ASAYİŞ - 02 Nisan 2026 Perşembe 15:39

Iğdır’da 8 bin 916 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi

A
A
A
Iğdır’da 8 bin 916 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi

Iğdır’da düzenlenen operasyonda 8 bin 916 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.


İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesine yönelik yürüttükleri çalışmalar kapsamında önemli bir operasyona imza attı. Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kentte faaliyet gösteren 2 farklı iş yerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.


Yapılan aramalarda toplam 8 bin 916 litre gümrük kaçağı akaryakıt ile 2 adet akaryakıt aktarım cihazı ele geçirildi. Olaya ilişkin gözaltına alınan 2 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Kahramanmaraş’ta geleceğin yazarlarına ilham veren atölye Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında çocuk edebiyatı yazarı Yaşar Bayraktar’ın katılımıyla Rasim Özdenören Çocuk Kütüphanesi’nde "Çocuklar İçin Hikâye Atölyesi" etkinliği düzenledi. UNESCO tarafından "Edebiyat Şehri" ünvanına layık görülen Türkiye’deki ilk ve tek şehir olan Kahramanmaraş, bu alandaki öncü konumunu düzenlenen etkinliklerle pekiştiriyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi de kültür ve sanat alanındaki çalışmalarını her geçen gün daha da genişleterek şehrin edebiyat kimliğini güçlendirmeye devam ediyor. Bu yıl 62’ncisi kutlanan Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen organizasyonlar her yaştan vatandaşı kitaplarla buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Rasim Özdenören Çocuk Kütüphanesi’nde düzenlenen "Çocuklar İçin Hikâye Atölyesi", katılımcılara hem öğretici hem de ilham verici bir deneyim sundu. Çocuk edebiyatı yazarı Yaşar Bayraktar’ın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, yazarlık sürecine dair temel bilgiler çocuklarla paylaşıldı. Bayraktar, bir hikâyenin nasıl kurgulandığını, karakterlerin nasıl oluşturulduğunu ve hayal gücünün yazarlıkta ne denli önemli olduğunu örneklerle anlattı. Atölye boyunca çocuklar, öğrendiklerini uygulama fırsatı bularak kendi hikâyelerini kaleme aldı. Her bir çocuk, hayal dünyasından beslenerek özgün metinler oluştururken, üretken ve keyifli yönünü birebir deneyimledi. Etkinliğin interaktif yapısı sayesinde çocuklar hem öğrendi hem de aktif şekilde sürece katılım sağladı. Atölyeye katılan ortaokul öğrencileri, etkinliğin hem öğretici hem de eğlenceli geçtiğini ifade etti 6. sınıf öğrencisi Nurdan Solakoğlu, kitap okumayı çok sevdiğini ve boş zamanlarda kütüphanede vakit geçirdiğini söyleyerek "Hikâye da merakım vardı, burada hep birlikte hikâye yazdık. Hikâye konusunda kendimi geliştirmek istiyorum. Büyüyünce hobi olarak hikâye yazabilirim. Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ederim" dedi. Bir diğer öğrenci Sultan Bozkurt, ise hayal gücünü kullanarak farklı karakterler ve olaylar oluşturmanın kendisi için çok heyecan verici olduğunu dile getirerek "Kitap okumayı çok seviyorum. Bugün de hikâye atölyesine geldim ve burada kitap yazarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Bizleri kitaplarla buluşturan Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ederim" diye konuştu. Dilek Ela Başpınar ise, "Kütüphane Haftası olduğu için Büyükşehir Belediyemizin kütüphanesine geldik ve hikâye atölyesine geldim. Bu benim için ilk deneyim oldu. Nasip olursa bu hobiyi geliştirmeyi düşünüyorum, bunun için de çok kitap okuyacağım" cümlelerini sarf etti.