ASAYİŞ - 09 Ocak 2025 Perşembe 09:01

Roketsan mühendisi Yusuf Serdar’ın babası: "Yusuf bizim tek çocuğumuzdu, sağlık veya psikolojik bir sorunu yoktu, işine çok bağlı ve başarılı bir insandı"

A
A
A
Roketsan mühendisi Yusuf Serdar’ın babası: "Yusuf bizim tek çocuğumuzdu, sağlık veya psikolojik bir sorunu yoktu, işine çok bağlı ve başarılı bir insandı"

Roketsan mühendisi Yusuf Serdar Yücel’in (25) Ankara’daki evinde ölü bulmasıyla ilgili ilk incelemelerde, genç mühendisin sodyum nitrat içerek intihar ettiği öne sürülürken, emekli polis olan babası Ahmet Yücel, oğlunun infaz edildiğini iddia etti. Acılı aile, Adli Tıp Kurumu’ndan çıkacak otopsi sonucunu beklerken olayın aydınlatılması için yetkililere çağrıda bulundu. Baba Yücel, oğlunun cenazesini gasilhanede eski meslektaşlarıyla birlikte incelediğini ve çarpıcı bulgulara ulaştığını söyledi.


Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde 3 Ocak 2025 tarihinde meydana gelen olayda, Roketsan’da yazılım mühendisi olarak çalışan Yusuf Serdar Yücel’den (25) günlerdir haber alamayan arkadaşlarının ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Polis eşliğinde girilen evde, Yücel’in cansız bedeni bulundu. Cenaze, yapılan incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu’na götürülerek, sonrasında ailesine teslim edildi. Yusuf Serdar Yücel, memleketi Isparta’da toprağa verildi. İlk incelemelerde, Yücel’in sodyum nitrat içerek intihar ettiği öne sürüldü.


“Oğlumun sağlık veya psikolojik hiç bir sorunu yoktu”


Yusuf Serdar Yücel’in emekli polis memuru olan babası Ahmet Yücel, oğlunun intihar etmediğini ve infaz edildiğini iddia etti. Baba Yücel, “Yusuf bizim tek çocuğumuzdu. Sağlık veya psikolojik bir sorunu yoktu. İşine çok bağlı ve başarılı bir insandı. Annesi Aralık ayında onun yanına Ankara’ya gitmişti ve gayet mutlu vakit geçirdiklerini söylüyordu. Olayın yaşandığı gece oğlum yılbaşı nedeniyle mesaiye kalmıştı. İş bitiminde eve dinlenmeye gitmiş. Daha sonrasında oğlum işe gitmeyince arkadaşları şüphelenmiş ve polise haber verilmiş. Eve girildiğinde oğlumun cansız bedeni bulundu” ifadelerini kullandı.


Baba Ahmet Yücel, olayın başından itibaren birçok şüpheli durumla karşılaştığını belirterek, “Ankara’ya gelirken karakol ekiplerinin bakacağı söylendi, sonra cinayet büroya devredildi. Eve ulaştığımızda stresli bir ortam vardı. Polislik mesleğimden dolayı olay yerinde bir karışıklık olduğunu hemen anladım. Oğlumun odasında sodyum nitrat maddesi bulunduğu söylendi. Araştırdım, bu madde çiftçilerin gübre olarak kullandığı bir tür. Bu maddeyle ölüm çok nadir” şeklinde konuştu.


“Gasilhanede inceledik”


Ahmet Yücel, oğlunun cenazesini gasilhanede eski meslektaşlarıyla birlikte incelediğini belirterek, "Gördüğümüz izlerden, oğlumun diz çöktürülerek ensesine silah dayanıp etkisiz hale getirildiğini, ardından poşetle havasız bırakılarak bir maddeden zehirlendiğini düşünüyoruz. Yüzünde benekler, omuzlarında baskı izleri vardı. Vücudunun geri kalanı tertemizdi. Sağ ayağı ve sağ eli olayın gerçekleştiği pozisyonu gösteriyordu. Bu infazın ardından yalan haberler yayıldı, sahte deliller üretildi. Bu süreçte resmi makamlardan destek alamadım. Oğlumun ölümüne ilişkin dezenformasyon ve delil karartma girişimlerinden şikayetçiyim” dedi.


“Bilim insanlarımız korunmalı”


Ahmet Yücel, yetkililere çağrıda bulunarak, “Bundan sonra başka değerli mühendislerimizin ve bilim insanlarımızın başına böyle olaylar gelmesin. Onlar korunmaya alınmalı. Oğlum şerefiyle gitti. İster intihar deyin ister şehit, biz vatanımız sağ olsun diyoruz ve bu süreci Allah’a havale ediyoruz” şeklinde konuştu.


