SPOR - 27 Eylül 2024 Cuma 23:53

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından

A
A
A
Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından

Trendyol 1. Lig’in 7. haftasında Iğdır FK ile Erzurumspor FK arasında oynanan müsabakanın ardından teknik direktörler maçı değerlendirdi.


Trendyol 1. Lig’in 7. haftasında Iğdır FK, sahasında karşılaştığı Erzurumspor FK’ya 2-1 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında maç ile ilgili değerlendirmede bulunan Iğdır FK Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, “Süper Lig’den 1. Lig’e hakem gönderdiğiniz zaman hakem sahada olmuyor, çünkü o hafta Süper Lig’de maç alamadığından dolayı burada maçı yönetmiyor idare ediyor. Kırmızı kart için bir şey demiyorum ama oyun acayip şekilde hakemsiz bir oyundu, sürekli idare etti. Verin alt ligden bir hakem, hata yapsın, biz de diyelim ki ülke futbolunun gelişmesi için böyle hataları tolere edeceğiz ama hakemlik de düzelecek. Önümde 5 metre taca çıkan top, Erzurum’un sol stoperinden taca çıkıyor bu tarafı veriyor. Bağırıyorsun, kırmızı kart görüyorsun. Sırf benim derdim değil ki ülke futbolunun böyle bir derdi var. Bu mağlubiyete mazeret falan değil. Benim takımım 10 kişi kaldı. Evet kırmızı kart doğru arkadan bir müdahale vardı ama 50 bin tane faul var. 7 dakika uzatma verdi 6’da bitirdi. İki haftadır kaybediyorduk, iç sahada kazanmamız gerekiyordu. Oyuna iyi başladık, topun bizde olduğu zamanlarda da iyiydik ta ki kırmızı karta kadar. Kırmızı karttan sonra oyunun momentumu tamamen değişti. Ancak ikinci yarıda 10 kişi olmamıza rağmen çok ciddi ön alan baskıları yaptık. 10 kişi olmamıza rağmen rakip yarı sahada oynadık. Oralardan bir gol umudumuz vardı, 10 kişi oynamak kolay değil. Oyuncularım çok istediler, mücadele ettiler, 10 kişi oynamaya rağmen rakibi tehdit ettik. Evet futbolda böyle sonuçlar oluyor, üzücü. Ama daha üzücüsü ülke futbolunun gelişememesi, kalkınamaması. Biz tekrar ayağa kalkacağız, oyuncularım bir reaksiyon verdiler 10 kişi olmalarına rağmen. İnşallah toparlanacağız. Biz maç kaybediyoruz ama yenilmiyoruz, savaşmaya devam edeceğiz” diye konuştu.



Hakan Kutlu: "Biz bu mücadelemizi gösterdiğimizde hedef kendiliğinden oluşacaktır"


Erzurumspor FK Teknik Direktörü Hakan Kutlu ise maç sonu değerlendirmesinde, “Oyuncularımı tebrik ederim. Son 10 dakika hariç, 2-0’a kadar futbolun bütün gerekliliklerini yerine getirdiler. 11’e 11 nasıl oynanır, 11’e 10 nasıl oynanır hepsini gösterdiler. Girdiğimiz gol pozisyonları vardı, 2 tanesini değerlendirebildik. Tabii ki rakibimiz çok önemli bir takım, çok fazla transfer yaptı, çok kadro derinliği olan, ekonomik olarak da çok önemli oyunculara sahip bir takım. Üçüncü sezonuma girdim, üstüne koya koya gidiyoruz. İyi futbol oynayıp formasına, şehrine sonuna kadar sahip çıkan bir takım göstermek tabii ki hedef kendiliğinden oluşacaktır. Biz oyuncularımıza ilk 6, ilk 2 diye bir hedef hiçbir zaman koymuyoruz. Biz bu mücadelemizi, isteğimizi, oyun anlayışımızı gösterdiğimizde hedef kendiliğinden oluşacaktır. Maçın hakemlerini tebrik ediyorum, ben yenildiğimiz birçok maçtan sonra da maçın hakemlerini tebrik etmiştim. Sadece oyunun ilk 10-15 dakikasında bize biraz gereksiz çok sarı kartlar gösterdi. Daha sonraki 75-80 dakika da bana göre çok iyi bir oyun yönetti. İnşallah bir buçuk gün izin yapıp Bolu maçına hazırlanmaya başlayacağız. Bizim adımıza çok önemli bir maç. İnşallah onu da kazanıp milli maç arasına iyi bir giriş yaparız” dedi.



Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir AK Parti MKYK Üyesi Ünal: "Erdoğan’a her zamankinden daha çok ihtiyaç var" Eskişehir’e gelen AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Mahir Ünal, "Bugün bölgemiz adeta bir ateş çemberine dönmüşken Recep Tayyip Erdoğan’a her zamankinden daha çok ihtiyacımız var" dedi. Ali Güven Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen programa önceki dönem Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal’ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak ile çok sayıda teşkilat mensubu katıldı. İftar saatinin yaklaşmasıyla birlikte salonu dolduran partililer, dualar eşliğinde oruçlarını açtı. "2028 seçimlerinde Eskişehir’i AK Parti ile tanıştıracağız" Programda konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, "Birlik beraberliğimizi zirveye çıkartacağız. İnşallah 2028 seçimleri ve devamında da 2029 seçimlerinde Eskişehir’i AK Partimizle tanıştırarak gerçek hizmet anlayışını ortaya koyan bir şehir olacağız. Allah tutmuş olduğumuz oruçları, yapmış olduğumuz ibadetleri kabul etsin" dedi. "Siyasetin tek limanı ahlaktır" AK Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal, "Bizim geleneğimizde, bizim siyaset anlayışımızda siyaset statüyle yapılmaz. Siyaset şahsiyetle yapılır. Biz varlığımıza, kıymetimize, anlamımıza, kişiliğimize, karakterimize ve şahsiyetimize bağlı siyaset yaparız. Bunu en baştan ifade etmemin amacı; bizim vefayı anlamak için önce bu ilkeyi koymamız lazım. Çünkü vefa statüye değil, vefa kişiliğedir. Vefa şahsiyetedir. Eskilerin ifadesiyle içi dışı bir olmaklığı, dürüstlüğüdür. Bizim siyasetimiz tam da bu dürüstlük üzerine kuruludur. Bakın bizim il başkanlıklarımızda Cumhurbaşkanımızın bir cümlesi vardır; ’Siyasetin tek limanı vardır, o da ahlaktır’ cümlesi yazar" ifadelerini kullandı. "Seçimi kaybetme pahasına popülizm yapmadı" Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023 seçimleri öncesindeki Suriyeli sığınmacılar konusundaki tavrını ’ahlaki bir duruş’ olarak nitelendiren Ünal, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bütün herkes ’Suriyeliler gitsin’ derken, Cumhurbaşkanımıza 2023 seçimlerinden önce sordular: ’Suriyelileri gönderecek misiniz?’ dediler. Popülizm yapmadı; ahlaki, insani duruşunu, kalbinde ve zihninde olanı açıkça söyledi. Ne dedi? ’Onlar bizim kardeşlerimizdir. Biz onları ölüme gönderemeyiz’ dedi. Ne pahasına dedi? Seçimi kaybetme pahasına bunu söyledi." "Erdoğan’a her zamankinden daha çok ihtiyaç var" Jeopolitik gelişmelere de değinen Ünal, "Bugün bölgemiz adeta bir ateş çemberine dönmüşken her zamankinden daha çok AK Partili kadrolara ihtiyaç var. Her zamankinden daha çok vefalıya, her zamankinden daha çok bu dava adamlarına ihtiyaç var ve her zamankinden daha çok Recep Tayyip Erdoğan’a ihtiyacımız var kardeşlerim. Rabbim bizi Ramazan’a eriştirdiği gibi inşallah bayrama da kavuştursun" diye belirtti.
Antalya Antalya’da yaşlı çiftin evi alevlere teslim oldu Antalya’da yaşlı bir çiftin yaşadığı iki katlı müstakil evde yangın çıktı. Alevlere teslim olan ikamet kullanılamaz hale gelirken, yangına müdahale etmek isterken dumandan etkilenen yaşlı adam hastaneye kaldırıldı. Yangın, saat 18.00 sıralarında Muratpaşa ilçesi Yeşildere Mahallesi 1168 sokak üzerinde bulunan iki katlı evin üst katında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, eşi ile birlikte yaşadığı Mehmet Pehlivan’a (80) ait iki katlı müstakil evin üst katında henüz bilinmeyen bir nedende yangın çıktı. Evde kimsenin bulunmadığı bir sırada ikametten dumanlar çıktığını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangına ilk müdahaleyi yaşlı adamın komşuları ve Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün bölgede oluşturduğu polis noktasında görevli memurlar yaptı. Mahallede büyük panik yaşanmasına neden olan ve kısa sürede alevlerin sardığı ikamete vatandaşlar hortumlarla müdahale etti. 1 saatte söndürülebildi Vatandaşlar alevlerin birbirine bitişik konumda bulunan diğer evlere sıçramaması için büyük çaba harcarken, olay yerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yangına müdahale etti. İlk olarak alevlerin diğer evlere sıçramasını engelleyen itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik çalışmasının ardından yangın tamamen söndürüldü. Bu sırada evini saran alevlere komşuları ile birlikte müdahale etmek isteyen Mehmet Pehlivan dumandan etkilendi. Yaşlı adama olay yerinde bulunan 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından ilk oksijen verilirken kontrol amacıyla hastaneye götürüldü.
İstanbul Beşiktaş’ta Ramazan ayında fırınlara sıkı denetim Beşiktaş Belediyesi Zabıta ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı dolayısıyla ilçe genelinde faaliyet gösteren fırınlarda denetim gerçekleştirdi. Beşiktaş’ta, Ramazan ayı dolayısıyla ilçe genelindeki fırınlarda denetim yapıldı. Beşiktaş Belediyesi Zabıta ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin katıldığı uygulamada gramaj, hijyen ve fiyat etiketi kontrolleri yapıldı. Ayrıca hijyen şartları ile fiyat etiketlerinin mevzuata uygunluğu tek tek kontrol edildi. Üretim alanları ve satış tezgahlarını denetleyen ekipler, eksiklik tespit edilen işletmelere gerekli uyarılarda bulundu. Yönetmeliğe aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilen işletmeler hakkında tutanak tutularak cezai işlem uygulandı. Denetimlere ilişkin açıklama yapan Beşiktaş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Çarşı Karakol Şefi Onur Özelci, "Bugün gerçekleştirdiğimiz denetimler neticesinde, Beşiktaş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri olarak fiyat etiket yönetmeliğine aykırı bulunan bir işletme hakkında gerekli tutanakları tanzim ettik. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerimiz de hijyen esaslarına uymayan bir işletmeye, ilgili kanun kapsamında cezai müeyyide uyguladı. Çalışmalarımız Ramazan ayı boyunca hassasiyetle devam edecek. Alışveriş esnasında herhangi bir olumsuzluk tespit eden vatandaşlarımız, 7/24 ihbar hatları üzerinden Beşiktaş Belediyesi’ne ulaşabilir. Tüm komşularımıza hayırlı Ramazanlar dileriz" dedi.