GENEL - 21 Nisan 2012 Cumartesi 16:39

EMEKLİLER ZAMLARI FATURA YAKARAK PROTESTO ETTİ

A
A
A
EMEKLİLER ZAMLARI FATURA YAKARAK PROTESTO ETTİ

Galatasaray Meydanı`nda toplanan bir grup emekli, yapılan son zamları elektrik ve doğalgaz faturası yakarak protesto etti.
Disk/Emekli-Sen üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, İntibak Yasası ve zamları protesto etmek amacıyla Galatasaray Meydanı`nda toplandı. Ellerinde dövizler ve sloganlarla hükümeti eleştiren emekliler, Taksim Meydanı`na yürüdü. Taksim Meydanı`nda grup adına basın açıklaması yapan Veli Beysülen, sağlık politikaları ve son yapılan zamlar nedeniyle hükümeti eleştirdi. Basın açıklamasının ardından ceplerindeki faturaları çıkaran eylemciler, çakmakla ateşe verdi.
Grup eylemin ardından sessizce dağıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bakırköy’de otoparktaki araçlardan 30 milyon dolar çalındığı iddiasına ilişkin 9 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi İstanbul Bakırköy’de site otoparkındaki iki araçtan 30 milyon dolar çalındığı iddiasına ilişkin gözaltına alınan şüpheli sayısı 11’e yükselmişti. Şüphelilerden 9’u tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 kişiye ise yurt dışı yasağı uygulanarak adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 11 Şubat’ta Şenlikköy Mahallesi Ekşi Nar Sokağı’nda bulunan sitenin otoparkında park halindeki iki araçtan 30 milyon dolar çalındığı iddiasına ilişkin başlatılan soruşturmada gözaltına 11 kişi alınmıştı. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince yakalanarak gözaltına alınan 11 şüpheli, emniyetteki işlemleri tamamlanarak Bakırköy Adliyesine sevk edilmişti. Savcılık ifadelerinin ardından şüphelilerden K.K. "örgüt kurmak ve yönetmek", "nitelikli hırsızlık", "nitelikli hırsızlığa teşebbüs", "suç delillerini yok etme, değiştirme veya gizleme", R.S. isimli şahıs ise "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "nitelikli hırsızlık" ve "nitelikli hırsızlığa teşebbüs", E.K. "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" ve "nitelikli hırsızlığa teşebbüs", Ş.K. isimli şüpheli "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" ve "nitelikli hırsızlık" suçlarından, E.K, M.G, B.B, R.K, O.D. ise "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etmek" suçlarından tutuklamaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişti. Sevk edilen şüphelilerden 9’u gözaltına alınarak cezaevine gönderilirken, 2 kişiye ise yurt dışı yasağı uygulanarak adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.