GENEL - 20 Nisan 2020 Pazartesi 09:06

Emekli öğretmenin maske talebi karşılandı

A
A
A
Emekli öğretmenin maske talebi karşılandı

Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan emekli öğretmenlere destek hattı ile emekli olan öğretmenlerin ihtiyaçları karşılanıyor.

Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan emekli öğretmenlere destek hattı ile emekli olan öğretmenlerin ihtiyaçları karşılanıyor.


Kısa bir süre önce Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan emekli öğretmenlere destek hattı ile emekli olan öğretmenler aranarak bir ihtiyaçları olup olmadığı soruluyor. Korona virüs nedeniyle 65 yaş üstüne getirilen kısıtlamadan dolayı sokağa çıkamayan 67 yaşındaki emekli öğretmen Hüseyin Akça, emekli öğretmenlere destek hattını arayarak maske istedi. Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen ve Şube Müdürü Turkay Otay, Akça’yı evinin önünde bizzat ziyaret ederek bir paket maske ve kolonya verdi.


Iğdır Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, Iğdır’da ikamet eden emekli öğretmenlerle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından telefon irtibatı kurularak istek ve ihtiyaçlarının sorulduğunu belirterek, “Bu süreçte eğitime emeği geçen büyüklerimizin yalnız olmadıklarını bilmelerini isteriz. Sağlık ve sıhhatler diliyorum. Bir ihtiyaçları olduğu anda müdürlüğümüzü arayabilirler demiştik, hocamız da bizi arayarak maskeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Bende maske ve bir kolonya ile kendisini ziyaret ettim. Hal hatırını sorduk. Her zaman emekli öğretmenlerimizin hizmetindeyiz” dedi.


Emekli öğretmen Hüseyin Akça, “Maskem yoktu, bulamadım. Müdürlüğü aradım, bazen ekmek almak için fırına gitmek zorunda kalıyorum. O zaman kullanmak durumunda kalıyorum, zaten dışarı çıkmıyorum. Müdürüme teşekkür ederim. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. İnşallah bu beladan kurtulacağız“ dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya OSB’de yol yenileme çalışmaları başladı Kütahya Organize Sanayi Bölgesi’nde, altyapı ve ulaşım konusunda önemli adımlar atılmaya devam ediyor. Rıza Güral Caddesi’nde başlatılan yol yenileme çalışmaları kapsamında, kilit taşı söküm çalışmaları başladı. Kilit taşı sökümü çalışmalarının bitmesinin ardından zemin sıkıştırma ve tesviye işlemleri gerçekleştirilecek. Rıza GüralCaddesi’nin altyapı işlemlerinin bitmesinin ardından ise beton üzerine asfalt serimi yapılacak. Ortalama 1 aylık bir süreçte tamamlanması planlanan çalışmalar, bölgedeki ulaşımı olumlu yönde etkileyecek ve işletmelerin lojistik süreçlerini daha verimli bir şekilde yürütebilmelerine katkı sağlayacak. Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Eskioğlu, yapmış olduğu açıklamalarında; “Bölgemizde gerçekleştirdiğimiz altyapı ve ulaşım projeleriyle, işletmelerimizin rekabet gücünü artırmayı ve bölgenin ekonomik gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Rıza Güral Caddesi’nde başlatılan yol yenileme çalışmaları da bu vizyonumuzun bir parçasıdır. Kilit taşı söküm çalışmalarıyla başlayan süreç, zeminin sıkıştırılması ve tesviye işlemleriyle devam edecek. Ardından beton üzerine asfalt serimi gerçekleştirilecek. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla, bölgedeki ulaşım altyapısının sağlam ve modern bir görünüme kavuşacağını ve işletmelerin lojistik süreçlerini daha verimli bir şekilde yürütebileceğini düşünüyoruz. Yaklaşık bir aylık bir süre içinde tamamlanması planlanan bu çalışmalar, yatırımcı ve ziyaretçilerimizin geçici rahatsızlıklarını telafi edecek şekilde planlanmıştır. Kısa süreli zorluklara rağmen, uzun vadede bölgeye sağlanacak olan katma değerin önemli olduğunu düşünüyoruz. Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi olarak, bölgenin gelişimine katkı sağlayacak her türlü projeyi gerçekleştirmeye devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.
Elazığ Elazığlılar uygulamalı hac hazırlık kursunda camileri doldurdu Elazığ İl Müftülüğünce, kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik hac eğitim semineri düzenledi. İzzetpaşa Camisinde düzenlenen seminere yüzlerce Elazığlı katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2024 yılı hac organizasyonu dahilinde hacca gidecek hacı adayları için hac eğitim seminerleri gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede il ve ilçe müftülükleri koordinesinde düzenlenen seminerlerde hacı adayları, kutsal topraklara gidecek olmanın heyecanını yaşıyor. Elazığ’da da İl Müftülüğü tarafından, kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik hac eğitim semineri düzenlendi. İzzetpaşa Camisinde düzenlenen seminerde İl Müftüsü İrfan Üstündağ ve yardımcıları tarafından, katılımcılara hac ibadeti hakkında bilgilendirme ve tavsiyelerde bulunuldu. Öte yandan Elazığ’da, 11, 15 ve 28 Mayıs tarihlerinde toplamda bin 100 hacı adayının kutsal topraklara gönderilmesi planlanıyor. “15 yıldır sıra bekliyorum” Kutsal topraklara gideceği için heyecanlı olduğunu dile getiren hacı adaylarından Fikret Çelik, “Heyecanlıyım ve çok gururluyum. 15 yıldır sıra bekliyorum. Nihayet Allah, nasip etti. Asılda değil de yedekten çıktı. Bütün İslam aleminin, benim gibi oraya gitmesini temenni ediyorum. Gidiyoruz ama inşallah huzurlu olarak Allah bizi affeder. Elazığlı hemşehrilerime selamlarımı sunuyorum. Bilakis esnaflardan helallik dilerim. İnşallah, iyi olur” dedi. 72 yaşındaki Nurettin Bulut ise “Hacca ilk kez gideceğim. Allah, nasip ederse eşimle beraber gidiyoruz. Hayırlısıyla rabbim bütün ümmeti Muhammed’e nasip, hacımızı da kabul eder. Bugün de İzzetpaşa Camisinde müftülüğümüzdeki hocalarımızda bilgi alıyoruz. Allah, hepsinden razı olsun” diye konuştu.