EĞİTİM - 10 Aralık 2025 Çarşamba 16:23

Minik başkanın sınıftaki seçim sözü yerine getirildi

A
A
A
Minik başkanın sınıftaki seçim sözü yerine getirildi

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Naşide Halil Gelendost İlkokulu 3/E sınıfı öğrencilerinden Bilge Mercan Orhan’ın sınıf başkanlığı seçimlerinde, "Seçilirsem Şükrü başkanımızı sınıfımıza getireceğim" diyerek verdiği sözü yerine getirerek, okula gitti, öğrencilerle bir araya geldi.


Naşide Halil Gelendost İlkokulu 3/E sınıfı öğrencilerinden Bilge Mercan Orhan, "Seçilirsem Şükrü başkanımızı sınıfımıza getireceğim" diyerek girdiği sınıf başkanlığı seçimini kazandı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, minik Başkan Bilge Mercan Orhan’ın vaadini yerine getirdi. Naşide Halil Gelendost İlkokulu 3/E sınıfını ziyaret eden Başkan Başdeğirmen, okul girişinde öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. 3/E sınıfında, sınıf başkanı Bilge Mercan Orhan tarafından çiçekle karşılanan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, öğrencilerle ve sınıf öğretmeni Mehmet Kadıoğlu ile sohbet etti. Başkan Başdeğirmen’e okul müdürü Hakan Susam eşlik etti.



Başkan Başdeğirmen: "En güzel tarafı Mercan’ın sözünü yerine getirmesi"


Bilge Mercan Orhan’ın sınıf başkanlığı seçimlerinde ’eğer beni seçerseniz ben de okula Şükrü başkanı davet edeceğim’ şeklinde bir söz verdiğini belirten Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, "Mercan’ın vermiş olduğu sözü yerine getirdik. Hayatta en önemli şey yapabileceğin bir sözü vermektir. Söz çok değerlidir. Söz verdiyseniz onu yapmalısınız. En güzel tarafı Mercan’ın sözünü yerine getirmesi. Mercan’a teşekkür ediyoruz" dedi.



"Mücadeleci olmak zorundayız"


Bilge Mercan Orhan’ın sınıf başkanlığı seçimlerinden önce kendisini aradığını kaydeden Başkan Başdeğirmen, "Mercan seçimden önce beni aradı. Başkan adayı olacağını söyledi ve kazanırsam ziyarete gelir misin diye sordu. Ne yaptı, sözünü garantiye aldı. Ben de kendisine ’kazanırsan geleceğim’ dedim. Burada verdiğimiz sözlerin kıymetini anlıyoruz. Kazanana saygı göstermesini bilmemiz gerekiyor. Kaybetmenin bu işin sonu olmadığını bilmemiz gerekiyor. Biz mücadeleci olmak zorundayız. Medeni cesaretlerinden dolayı adayların hepsini tebrik ediyorum. Seçilen Mercan’a da başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.



Orhan: "Teşekkür ederim"


Sınıf başkanı Bilge Mercan Orhan da sınıf başkanlığına aday olduğunu ve demokrasinin gereği olarak başkan seçildiğini söyledi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i sınıfa davet için arkadaşlarına söz verdiğini ifade eden Orhan, "Başkanımız sınıfımıza kadar geldi. Geldiğiniz için teşekkür ederim" dedi.


Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Bir öğrencinin ‘Belediye başkanlığı yapmak kolay mı?’ sorusunu cevaplayan Başkan Başdeğirmen, hiçbir mesleğin kolay olmadığını belirterek, severek iş yapmanın öneminden bahsetti.


Daha sonra Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, öğrencilerin hep bir ağızdan söylediği ‘Benim Babam’ şarkısını dinledi.



"Kitap Fuarı’na mutlaka gelin"


Öte yandan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 12-21 Aralık tarihleri arasında Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi’nde 8. Isparta Kitap Fuarı’nı düzenleyeceklerini ifade ederek, öğrencileri fuara davet etti. Başkan Başdeğirmen, "12 Aralık Cuma günü fuarımız kapılarını açacak ve 10 gün devam edecek. Daha kolay alışveriş yapın diye sizlere her biri 50 lira olan kuponlar vereceğiz. 50 lira olan bir kitabı bu kuponla alabilirsiniz. 70 liralık bir kitap alacaksınız kuponu verdikten sonra 20 lira daha ilave etmeniz gerekir. Öğretmeninize rica edelim, anne ve babalarınıza da söyleyin bir kez değil en az iki kez sizi kitap fuarına getirmelerini isteyin" dedi.


Ziyaretin sonunda Başkan Başdeğirmen, öğrencilere kalem ve kalemlik hediye etti.



Minik başkanın sınıftaki seçim sözü yerine getirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara’da dolandırıcılık operasyonu: 11 şüpheli tutuklandı Ankara’da kendini polis, savcı ve banka personeli olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran çeteye yönelik yapılan operasyonda 12 kişi gözaltına alındı. 12 şüpheliden 11’i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kendisini polis, savcı ve banka personeli olarak tanıtarak yasa dışı yollarla bilgilerini ele geçirdikleri vatandaşları dolandıran çeteye operasyon gerçekleştirdi. Ankara’da yaşayan vatandaşları telefonla arayan şüpheliler, kendilerini polis ve banka görevlisi olarak tanıtarak, "Adınız terör örgütüne karıştı. Kimlik bilgilerinizi kullanarak FETÖ terör örgütü para topluyor. Bu şahıslara operasyon yapılacak. Bu nedenle evinizde bulunan ziynet eşyası ve paraları kapıya gelen görevliye verin, inceleme sonrasında size geri verilecek. Hesabımıza attığınız paralar sizin teminatınız olacak" şeklinde ifadelerle mağdurları dolandırdı. Telefon irtibatını kesmeyen şüphelilerin, 2 mağdurdan para ve ziynet eşyası aldığı, ayrıca diğer mağdurlardan da döviz ve ziynet eşyalarını bozdurarak kendi hesaplarına göndermelerini istedikleri tespit edildi. Şüphelilerin izini süren Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda; Ankara merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonlarda 12 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 1’i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 11’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.