlanan ve bölgeye özgü birbirinden farlı tatların bir araya getirildiği festivalde, özellikle küllü mısırlı ısırgan çorbası ve tatlı su balığından yapılan fava tabağı dikkat çekti. Kapadokya yöresinde yetişen bitkilerden yapılan yemeklerin ön plana çıktığı etkinlikte katılımcılara, taze otlu, asma yapraklı, bölgeye özgü bulgur pilavı ile sunulan kuzu yahninin yanı sıra, bazlama üzerinde karamelize edilmiş soğan ile sunulan kuzu ciğeri ve bölgede yetişen otlarla yapılan gözlemeler ikram edildi. Tıbbi ve aromatik bitkiler uzmanı Saniye Gezer, bölgede yenilenebilir otlardan bir araya getirdiği su ritüeli hazırladı. Bölge özgü yemeklerin sunumunun yapıldığı festivalde konuşan Anadolu Halk Mutfakları Araştırmacısı ve Program Yapımcısı Adnan Şahin, "Kapadokya’da bu yıl 3.’sü yapılan bu festivalin gecikmiş bir festival olduğunu düşünüyorum. Bölgenin gastronomik zenginliğinin öne çıkması konusunda çok önemli bir çalışma" dedi. Akademisyen şef ve TV yapımcısı Asuman Kerkez de yenilen yemeğin damağa imza atması gerektiğini söyledi. Kerkez, "Bu festival gerçekten çok önemli, belki de yüz yıllar önceki reçeteleri burada tatma ve deneyimleme şansınız oluyor. Kapadokya’yı çok seviyoruz. Her sene buraya keyifle geliyoruz. Eskiyle yeniyi bir araya getirmeyi çok iyi başarıyorlar. İçeride birbirinden güzel nefis şeyler tattık. Özellikle tatlı su balığından yapılan bir fava tabağı var. O tabak benim favorimdi. Bunun üzerine yetiğin hiçbir şey o tadı değiştiremedi. Yemek böyledir, damağınıza imza atar. Yıllar sonra bile hatırlarsınız" ifadelerini kullandı.