ASAYİŞ - 06 Nisan 2026 Pazartesi 12:15

Iğdır’da motosiklet hırsızlığı şüphelileri köye tekrar geldi

A
A
A
Iğdır’da motosiklet hırsızlığı şüphelileri köye tekrar geldi

Iğdır’ın Akyumak köyünde motosiklet çalan hırsızlar, hiçbir şey olmamış gibi ertesi gün tekrar köye geldi. Köylüler fark edince şahıslar kaçarak köyden uzaklaştı.


Iğdır merkeze yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Akyumak köyünde 3 gün önce meydana gelen motosiklet hırsızlığı, köy halkını endişelendirdi. İddiaya göre, yaşları 17 ile 20 arasında değişen 4 kişi, ilk gün köye gelerek duvarları yüksek bir evin bahçesine girdi ve burada bulunan motosikleti çaldı. Köy muhtarının köyde kurduğu güvenlik kamera sistemi sayesinde şüpheliler kameraya yansırken, ihbar üzerine köye gelen jandarma ekipleri bölgede arama yaptı. Ancak yapılan çalışmalara rağmen şüpheliler bulunamadı. Olayın ardından ertesi gün aynı kişilerin tekrar köye geldiği öne sürüldü. Şüphelileri fark eden köylüler birbirlerine haber vererek bir araya geldi ve çevrede arama yaptı. Ancak tüm çabalara rağmen şahıslara ulaşılamadı.


Köylüler, şüphelilerin köyü iyi bildiğini ve artık şehir merkezinden uzaklaşarak kırsal alanları hedef aldıklarını dile getirdi. Yaşları küçük olduğu tahmin edilen şüphelilerin bir an önce yakalanmasını isteyen Ali Kaya, "Cuma günü gece 00.35’te benim evin bahçesine girdiler. Bahçeye girip motosikleti üç kişi alıp götürdü. Tabii biz hemen jandarmayı aradık. Jandarma 15 dakika içinde köye ulaştı. Dört asker ve iki sivil ekip arama yaptı. Tarlayı, köprüyü, her tarafı gezdik ama bir şey bulamadık. Aradan bir gün geçti. Ertesi gün bu sefer dört kişi olarak tekrar köye gelmişler. Yanımdaki kafede oturan yeğenim onları tanımış, çünkü güvenlik kameralarına yansımışlardı. Beni ve oğlumu arayarak ’amca, aynı kişiler size doğru geliyor’ dedi. Ben de ’önlerini keselim’ dedim. Bizim aşevi var, orada durdular. Biz de toparlandık, yakalamaya çalıştık. Bu sırada yine jandarmayı aradık. Komşunun oğlu hayvanlara bakmaya çıkınca sesleri duyup onları fark etti. Bunu görünce kaçtılar. Biz de peşlerinden koştuk ama yakalayamadık. O sırada jandarma yine 10-15 dakika içinde geldi. Gece saat 03.00’e kadar köprü altı, tarla, Melekli, Pulur köylerinin her tarafını gezdik ama yine bir şey bulamadık. Yürüyerek aradık. Sanki burada kimse yaşamıyormuş gibi rahat hareket ediyorlar. Demek ki bu köyü önceden tespit etmişler. Çıkış yollarını biliyorlar. Bizim köylüler bile her yeri bu kadar iyi bilmez. Aynı güzergahtan gelip aynı güzergahtan gidiyorlar. Demek ki gündüz gelip keşif yapıyorlar, gece de aynı yoldan kaçıyorlar" dedi.


Hırsızlık yapan şüphelileri birilerinin yönlendirdiğini söyleyen Kaya, "Bunları topluma kazandırmamız gerekiyor. Şimdi dışlarsak, büyüdüklerinde aynı şekilde devam edecekler" diye konuştu.


Köy sakinlerinden Okan Sadi ise hırsızların artık şehir merkezi, köy dinlemediklerini belirterek, "Yaşları 17 civarında, küçükler. İçlerinde bir kişi biraz daha büyük. Köyümüz merkeze 3 kilometre uzaklıkta. Artık merkezi bırakıp köylere gelmeye başladılar. Bizim köye iki kez geldiler, ikisinde de yakalayamadık. Köye karışıp kayboldular. Jandarma da geldi ama bulamadık" dedi.



