SAĞLIK - 20 Eylül 2017 Çarşamba 15:47

SDÜ Hastanesi’ne yeni birimler geliyor

A
A
A
SDÜ Hastanesi’ne yeni birimler geliyor

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde kemik iliği nakil ünitesi, yanık ünitesi, oksijen tedavi ünitesi gibi birimlerin açılması planlanıyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde kemik iliği nakil ünitesi, yanık ünitesi, oksijen tedavi ünitesi gibi birimlerin açılması planlanıyor.


SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Mehmet Yıldırım, SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ndeki yenilikleri anlattı. Hastane bünyesinde açılan İnme Merkezi hakkında bilgi veren Yıldırım, “Halen ülkemizde az sayıda bulunan, ilk 4 saatte müdahale edildiği takdirde ölüm oranının büyük oranda azaldığı ve hastalık sonrası yaşam kalitelerinin daha yüksek olmasını sağlayan ve bünyesinde mutlaka olması gereken nörovasküler girişimsel işlemler konusunda eğitimli ve sertifikası bulunan hocamızın kontrolünde yaklaşık bir yıldır Isparta halkımıza hizmet etmektedir” dedi.



Hastaneye yeni birimler


Tiroid kanseri tedavisinde cerrahi işlemlerden sonra hastaların iyot tedavisini hastane bünyesinde yaptırabileceklerini aktaran Yıldırım, “Türkiye’de az sayıda bulunan, sadece büyük şehirlerde bulunan merkezlere giderek hem büyük miktarda maddi kayba hem de uzun sıra bekleyerek tedavilerinin gecikmesine neden olmaktadırlar. Artık hastalarımız cerrahi tedavi sonrasındaki iyot tedavilerini Isparta’mızda yaptırabilecekler” diye konuştu. Yıldırım, hizmete açılması planlanan üniteleri de kemik iliği nakil ünitesi, post-operatif yoğun bakım ünitesi, yanık ünitesi, hiperbarik oksijen tedavi ünitesi şeklinde sıraladı.



Kadın doğum ek bina ihalesi bitti


Kadın doğum ve çocuk hastalıkları bölümlerinde toplam 10 profesör, 3 Doçent ve 4 Yrd. Doçent olduğunu belirten Yıldırım, “İlimizdeki tecrübeli en geniş kadroya sahip olmamıza rağmen, her geçen gün sayıları giderek artan hastalarımızın poliklinik ve servislerde yaşamış oldukları rahatsızlıklardan ve otelcilik hizmetlerinin arttırılması amacıyla 100 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ek binası yapılmasına karar verilmişti. 2017 Yatırım Programına alınan SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi ek binasının ihalesi gerçekleşmiş durumda. Şu anda sözleşme aşamasındayız” dedi.


Yıldırım, hastane kadrosuna 32 yeni hekimin katıldığını da kaydetti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursaspor’da ilk aday Avukat Levent Dönertaş 3’ncü lige düşen Bursaspor’da belirsizlik devam ederken önümüzdeki ay yapılacak genel kurulda adaylar da netleşmeye başladı. Mevcut Başkan Sinan Bür ve ekibinin yeniden aday olup olmayacağı netlik kazanmazken, Avukat İbrahim Levent Dönertaş Bursaspor Başkanlığına aday olacağını açıkladı. Bursa’da iş dünyası başta olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve ilçe belediye başkanlarıyla sürdürülen görüşmelerin ardından listenin şekilleneceğini ifade eden Levent Dönertaş şu cümleleri kurdu; "Bursaspor’da mutlaka güven ortamının sağlanması gerekiyor. Şeffaflık önemli. Şehrin dinamikleri ile yapılan görüşmelerin ardından listemizi de kamuoyu ile paylaşacağız. Bursaspor’un mali yapısı da ortada. Yapılacak çok iş var. Sadece tahtayı açmanın yeterli olacağını düşünmüyorum. Bursaspor’da zihniyet değişikliğe gidilmeli. Mutlaka yönetim katkısı olacaktır. Yönetimde yer alacak arkadaşlarla bu konuyu da ilerleyen günlerde Bursaspor camiasıyla paylaşacağız.” Bursaspor’un layık olduğu yerde olmamasının hem kendisini hem de taraftar da büyük üzüntü oluşturduğunu vurgulayan Levent Dönertaş, Bursa’da ’ortak iradenin’ ortaya konulmasının önemine dikkat çekti. Bursaspor’un Bursa’nın markası olduğunu ve içinde bulunduğu durumun Bursa’ya yakışmadığını vurgulayan Levent Dönertaş, Bursa erkek lisesi mezunu ve Hasan Bora döneminde Bursaspor genç takımında top oynamış. Bir dönem savcılık ve bir dönemde noterlik yapan Levent Dönertaş, halen serbest avukatlık yapıyor.
Gaziantep Kuşların şarkısında renkler temalı resim sergisi Ressam Zehra Sengir, tuval üzerine akrilik ve yağlı boya tekniğinde yaptığı eserlerinden oluşan “Kuşların Şarkısında Renkler” temalı resim sergisini, 3 Mayıs 2024’te SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturacak. Sengir, eserlerinin rüyalar alemine, gönül genişliğine ve özgürlüğün sembolü kuşların kanat çırpışlarına izdüşümleri olarak yansıdığını söyledi. Eserlerinde zaman ve mekan kavramının yok denecek kadar az olduğunu anlatan Sengir, “Her bir çalışmamı sonsuz bir evren, zamansız bir mekan içerisinde kurgulayarak farklı doku denemeleriyle de izleyicilere çok geniş bir çeşni sunmak istiyorum” dedi. Eserlerini Gaziantepli sanatseverler ile buluşturacağı için büyük heyecan yaşadığını dile getiren Sengir, “Tüm sanatseverleri sergi açılışına ve eserlerimi izlemeye davet ediyorum” diye konuştu. Zehra Sengir’in 25 eserinin yer alacağı “Kuşların Şarkısında Renkler” temalı resim sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 3 Mayıs 2024 Cuma günü saat 17.30’da açılacak. İzmir Buca Eğitim Fakültesi’nden üstün başarı ile mezun olan Zehra Sengir, Ankara Sanat Dergisi tarafından Paris’e inceleme ve araştırma yapmak üzere gönderildi. İstanbul Mimar Sinan Üniversitesinden "Sanatta Yeterlik" aldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atandı. Aynı bölümden emeklilik sonrasında sanatsal çalışmalarını Samsun’daki atölyesinde sürdürmektedir. Yurt içi ve yurt dışında 200’ü aşkın ulusal ve uluslararası sergi, çalıştay, bienal ve trienale davetli sanatçı olarak katılmış olup, 4’ü yurt dışında olmak üzere 25 kişisel sergisi ve 2’si yurt dışından olmak üzere 8 ödülü bulunmaktadır. Yurt içi ve yurt dışı özel koleksiyonlarda müzelerde ve kamu kuruluş koleksiyonlarında eserleri bulunan sanatçı, BRHD, UPSD ve KPSD üyesidir.