Vefat eden Roketsan mühendisi Yusuf Serdar Yücel’in kesin ölüm sebebinin, Ankara Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak otopsi sonucunda netlik kazanacağı öğrenildi. Acılı aile ise oğullarının intihar etmediğini, infaz edildiğini iddia ederek yas tutarken, bu sürecin bir an önce çözüme kavuşmasını bekliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ticaret Bakanı Bolat: "Nisan ayında ihracat 25,4 milyar dolara yükseldi" Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Nisan ayında ihracat rakamlarının geçen yıla göre yüzde 22,3 artarak 25,5 milyar dolara yükseldiğini söyledi. Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu’da bulunan Bakan Ömer Bolat, Ordu Üniversitesi Ceren Özdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen 2026 yılı Nisan ayı dış ticaret verileri basın toplantısına katıldı. Burada yaptığı açıklamada Türkiye’nin dünyadaki enerji krizleri, sıcak savaşlar ve ekonomik durgunluk gibi faktörlere rağmen dirençli bir ekonomiye sahip olduğuna değinen Bakan Bolat, son 22 çeyrektir, 2020 yılının ikinci çeyreğinden sonra Türkiye’nin sürekli büyüyen bir üretim ve ekonomik güce sahip olduğuna değindi. "İşsizlik oranı son 38 ayın en düşüğü" Türkiye’nin 2025 yılı sonu itibarıyla dünyanın 16. büyük ekonomisi büyüklüğüne ulaştığına dikkat çeken Bolat, "2002’de dünyada 21. sıradaydı ve Avrupa’nın da 6. büyük ekonomisi konumuna ulaştık. Toplam milli gelirimiz 1,6 trilyon dolara, kişi başı milli gelirimiz de 18 bin 40 dolara yükseldi. Mart ayı verileri açıklandı, yüzde 8,1 işsizlik oranı; son 38 ayın en düşük oranları ve son 38 aydır tek hanede seyrediliyor. İstihdam rakamımız 32 milyon 425 bin civarında. İşsizlik rakamımız da 2 milyon 830 bin civarında, 3 milyonun altını seyretmektedir" dedi. "Nisan ayında ihracat rakamı yüzde 22,3 arttı" Nisan ayında ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 22,3 artarak 25,4 milyar dolara yükseldiğini ifade eden Bakan Bolat, "Nisan ihracat artışları, hem oran olarak hem mutlak değer olarak son 53 ayın Kasım 2021’den bu yana en fazla ihracat artışı sağlanan ay oldu. Ve Nisan ayı itibarıyla yıllıklandırılmış son 12 ayda 275,8 milyar dolara ulaşarak 276 milyar dolara yaklaşmış olduk, bu da bir rekordu. Mal ve hizmet ihracat toplamımız Nisan itibarıyla yıllık bazda 398 milyar dolara yükseldi. Emtialardaki ocak ve şubat ayındaki müthiş artışlara rağmen ve enerji krizine rağmen, enerji maliyetlerindeki büyük artışlara rağmen, yanı başımızdaki yaklaşık 12 ülkeyi olumsuz etkileyen Körfez Savaşı’na rağmen ihracatta, ihracatçılarımızın ve bakanlığımızın yoğun çalışmaları ile elde edilen Nisan ayı sonuçları hamdolsun yüz güldüren sonuçlar olarak tarihe geçti. Nisan ayının ihracat rakamı 25,4 milyar dolar olarak gerçekleştirildi. Aralık ayındaki 26,3 milyar dolardan sonra en büyük artış. Bu artışımız yüzde 22,3. Geçen yıl Nisan ayında 20 milyar 800 milyon dolar olan ihracatın 25,4 milyar dolar olmasıyla nette 4,6 milyar dolar artış sağladık, bu büyük bir rakam" şeklinde konuştu. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, siyasi parti temsilcileri ve ilgililer katıldı.
Kütahya Kütahya’da sağlık altyapısı güçleniyor, 500 odalı yeni hastane AK Parti Kütahya İl Başkanı ve milletvekilleri, 500 odalı yeni hastanenin yapılacağı Hacıazizler bölgesinde basın açıklaması yaparak projenin detaylarını paylaştı. AK Parti Kütahya İl Başkanı Ceyda Çetin Erenler ile AK Parti Kütahya Milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir, Kütahya’da yapılması planlanan 500 odalı yeni hastane projesine ilişkin açıklamalarda bulunmak üzere hastanenin inşa edileceği alanda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Milletvekili Mehmet Demir, hastanenin konumuna ilişkin kamuoyunda oluşan soru işaretlerini gidermek amacıyla yerinde açıklama yaptıklarını belirterek, projenin şehrin doğu kesiminde, Hacıazizler bölgesinde hayata geçirileceğini ifade etti. Demir, hastanenin özellikle Simav ve Gediz hattına daha hızlı sağlık hizmeti sunacağını vurgulayarak yatırımın Kütahya için önemli olduğunu söyledi. Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı ise hastanenin 90 bin metrekare kapalı alana sahip olacağını ve 500 odadan oluşacağını belirtti. Bayırcı, projenin şehir trafiğine ek yük getirmemesi amacıyla bu bölgede planlandığını ifade ederek, Dumlupınar, Altıntaş, Şaphane, Pazarlar, Gediz, Simav, Çavdarhisar ve Aslanapa ilçelerinin hastaneye kolay ulaşım sağlayabileceğini dile getirdi. Arazinin yaklaşık 300 bin metrekare büyüklüğünde olduğunu aktaran Bayırcı, alanın 2011 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı’na tahsisli olduğunu ve kamulaştırma yapılmayacağını kaydetti. Projenin seçim yatırımı olarak değerlendirilmesine de tepki gösteren Bayırcı, hastanenin tamamen kamu yatırımı olduğunu vurguladı. Milletvekili Adil Biçer de yeni hastanenin Kütahya’daki sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracağını belirterek, şehir hastanesinin ardından önemli bir sağlık yatırımı daha kazandırıldığını ifade etti. Biçer, projenin özellikle doğu bölgelerinde yaşayan vatandaşlar ile çevre ilçeler için büyük kolaylık sağlayacağını söyledi. Ayrıca hastanenin yapılacağı alanın genişleme imkânına sahip olduğunu ve ilerleyen süreçte ek tesislerin de inşa edilebileceğini belirtti. AK Parti Kütahya İl Başkanı Ceyda Çetin Erenler ise hastanenin daha önce Germiyan Kampüsü’nde planlandığını ancak fay hattı nedeniyle Hacıazizler bölgesine alındığını açıkladı. Erenler, yaklaşık 275 bin metrekarelik sağlık alanı içerisinde yer alacak hastanenin, kentin doğu yakasındaki mahalleler ve ilçeler için önemli bir hizmet sunacağını ifade etti.