Iğdır’da motosiklet hırsızlığı şüphelileri köye tekrar geldi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Fethin 700. yıl dönümünde anlamlı hat sergisi Irgandı Köprüsü’nde gelenekli sanatların yaşatılması için faaliyet gösteren Bab-ı Nun Derneği üyeleri, Bursa’nın fethinin 700. yıl dönümünde muhteşem bir sergi hazırladı. Bursa’da yaşayan 7 hat koleksiyonerinin uhdesinde bulunan 55 farklı üstadın eseri Tayyare Kültür Merkezi’nde ilk defa gün yüzüne çıktı. Saray hattatlarından, halk arasında efsane eserler çıkartan meşhur hattatlara kadar, birbirinden farklı 55 eser ilk defa gün yüzüne çıktı. Saray Hattatları İsmail Zuhti’den Mustafa Rakım Efendi’ye, Mahmud Celaleddin’den Bursalı Ali Sırrı Efendi’ye, halk adamı Ressam Şefik Bursalı’dan Mustafa Bekir Pekten’e, Cemil Bilgiç’ten Hasan Çelebi’ye kadar tarihe mal olmuş şahsiyetlerin kalemlerinden çıkmış ve şimdiye kadar hiç sergilenmemiş 55 eser, Bursa’nın Fethi’nin 700. yıldönümü kutlamalarında, sanat meraklıları ile buluşuyor. Bursalı hat koleksiyonerleri İrfan Altıkardeş, Mahmut Şahin, İhsan Çağlar, İbrahim Ethem Gören, Fatih Yurttakal, Behtinaz Kükrek ve Ali Özden’e ait 55 eser, Bursa’nın Kalem Güzelleri Sergisi’nde 12 Nisan Cumartesi akşamına kadar Tayyare Kültür Merkezi’nde görülebilecek. Bu arada son 30 yılda Bursa’da yetişmiş ve icazet almış hat sanatçılarının eserleri de 6-12 Nisan tarihlerinde saat sabah 10 ile akşam 18 arasında Tayyare Kültür Merkezi’ndeki Sami Güner Galerisi’nde olacak. Son dönemde yapılmış hat eserleri için sanatçılara sipariş de verilebilecek. Hazır eserlerden satışta olanları da isteyenler sergi sonunda satın alabilecekler. Serginin organizatörü Hattat Mahmut Şahin, Bursa’nın Osmanlı’dan bu tarafa Anadolu coğrafyasında üretimin merkezi olduğuna dikkat çekerek, "Kültür ve sanat anlamında Bursa, Osmanlı’nın fethinden sonraki 700 yıllık serüvende büyük işlere imza atmış bir şehirdir. İstanbul’un fethini hazırlayan bir şehirdir. Böyle bir kadim medeniyetten imbiklenmiş, eski hat eserleri ile günümüz hattatlarının en beğenilen çalışmalarını bir arada Bursalıların seyrine sunmak bizim için büyük bir görevdi. Bursa, İslamiyet ile iç içe geçmiş, gelenekli sanatların, dünyada gelişmesine en çok katkı koyan birkaç kadim vilayetten birisidir. Birçok alanda öncü ve birinci olan Bursa, gelenekli sanatların gelişmesi, yayılması hususunda da liderliğini bu sergi ile tescillemiştir. Bu sergideki eserlerin tekrar görülme imkanı yoktur. 12 Nisan Cumartesi akşamına kadar Bursa ve civar beldelerdeki sanatseverleri bu ücretsiz sergiyi mutlaka gezmelerini tavsiye ediyorum" dedi. Günümüz hattatlarından 25 sanatçının 60 eserini de görme ve beğenip sahiplenme imkanı sunan sergi, hafta boyunca akşam 18’e kadar, Bursa Heykel’deki Tayyare Kültür Merkezi’nde görülebilir.