GENEL - 30 Aralık 2017 Cumartesi 10:48

Yeni yılda Kudüs’e yoğun ilgi bekleniyor

A
A
A
Yeni yılda Kudüs’e yoğun ilgi bekleniyor

İnternette en çok aranan şehirler arasına giren Kudüs için bilet fiyatları, tur paketleri aranmaya başladı.

İnternette en çok aranan şehirler arasına giren Kudüs için bilet fiyatları, tur paketleri aranmaya başladı. Uçak biletlerinde sağlanan indirim ile yeni yılda Kudüs’e yoğun bir ilginin olacağı bekleniyor.



ABD’nin, Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etme çabasının ardından İslam dünyasından gelen tepkiler üzerine BM Genel Kurulu’nda ezici çoğunlukla bu kanunsuzluk reddedilmişti. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM Genel Kurulu’nda ‘Buradan tüm vatandaşlarıma ve tüm Müslümanlara çağrıda bulunuyorum. İmkanı olan herkes, lütfen Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı ziyaret etsin. Gidemeyenler de oradaki kardeşlerimize yardım göndersinler’ demesiyle Kudüs’e ziyaretleri artırmak için THY ve Diyanet İşleri Başkanlığı başta olmak üzere bir çalışma başlatıldı.



Bu çalışmaların 22 Ocak’ta başlayacak yarı yıl tatili ile Kudüs’e olan ilgiyi artıracağı bekleniyor. www.biletler.com Müşteri İlişkileri Yöneticisi Yasin Canlı “Kudüs ve Mescid-i Aksa için başta THY indirimi ile gidiş-dönüş uçak biletleri 169 dolara kadar düştü. Yarı yıl tatilinde tur şirketlerinde yoğunluk yaşanacağına, Kudüs seferlerinde yüzde 100 doluluk oranının yakalanacağına inanıyoruz” dedi.


Canlı, “Diyanet de Kudüs bağlantılı Hac ve Umre Turları düzenleyeceğini açıkladı. Diyanet sitesinde yayınlanan 4 gün 3 gece sürecek Kudüs gezisine göre tam gezi programı açıklandı. Diyanet ayrıca Kudüs-Mekke-Medine bağlantılı 13 günlük bir program daha yayınladı. Öte yandan özel hac ve umre tur şirketlerinin de Kudüs için özel paketler hazırladığı ve sömestr tatili için kampanyalı olarak müşterilerine sunuyor” şeklinde konuştu.


İnternette en çok aranan şehirler arasına giren Kudüs için bilet fiyatları ve tur paketlerinin aranmaya başlandığını aktaran Canlı, “Türk Hava Yolları, Kudüs seferleri için uçak biletlerinde indirime gittiğini açıkladı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından, Kudüs’e yapılan seferlerde uygulanacak bilet fiyatları hakkında ‘Ve Kudüs şehri. Gökte yapılıp yere indirilen şehir. Anlaşma yapan acentelere (Sabiha’dan) gidiş-dönüş bilet ücreti 159 dolardır’ ifadelerini kullandı. Vatandaşlar daha önce sosyal medyada "#ThyKudüseİndirimYap" etiketiyle bir kampanya başlatmıştı” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Didim’de cenazelerin hastane morgunda karıştığı iddiası Aydın’ın Didim ilçesinde aynı gün hayatını kaybeden Alman ve Türk vatandaşların cenazeleri iddiaya göre, hastane morgunda karıştı. Alman ailenin fark etmesiyle olay gün yüzüne çıkarken savcılık tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, olay, 31 Aralık 2025 Çarşamba günü meydana geldi. Didim Devlet Hastanesi’nde aynı gün kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Alman vatandaşı Derahaea Mana Heffmann (81) ile Türk vatandaşı Fikriye Tuna’nın (76) cenazeleri morga kaldırıldı. Ancak iddiaya göre, burada cenazeler karıştı. İlk olarak Fikriye Tuna’nın yakınları hastaneye gelerek cenazeyi teslim aldı. Gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından Tuna’nın cenazesi mezarlığa götürülerek toprağa verildi. Bir süre sonra Alman vatandaşı Derahaea Mana Heffmann’ın ailesi cenazeyi almak üzere hastaneye başvurdu. Morgda bulunan cenazenin kendilerine ait olmadığını fark eden aile, durumu hastane yetkililerine bildirdi. Yapılan incelemede cenazelerin karıştığı kesinleşti. Bunun üzerine Alman aile hastane yönetimi hakkında şikayetçi oldu. Olayın ortaya çıkmasının ardından hastane yetkilileri Türk aileyle irtibata geçti. Yanlış cenazenin defnedildiği bilgisi verilerek mezarın yeniden açılması gerektiği ifade edildi. Fikriye Tuna’nın ailesinin onayıyla mezar açıldı, cenazeler doğru ailelere teslim edildi. Yaşanan olayın ardından Didim Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
Kayseri Büyükşehir kütüphaneleri 2025 yılında 2 milyon ziyaretçiyi ağırladı Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kütüphanelerinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın okuyan ve okutan şehir Kayseri vizyonu ile bugüne kadar milyonlarca ziyaretçi sayısına ulaşılırken, 2025 yılında ise kütüphaneler 2 milyona yakın kitapseveri misafir etti. Hayata geçirdiği proje ve gerçekleştirdiği uygulamalarla Kayseri’yi öğrenci dostu şehir haline getiren Başkan Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi; eğitime yönelik ücretsiz olan çeşitli kursları ile diğer taraftan eğitim öğretime dair destekleri ile kentteki gençler ve öğrenciler başta olmak üzere tüm vatandaşlara katkısını sürdürüyor. Büyükşehir’in 15 kütüphanesi ile gençlerin, vatandaşların donanımlı olmasına katkı sağladığı kentte, Büyükşehir’in kütüphanelerinden 2025 yılında toplam 346 bin 215 kitap ödünç alınırken, toplam üye sayısı ise 378 bin 649 oldu. Büyükşehir Belediyesi’ne ait kütüphanelerde toplam basılı kitap sayısı 214 bin 893 olurken, toplam kişi kapasitesi ise 6 bin 450 kişi şeklinde oldu. 2 milyona yakın ziyaretçi Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki kütüphanelere gerçekleşen 2025 yılındaki ziyaretçi miktarı ise toplam 1 milyon 893 bin 821 oldu. 2025 yılında Mevlana Kütüphanesi hizmete başlarken, Altınoluk Kütüphanesi ise açılışa gün sayıyor. Kütüphanelerde, 2020-2025 yılları arasındaki toplam ziyaretçi sayısı ise 10 milyon 534 bin 233’e ulaşırken, söz konusu süreçte ise Kayseri’ye 10 kütüphane kazandırıldı. Büyükşehirde, Bebek Kütüphanesi Projesi’nin hayata geçirilmesi ile çocuk kütüphanelerinin sayısının arttırılması da planlanıyor. Büyükşehir Belediyesi kütüphanelerinde, ücretsiz internet ve bilgisayar hizmeti veren bilgisayar odaları, üye olan herkese ücretsiz fotokopi, şubelerinde sabah ve öğle saatlerinde öğrencilere ücretsiz çay, çorba hizmeti ve diğer tüm imkânlar sağlanıyor. Kütüphanelerde ayrıca; üyelik kartı sistemi, öğrencilerin kontrolünü ve güvenliğini sağlayabilmek için turnikeli geçiş sistemi, emanet dolapları, tv izleme üniteleri, sesli çalışma alanları, satranç köşesi, öğrencilerin yiyecek ve içecek ihtiyacını karşılamak için otomatlar bulunuyor.