GÜNDEM - 19 Kasım 2025 Çarşamba 10:05

Down sendromlu Şükrü’nün yürek ısıtan tıraşı müşterilerin sevgisini kazandı

A
A
A
Down sendromlu Şükrü’nün yürek ısıtan tıraşı müşterilerin sevgisini kazandı

Hatay’da yaşayan 16 yaşındaki down sendromlu Şükrü Dağlı, 8 aydır çıraklık yaptığı kuaför salonunda kendini geliştirerek şahsına özgü davranışları ve el hareketleriyle müşteriler tarafından en sevilen personel oldu. Kendisine ait koltuk ve berber malzemeleriyle müşterilerini bekleyen Dağlı, yeteneğiyle yılların ustaların aratmıyor.


Antakya ilçesi Ekinci Mahallesi’nde yaşayan 16 yaşındaki Down sendromlu Şükrü Dağlı, 2025 yılı Nisan ayından itibaren kuaför Cuma Karaahmetli’nin iş yerinde çıraklık yapmaya başladı. Zaman geçirmek ve yeni arkadaşlıklar edinmek için kuaför salonunda vakit geçiren Dağlı, kısa sürede kendini geliştirerek çırak olma başarısı elde etti. Yeteneği ve müşterilerin kendisine olan sevgisiyle Dağlı, şahsına ait berber koltuğunda vatandaşlara hizmet ediyor. Profesyonel berber olma hayaliyle mesai yapan Dağlı, müşteriler tarafından da kuaför salonunun en sevilen ismi olmuş durumda. Öğrenmeye açık ve girişken olan Şükrü’nün berber mesleğinde kendisini geliştireceğini ifade eden esnaf Karaahmetli, zamanla profesyonel saç kesme yolunda ilerlediğini söyledi.



"Şükrü; saç yıkıyor, makineyle sakal ve ense alıyor ve her şeyi yapabiliyor, profesyonel saç kesme yolunda ilerliyor"


Şükrü’nün kısa sürede kendini geliştirdiğini ifade eden Cuma Karaahmetli, "Şükrü, Nisan ayından beri bizimle beraber çalışıyor. O burayı sevdi, bizde onu sevdik ve bir daha bırakmadık. Mesleği de yavaş yavaş öğreniyor ve ileride daha iyi yapacağına inanıyorum. Şükrü çok hevesli ve bu mesleği çok seviyor. Şükrü’ye ayrı koltuğu var, makas, makine ve malzemelerini aldık. Ondan çok şey bekliyorum ve gelecekte bu mesleği çok güzel yapacak. Şükrü; saç yıkıyor, makineyle sakal ve ense alıyor ve her şeyi yapabiliyor. Profesyonel saç kesme yolunda ilerliyor. Annesiyle beraber ilk buraya geldi, bizimle çalışmak istediğini söyledi. Bizde gündüzleri gelip, bizimle vakit geçirsin istedik. Ondan sonra işler farklı boyutlara geldi. Şükrü, o günden beri sabah akşam mesai yapıyor, müşterilerimiz inanılmaz derecede seviyorlar. Şükrü’nün burada fanları var. Özgüveni yüksek ve girişken birisi haline geldi, inanılmaz seviliyor ve bizde çok seviyoruz. Şükrü’nün iletişimi çok iyi ve müşterileri karşılıyor. Saç keserken özel hareketini yapıyor. Şükrü gibi çocuklar, işlerine çok konsantre oluyorlar. Her şeyi çok dikkatli izliyorlar. Keşke Şükrü gibi birkaç kişi daha gelse onlarla ilgilenebiliriz. Onları topluma kazandırmak gerekiyor. Şükrü’yle beraber çalıştığımız için çok mutluyum. İnşallah Şükrü’yle uzun yıllar beraber oluruz" dedi.



" Ben saç keserken özel hareketimi yapıyorum, herkesi çok seviyorum"


Kendine özgü hareketleri olduğunu ifade eden Şükrü Dağlı, "Ben saç keserken özel hareketimi yapıyorum, herkesi çok seviyorum. Berberlik mesleğini seviyorum. Makine, makas gibi malzemeler aldık. Dayımı seviyorum. Sabah 9’da işe geliyorum, akşamda saat 11’de gidiyorum. Ben makine kullanabiliyorum. Temizlik yapıyorum. Saç yıkayıp kurutuyorum. Bazen bahşiş alıyorum ama bazen alamıyorum. İleride iyi usta olacağım" ifadelerini kullandı.



