ASAYİŞ - 07 Ağustos 2025 Perşembe 08:53

Düğün konvoyunda lastik yakarak trafik magandalığı yapan sürücüye ceza yağdı

A
A
A
Düğün konvoyunda lastik yakarak trafik magandalığı yapan sürücüye ceza yağdı

Hatay’da düğün konvoyunun önüne geçerek kırmızı ışıkta lastik yakan motosikletli sürücüsüne 8 bin 487 TL idari para cezası uygulandı ve ehliyeti süresiz iptal edildi.


Olay, 5 Ağustos tarihinde Arsuz ilçesi Övündük Mahallesi mevkiinde yaşandı. Akşam saatlerinde düğün konvoyunun geçişi esnasında motosiklet sürücüsü, kırmızı ışığın yanmasıyla gelin arabasının önüne geçti. Şov yapmak isteyen motosikletli, lastik yakarak kısa sürede tozu dumana kattı. Çevredekileri ve kendini tehlikeye atan motosikletlinin o anları kameraya yansıdı. Kırmızı ışığın yeşile dönmesiyle yoluna devam eden motosikletli yaptığıyla hayrete düşürdü. Yapılan incelemeler sonucu harekete geçen Arsuz İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sürücünün A.E. olduğunu tespit etti. Şahsa, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince toplam 8 bin 487 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca A.E.’nin sürücü belgesi daimi olarak iptal edilirken, Türk Ceza Kanunu’nun 179/2. maddesi kapsamında da adli işlem başlatıldı.


(OA-VK-

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Polonya Varşova’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Oda üyesi iş adamlarından oluşan heyet, Türkiye Cumhuriyeti Varşova Büyükelçisi Rauf Alp Denktaş’ı makamında ziyaret etti. Varşova Ticaret Müşaviri Nevra Genç ve Can Berat Özeri’in de katılımı ile gerçekleştirilen ziyarette Başkan Çetin, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın faaliyetleri, üye potansiyeli, bölgenin üretim gücü ve sanayi altyapısı hakkında kapsamlı bilgiler verdi. Çerkezköy’ün Türkiye sanayisindeki stratejik konumuna dikkat çeken Başkan Çetin, bölgenin özellikle üretim, ihracat ve yatırım açısından önemli bir merkez haline geldiğini ifade etti. "Önemli katkı sağlayacak" Başkan Çetin konuşmasında, "Çerkezköy ve bölgemiz, güçlü sanayi altyapısı ve ihracat kapasitesiyle Türkiye ekonomisine önemli katkılar sunmaktadır. Polonya ile ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesi, üyelerimiz için yeni iş birlikleri ve yatırım fırsatları oluşturacaktır. Bu tür temasların, karşılıklı ticaret hacminin artmasına önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi. Fikir alışverişinde bulunuldu Bölge ve Oda tanıtımının ardından Büyükelçi Rauf Alp Denktaş da Polonya’nın sanayi alanındaki gelişmişlik düzeyi, üretim kapasitesi ve ihracat odaklı ekonomik yapısı hakkında heyete bilgiler aktardı. Türkiye ile Polonya arasındaki ticari ilişkilerin güçlenerek devam ettiğini belirten Büyükelçi Denktaş, önemli iş birliği fırsatlarının bulunduğunu ifade etti. Program kapsamında ayrıca, üyelerin aktif şekilde rol alabileceği ithalat ve ihracat süreçleri değerlendirilirken, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılmasına yönelik fikir alışverişinde bulunuldu. Başkan Çetin, nazik ev sahipliği ve değerli paylaşımlarından dolayı Büyükelçi Denktaş’a teşekkür ederek, gerçekleştirilen ziyaretin bölge iş dünyası adına verimli ve önemli bir temas olduğunu belirtti.