YEREL HABERLER - 16 Ağustos 2016 Salı 10:17

İHH, Doğu Guta’da yetim çocuklara ayakkabı dağıttı

A
A
A
İHH, Doğu Guta’da yetim çocuklara ayakkabı dağıttı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Beyt Zeka kurumu ile birlikte Suriye’nin en çok bombalanan bölgelerin başında gelen Doğu Guta’da yetim çocuklara 5 bin 700 çift ayakkabı dağıttı.
Vakfın Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, yaptığı açıklamada, etrafı rejim güçleri tarafından çevrili durumda olan bölgeye yardım veya ticari olarak yaşam malzemesi ulaştırmanın neredeyse imkansız olduğunu belirterek, "Yardım ulaştırmak için dışarıdan bölgeye yapılan yardım hamlesinde ise yerel yardım görevlileri mutlaka kayıplar veriyor. Ancak Doğuguta ihtiyaçlar o kadar fazla ki bu durum yardım görevlilerini alıkoyamıyor. Bir çok kayıp vermelerine rağmen yardım çalışmaları devam ediyor” dedi.
İHH’nın bölgede yardım çalışmalarına devam ettiğini vurgulayan Karacaoğlu, son olarak 5 bin 700 çift ayakkabının bölgede bulunan yetimlere dağıtıldığını kaydetti.
Burak Karacaoğlu, geçtiğimiz aylarda Doğu Guta’da yetimlere sponsorluk ödemeleri başta olmak üzere iftariyelik, gıda paketleri gibi birçok farklı alanda yardım ulaştırıldığını sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.