Down sendromlu Şükrü’nün yürek ısıtan tıraşı müşterilerin sevgisini kazandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Osmaniye Maç öncesi ortalık karıştı: Futbolcular kramponlarla darbedildi Osmaniye’nin Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcisi Bahçespor’un, Anamur Belediyespor maçı öncesi soyunma odası koridorunda kavga çıktı, o anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Bölgesel Amatör Lig (BAL) 6. Grup’ta 1 Mart tarihinde oynanması planlanan ancak başlama vuruşu öncesi çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Anamur Belediyespor-Bahçespor müsabakasına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Anamur İlçe Stadı’nda oynanması planlanan karşılaşma öncesinde rakip takım futbolcuları, soyunma odası koridorunda Bahçespor’un bulunduğu bölümün önüne geldi. İddiaya göre kapı önünde bekleyen Bahçespor Teknik Direktörü İsa Kılıçoğlu, rakip oyuncuya tokalaşmak için elini uzattı. Ancak rakip futbolcunun Kılıçoğlu’na yumruk attı ve bu olayın ardından tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüştü. İki takım oyuncularının dahil olduğu kavgada krampon ve fırça saplarının da kullanıldığı görüldü. Ortalığın bir anda adeta savaş alanına döndüğü olay, araya giren polis ekiplerinin müdahalesiyle güçlükle son buldu. Bahçespor Teknik Direktörü İsa Kılıçoğlu’nun adli muayene raporunda kaburgasında 2 kırık tespit edildiği, saldırıya uğrayan 2 Bahçesporlu futbolcunun raporlarında ise "krampon çivisi izi" bulunduğu belirtildi. Olayın ardından Bahçespor kafilesi, Anamur Kaymakamı’nın talimatı ve polis nezaretinde stadyumdan tahliye edildi. Soyunma odası koridorunda yaşanan saldırı anları güvenlik kamerasına yansıdı. Olayın ardından karşılaşma ileri bir tarihe ertelendi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
İstanbul Anadolu’nun kadim hafızası dünya sinemasıyla buluşuyor Bitlis’in yüzyıllara meydan okuyan geleneksel el sanatlarını ve bu zanaatlara ömrünü adamış son ustalarını konu alan "Zamanın Ustaları" belgesel sinema projesinden, ilk görüntüler yayınlandı. Uluslararası film festivallerinde Türkiye’yi temsil etme hedefiyle yola çıkan proje, bölgenin kültürel mirasına ışık tutuyor. Yapımcılığını ve yönetmenliğini, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde medya ve sinema alanında dersler veren, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Türk sinema tarihinin unutulmaz ismi Kemal Sunal’ın yeğeni akademisyen Doç. Dr. Gözde Sunal’ın üstlendiği "Zamanın Ustaları" (Timeless Masters), alışılagelmiş belgesel kalıplarının dışına çıkarak izleyiciye farklı bir anlatı tarzı sunuyor. Bitlis’in tarih kokan atmosferini de yansıtan belgesel, taşın ve toprağın hafızasını, uluslararası sinema standartlarında, şiirsel ve derinlikli bir görsel dille kayıt altına alıyor. Yaşayan hazineler ve son ustalar bir arada Filmde; UNESCO tarafından "Yaşayan İnsan Hazinesi" ödülüne layık görülen Adilcevazlı geleneksel baston ustası Cumali Birol’un, Bitlis’in yöresel ayakkabısı "Harik"in bölgedeki son temsilcisi Haydar Yılmaz’ın, Ahlat ve Bitlis taşının sırrını çözen taş işçiliği geleneğinin temsilcileri Emre Nacaroğlu ile Metin Coşkun’un ve Ahlat bastonculuğunun önemli isimlerinden, Kültür Bakanlığı sanatçısı ve Yaşayan İnsan Hazineleri envanterine kayıtlı Refa Gökbulak’ın zanaat yolculukları yer alıyor. Geleneksel zanaatların sadece ekonomik değil, aynı zamanda sosyal bağların ve yerel kimliğin taşıyıcısı olduğu gerçeğinden