ASAYİŞ - 27 Nisan 2012 Cuma 16:32

HIRSIZI, DEMİR KESME MAKASININ ÜZERİNDEKİ KAN YAKALATTI

A
A
A
HIRSIZI, DEMİR KESME MAKASININ ÜZERİNDEKİ KAN YAKALATTI

İstanbul`da 8 ayrı işyerinden hırsızlık yaptığı belirlenen zanlı, çaldığı aracın bagajında unuttuğu demir kesme makasının üzerindeki kan sayesinde yakalandı. Hırsızlık sırasında güvenlik kamerasına yakalanan zanlının, bir ay önce cezaevinden çıktığı öğrenildi.
Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, bir otoparktan çalınan cipi bulmak için çalışma başlattı. Çalınan aracı park halinde bulan ekipler, cipin bagajında yaptıkları aramada hırsızlıklarda kullanıldığı anlaşılan çeşitli malzemeler buldu. Bulunan malzemeler arasında yer alan demir kesme makasının üzerinde kan izleri olduğunu anlaşıldı. Adli Tıp Kurumu`nda yapılan DNA testinde ise demir kesme makasının üstündeki kanın hırsızlık suçundan poliste 57 ayrı kaydı suçtan
kaydı bulunan S.K.`ya (28) ait olduğu belirlendi.
İstanbul`da geçtiğimiz yıl 400 polisin katıldığı hırsızlık operasyonunda çatıdan kaçmaya çalışırken yakalanan S.K.`nın, cezaevinden bir ay çıktığı tespit edildi. Polis ekipleri, S.K.`nın Gazi Mahallesi`ndeki evine baskın yaparak zanlıyı gözaltına aldı. Hırsızlık zanlısının, arkadaşlarıyla yaşadığı bir anlaşmazlık sonucu bacaklarından vurularak yaralandığı ortaya çıktı.
Araştırmalarını sürdüren ekipler, soyulan tekel ve marketlerin güvenlik kameralarını da incelemeye aldı. Yapılan incelemelerde S.K.`nın 8 ayrı iş yerine girerek hırsızlık yaptığı ve hırsızlık olaylarından 3`ünün, güvenlik kameralarına yansıdığı belirlendi. Görüntülerin birinde, maskeli olan S.K.`nın bir arkadaşı ile birlikte demir kesme makasıyla kapı kilidini kırmaya çalıştıkları, bu sırada yan taraftaki işyerinden çıkan kişileri görünce kaçtıkları görülüyor. Yine maskeli bir şekilde arkadaşıyla
birlikte bir marketten hırsızlık yaparken güvenlik kamerasına takılan S.K.`nın, çalıntı olduğu belirlenen cipten maskeli halde inerek işyerine girdiği anlar da kameraya yansıyor.
Asayiş Şube Müdürlüğü`nde sorgusu tamamlanan şüpheli, sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Çaldığı motosikletle kaçan şüpheli kovalamacayla yakalandı Aksaray’da çaldığı motosikletle giderken "dur" ihtarına uymayan şüpheli ile polisin kovalamacası kameralara yansıdı. Kovalamaca sonucu yakalanan şüpheli gözaltına alınırken motosikletin çalıntı olduğu belirlendi. Olay gece yarısı Hassas Mahallesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, mahallede devriye atan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekibi şüpheli olarak gördüğü bir motosiklet sürücüsüne ‘dur’ ihtarında bulundu. Motosiklet sürücüsü polisin ihtarına uymayarak kaçmaya başlarken polis ile motosiklet sürücüsü arasında kovalamaca başladı. Ekiplerin şahsın kaçtığını telsizden anons etmesi üzerine şüphelinin kaçtığı bölge abluka altına alındı. Kameralara da yansıyan kovalamacada şüpheli kaçtığı motosikletle birlikte Nakkaş Mahallesi 2817 Sokak’ta kıskıvrak yakalandı. Yakalanan motosiklet sürücüsü Y.E.G. (18) gözaltına alınarak polis aracına bindirilirken yapılan sorgulamasında daha önceden de 2 ayrı hırsızlık kaydı bulunduğu belirlendi. Motosiklet üzerinde inceleme yapan polis ekipleri şasenin kazınmış olduğunu tespit ederken motosikletin tescilinin bulunmadığı ve çalıntı olduğu ortaya çıktı. Motosiklet incelemelerin ardından çekici marifeti ile otoparka çektirilirken gözaltına alınan şüpheli sorgulanmak üzere Polis Merkezine götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.