ASAYİŞ - 28 Nisan 2012 Cumartesi 16:13

OОLUNUN DOОUM GÜNÜNDE KATİL OLDU

A
A
A
OОLUNUN DOОUM GÜNÜNDE KATİL OLDU

Beyoğlu`nda trafikte tartıştığı servis şoförünü tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen zanlı, polis tarafından yakalandı. Adliyeye sevk edilen katil zanlısının, aracı 8 yaşındaki çocuğunun doğum gününü kutlamak için kiraladığı öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre 8 Nisan`da, Beyoğlu Piripaşa Mahallesi Şaban Deresi Caddesi`nde, servis minibüsü sürücüsü Ramazan İbrahim Akçay`ın (46), trafikte tartıştığı bir otomobil sürücüsü tarafından vurularak öldürülmesinin ardından soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, saldırganın kullandığı 34 FN 743 plakalı otomobilin kiralık olduğunu tespit etti. Aracı kiraladığı öğrenilen Zeynel Abidin A.`yı (34) yakalamak için çalışma başlatan ekipler, şahsın olay sırasında yanında
bulunan eşinin de ifadesine başvurdu. Polisin çalışması sonucu gözaltına alınan Zeynel Abidin A., Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi.
Zanlının polise verdiği ifadede, olay günü 8 yaşındaki oğlunun doğum gününü kutlamak için araç kiraladığını belirterek, "Gündüz oğlumun doğum gününü kutladık. Akşam aile büyüklerimizin yanına giderken dar yolda bir minibüsle karşılaştık. Ben ona yol vermeye çalışırken şoför aracı hızla üzerimize sürdü. Yan yana geçerken aynama çarptı. Bu sırada camı açıp bana, eşime ve çocuklarıma küfür etmeye başladı. Daha sonra otomobilin lastiğine çarparak uzaklaştı. Karımın ve çocuklarımın yanında ettiği ağır
küfürler sebebiyle onu takip edip durdurdum. İkimiz de otomobilden indik. Kavga ederken korkutmak amacıyla silahımı çektim. Boğuşma sırasında silah patladı. Yere yığılınca oradan kaçtım. Çok üzgünüm" dediği öğrenildi.
Zanlı Zeynel Abidin A., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da Vakıflardan Terzibaba Sofrasında Ramazan iftarı Vakıflar, Ramazan ayı dolayısıyla Erzincan’da Terzibaba Sofrası adıyla iftar programı düzenleyecek. Köklü vakıf geleneğinin yardımlaşma ve dayanışma anlayışını yaşatmayı amaçlayan program kapsamında, 13 Şubat Stadyumu altında her gün 700 kişilik iftar sofrası kurulacağı bildirildi. Ayrıca kentteki yeni hastanenin acil servisinde, iftar saatinde hastanede bulunan vatandaşlara çorba ikramında bulunulacağı belirtildi. Açıklamada, vakıf kültürünün asırlardır ihtiyaç sahiplerine destek olmayı, toplumsal birlikteliği güçlendirmeyi ve gönülleri buluşturmayı esas aldığı vurgulanarak, Ramazan ayı boyunca vatandaşlarla aynı sofrayı paylaşmanın amaçlandığı ifade edildi. Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluk alanında bulunan 7 ilde, 18 farklı noktada her gün toplam 10 bin 800 vatandaşa iftar verileceği kaydedildi. Bu kapsamda iftar noktaları şu şekilde açıklandı: Erzurum - Nene Hatun Sofrası Erzincan - Terzibaba Sofrası Bayburt - Dede Korkut Sofrası (Taşhan Bedesten) Ağrı - Hanibaba Sofrası (Şazeli Kafe Restaurant) Kars - Harakani Sofrası (İstasyon Camii Kültür ve Taziye Evi) Iğdır - Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü Ardahan - Bingöl Lokantası Açıklamada, Ramazan ayının paylaşma, dayanışma ve manevi arınma ikliminde tüm vatandaşların gönül sofralarına davet edildiği belirtilerek, mübarek ayın ülkeye ve İslam âlemine huzur, sağlık ve bereket getirmesi temennisinde bulunuldu.
Kırıkkale Kırıkkale’de Ramazan ayı gül kokusuyla karşılandı Kırıkkale’de belediye ekipleri tarafından Ramazan ayı dolayısıyla kent genelinde gül suyu uygulaması yapıldı. Kırıkkale’de Ramazan ayı, cadde ve sokaklara sıkılan gül suyu kokusuyla karşılandı. Belediye ekipleri, ilaçlama araçlarıyla özellikle yoğun güzergahlarda uygulama yaptı. Kent merkezinde gerçekleştirilen çalışma, kısa sürede çevreye yayılan mis kokularla manevi bir atmosfer oluşturdu. Kent genelinde yapılan uygulama vatandaşların beğenisini topladı. "Güzel bir sürprizle karşılaştık" Uygulamayı gören vatandaşlardan Sema Öktem, "Hayatımda ilk kez böyle bir uygulama görüyorum. Gül suyu tüm şehre yayılıyor. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi. Bir başka vatandaş ise, "Bugün güzel bir sürprizle karşılaştık. İlk kez gördüğüm bir olay. Belediye Başkanımız Ahmet Önal’a teşekkür ediyorum. Hayırlı ramazanlar diliyorum" ifadelerini kullandı. Belediye Başkanı Ahmet Önal da yazılı açıklamasında, Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Önal, "Şehrimizin cadde ve sokaklarında araçlarımızla gül suyu sıkarak ramazanı mis kokular eşliğinde karşılıyoruz. Maneviyatın en güzel hali şehrimizin her köşesinde hissedilsin istiyoruz. Bu mübarek ayın birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini temenni ediyor, tüm vatandaşlarımıza hayırlı ramazanlar diliyorum" dedi.