hareketle, modernleşme karşısında kaybolma riski taşıyan mirası belgeleyerek gelecek nesillere aktarmayı ve farkındalık oluşturmayı hedefleyen belgesel, toplumsal hafızayı güçlendirirken kültürel sürdürülebilirliğe de önemli katkılar sağlıyor. Ustanın elinden zamana düşen iz Sadece bir zanaat anlatısı olmanın ötesinde; sabır, zaman ve miras kavramlarını sorgulayan "Zamanın Ustaları", izleyiciyi sessiz bir tanıklığa davet ediyor. Film; taşın, ahşabın ve hariğin usta ellerde nasıl bir sanat eserine dönüştüğünü anlatırken, bu kadim geleneğin ardındaki derin felsefeyi de gözler önüne seriyor. Projenin yapımcısı ve yönetmeni Doç. Dr. Gözde Sunal, filmle ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Amacımız, sadece unutulmaya yüz tutmuş meslekleri belgelemek değil; bu topraklardaki sessiz emeği, evrensel bir sinema diliyle tüm dünyaya duyurmaktı. Bir ustanın çekici indirirken hissettiği o duyguyu, dünyanın diğer ucundaki bir izleyiciye de hissettirmek istedik. Bu film, Bitlis’ten dünyaya açılan bir kültür köprüsüdür." Uluslararası Festival Yolculuğu Özgün anlatımı ve güçlü görsel dünyasıyla dikkat çeken "Zamanın Ustaları", önümüzdeki aylarda dünya genelindeki prestijli film festivallerinde yarışarak Anadolu’nun kültürel mirasını uluslararası arenada temsil etmeyi hedefliyor.
Kocaeli Bakan Kacır: "İhracatımızı 273 milyar dolara çıkardık" Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin üretim ve teknoloji alanındaki ilerlemesine dikkat çekerek, son 23 yılda sanayi katma değerinin 41 milyar dolardan 241 milyar dolara yükseldiğini, ihracatın ise 36 milyar dolardan 273 milyar dolara çıktığını söyledi. Bakan Kacır, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı’na geçen Kacır, burada İl Başkanı Şahin Talus, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve partililerle bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu. "Üretimde ve teknoloji geliştirmede hamdolsun rekorlara imza atıyoruz" Türkiye’nin üretim ve teknoloji alanında önemli mesafeler kat ettiğini ifade eden Bakan Kacır, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ’aşk ile koşan yorulmaz’ diyerek ülkemizin her bir köşesini ihya etmek için canla başla hep birlikte gayret ediyoruz. Hep birlikte adeta bir demokrasi ve kalkınma destanı yazıyoruz. Üretimde ve teknoloji geliştirmede hamdolsun rekorlara imza atıyoruz. Son 23 yılda sanayi katma değerimizi 41 milyar dolardan 241 milyar dolara yükselttik. İhracatımızı ise 36 milyar dolardan 273 milyar dolara çıkardık" dedi. "Yerli ve milli bir savunma sanayi altyapısını inşa ettik" Yerli ve milli savunma sanayi altyapısı inşa ettiklerini belirten Bakan Kacır, Türkiye’nin savunma sanayisinde güçlü bir altyapı oluşturduğunu vurgulayarak, "Kabiliyetleriyle, teknolojisiyle, mühendisliğiyle dünyada ses getiren, geniş bir yelpazede ürün geliştiren, tasarlayan, üreten ve rekabetçi şekilde ihraç eden yerli ve milli bir savunma sanayi altyapısını inşa ettik. Türkiye’yi ticari araç, beyaz eşya, güneş paneli ve çelik üretiminde Avrupa liderliğine taşıdık. Bugün dünyada acımasız bir bölüşüm savaşı yaşanıyor. Kendi teknolojisini üretemeyen, kendi savunma sanayisini oluşturamayan milletlerin bu dönemde ayakta kalma şansı yok. Böylesi bir ortamda Türkiye, güçlü üretim kapasitesi ve derinleşen teknoloji ekosistemiyle sahada inisiyatif alan, kendi rotasını çizen, ilkelerinden asla taviz vermeyen ve masada sözünün ağırlığını hissettiren bir ülkedir" ifadelerini kullandı.