ASAYİŞ - 22 Ocak 2026 Perşembe 12:57

Iğdır’da bayrağa yönelik olayda 1 tutuklama

A
A
A
Iğdır’da bayrağa yönelik olayda 1 tutuklama

Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde 20 Ocak akşamı Türk bayrağını çöpe atan kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Edinilen bilgiye göre Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde 20 Ocak akşamı saat 21.30 sıralarında bir evin balkonunda asılı bulunan Türk bayrağının kimliği belirsiz bir kişi tarafından alınıp sokağa atıldığı yönünde yapılan ihbar üzerine polis ekipleri harekete geçti. Ekiplerin yürüttüğü çalışmalar sonucu olayı gerçekleştirdiği belirlenen B.G. yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli hakkında "devletin egemenlik alametlerini aşağılama" suçundan işlem yapıldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan B.G., adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Çerçioğlu: "Tüm ekiplerimizle 24 saat sahadayız" Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun öncülüğünde Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen çalışmalar Kurban Bayramı boyunca da kent genelinde 24 saat devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Aydın’ın 17 ilçesinde olduğu gibi turizmin incileri Kuşadası ve Didim’de de sahada vatandaşların yanında oluyor. Bayram süresince çalışmalarını aralıksız sürdüren Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri; Didim merkezde ve Akbük Mahallesi’nde, Kuşadası merkezde ve Güzelçamlı ile Davutlar Mahallelerinde kapsamlı temizlik, bakım ve çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştiriyor. Bayram tatili nedeniyle yoğunluk yaşanan turizm merkezlerinde çalışmalar titizlikle yürütülüyor. Başkan Çerçioğlu’nun öncülüğünde sürdürülen çalışmalar kapsamında cadde, bulvar, meydan ve ortak kullanım alanlarında detaylı temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin sahadaki yoğun çalışmaları vatandaşlar tarafından da takdirle karşılanıyor. Bayram boyunca hizmetlerin kesintisiz devam etmesinden memnuniyet duyduklarını belirten vatandaşlar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti. Başkan Çerçioğlu, çalışmalarının tüm ilçelerde aralıksız devam edeceğini belirtti ve "Hemşehrilerimizin ve kentimize gelen yüz binlerce misafirimizin Kurban Bayramı’nı en güzel şekilde geçirebilmesi için ekiplerimiz 17 ilçemizin tamamında görev başında. Tüm ekiplerimizle 24 saat sahadayız, vatandaşlarımızın yanındayız. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
İstanbul Büyükçekmece’de bıçaklanarak öldürülen 16 yaşındaki Abdulbaki Demirel’in kabrinde hüzünlü bayram İstanbul Büyükçekmece’de akranları tarafından defalarca bıçaklanarak öldürülen 16 yaşındaki Abdulbaki Demirel’in ailesi, Kurban Bayramı’nın ilk gününü çocuklarının kabri başında geçirdi. Anne Müşerref Demirel, "Geçen Kurban Bayramı’nda Baki ile beraberdik" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. 10 Mayıs Pazar günü akranları tarafından defalarca bıçaklanarak öldürülen 16 yaşındaki Abdulbaki Demirel’in ailesi, Kurban Bayramı’nın ilk gününü çocuklarının mezarı başında geçirdi. Oğlunun kabri başında duygu dolu anlar yaşayan Müşerref Demirel, "Geçen Kurban Bayramı’nda Baki ile beraberdik" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. Bayram sabahını çocuğunun mezarı başında geçiren Demirel ailesi dualar etti. Baba Cevdet Demirel, "Mutlaka bu olayların üzerinde durulması lazım. Kimler bu işin içerisinde varsa cezalarını almasını istiyorum. Bu çocukları yönetenler var. Kim yönetiyorsa bunların hepsinin cezalandırılmasını istiyoruz. Tekrar diyorum ki idam istiyoruz" diye konuştu. "Lütfen adalet gelsin ki başka anneler yanmasın" Çocuğunun kabri başında duygu dolu anlar yaşayan anne Müşerref Demirel ise, "Geçen Kurban Bayramı’nda Baki ile beraberdik. Ama bugün kabristanda kutluyoruz. Kamera tekrar incelensin. Sokak ortasında iki tane vahşi çocuk bu cesareti kimden alıyorlar. Bu kadar insanın içinde çocuğum vahşice katledildi. Lütfen adalet gelsin ki başka çocuklar, başka anneler yanmasın" şeklinde konuştu. "Herkese bayram geldi ama bize gelmedi" Öte yandan 1 Mayıs’ta Iğdır’da arkadaşı tarafından şakalaşırken silahla vurulması sonucu hayatını kaybeden 13 yaşındaki Berat Irmak’ın teyzesi Şükran Duran da aileye destek ziyaretinde bulundu. Şükran Duran, "Herkese bayram geldi ama bize bayram gelmedi. Hüzünlüyüz. İstediğimiz tek şey adaletin yerini bulması. Ne olursunuz artık bu yasayı yürürlüğe koyun. Başka annelerin, babaların ciğeri yanmasın. Ben de Berat Irmak’ın teyzesiyim. Abdulbaki Demirel için taziyeye geldik. Olmayan bayramımızda yaralarımızı birlikte saralım diye geldik" dedi.